NAS

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
keksik_sk
Nováček
Nováček

NAS

Příspěvek od keksik_sk »

Dobry den,

rad by som sa poradil ohladom NAS uloziska. mam doma pc, wifi router DLINK DIR600, v obyvacke mam novu TV s wifi. moja otazka znie, co potrebujem aby som spistupil ulozisko v sieti. t.j. moja TV uvidi v domacej sieti disk a aj z mojho PC mozem cez siet (ci uz lan,alebo lepsie wifi) nahravat na ulozisko dalsie filmy serialy...? mam totizto v pc filmy a nechce sa mi zapinat pc stale ked chcem daco na tv pozriet.. mam pouzit:

ZyXEL NSA320S + disk z pc tam dam s filmami a kupim si novy do pc
alebo
Western Digital My Cloud 3TB

alebo nejake ine reisienie? dolezite pre mna je aby telka videla ulozisko a aby somz pc kopiroval subory priamo a ne ze cez usb alebo dalsim ext hardiskom alebo musel pripajat daco k pc este.

dakujem za pomoc pri rozhodovani:)
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: NAS

Příspěvek od Salamander »

Ono je dulezite co mas za televizi, jestli podporuje aspon DLNA. Nebo jsi uz nejak resil treba prehravani z PC?
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
keksik_sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od keksik_sk »

mam Sony Bravia KDL-55W756C
4x HDMI, 3x USB, Scart, LAN, CI +, MHL, DLNA, WiFi, HbbTV
ma to LAn aj wifi (mam pripojene cez wifi) a filmi z pc na tom vidi cez domacu siet v pohode.
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No, reknu ti to takhle, s WD Cloudem nemam moc dobre zkusenosti. Meli jsme tady jeden, kteremu odesel jeden ze 2 disku, rozsypal se SW RAID a byl zazrak ze se nam z toho podarilo pres Linux neco vytahnout.

Takze z techhle reseni bych sel spis do Zyxellu, i kdyz osobne mam z NAS nejradsi Synology, ale to bys za tuhle cenu sehnal jedine bazarove, ale i to je podle me zajimava moznost.
keksik_sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od keksik_sk »

viete mi odporucit teda nejaky NAS do poedzme max 3000Kc bez disku (cca100-110eur) ? asi znacky, Zyxel, Synology, QNAP,... moze byt jdnodiskovy

ja som nasiel toto,ale neviem vybrat:(
Zo Synology sa mi pozdava DS115,lenze stoji 150Eur, DS115j stoji 100,len ma iba jednojadrovy procesor a polovicnu ram(512vs256),inak mi prisli rovnake...

Zyxel NSA310s (43Eur), 320s, 325(105Eur), 325v2(115Eur)... nenasiel som medzi nimi rozdieli,neviem aku maju ram ani procesor...ale cenu maju lakavu..

QNAP TS-112P (100Eur) alebo TS-131 (150Eur)

su aj ine znacky ale neviem no...co sa tyka pozaidaviek vlastne mi je najdolezitejsia len jedna a to aby som mohol kopirovat subory na neho priamo cez pocitac..dakde som cital ze na ten WD my cloud sa kopiruju subory najprv dakam na wd servery cez net a az potom do cloudu a ze je to velmi pomale..takze toto je hlavny dovod kedze nemam skusenosti s ani jednym NAS.

dakujem
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

RAM ani CPU si myslim nebudou zrovna limitujicim faktorem pri tomhle pouziti.
Nejradsi bych ti doporucil nejake dvoudiskove, treba DS216j, ale to je uz dost pres cenovy limit.
Kazdopadne si myslim ze neudelas chybu ani s jednim.
keksik_sk
Nováček
Nováček

Příspěvek od keksik_sk »

dakujem ti pekne za informacie, asi skusim teda nejaku 100eur variantu, jednodiskovy mi bude stacit,zase niesom ziadny colector filmov :)
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no, ale je pak casem jednodussi pridat druhy HDD, nez pretahovat vsechny veci na novy.
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Ahoj,
řeším víceméně stejný problém. Potřebuji NAS, kam budu 1. zálohovat data z několika PC, 2. odkud budu přes DLNA streamovat filmy (do TV) a muziku (do nějakého HiFi streameru).
Zajímalo by mne, jestli mám hledat nějaké hotové řešení nebo radši prázdnou "krabici", kam si dám disky podle potřeby. Jaké značky jsou vyzkoušené (hlavně asi kvůli bezproblémovému streamingu)? Do jaké ceny má smysl hledat pro takovéto domácí použití? Pro začátek by stačily asi tak 2TB, ale asi by bylo fajn to do budoucna moci rozšířit.

Díky!
CPU: Core i7-6700K ; MB: Gigabyte Z170X Gaming 5; RAM: Corsair Vengeance LPX Red 16GB (2x8GB) DDR4 3000; Chladič: Noctua NH-U12F with ULNA; GK: Zotac GT 430 ZONE Edition 1GB, PCI-E; SSD: Samsung 850 Pro 256GB; HDD: 2x Samsung SP2504C, 250GB, 8MB, SATA + 1x WD caviar black 640GB; DVD-RW Samsung DVD-RW; Case: Apluscase X-Blade; Zdroj: Corsair RM550x; Fan: 2x Noctua NF-S12 with ULNA; Čtečka karet: Enermax ECR301CU3E Monitor: EIZO L997-K; Repro: Homemade Hi-Fi speakers (Seas, Vifa)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“