Náhle restartování PC
Moderátor: Loki5567
- Kamil
- Nováček

-
Náhle restartování PC
Ahoj - mám nový PC a XP. Při práci s PC (například při zavíraní jakéhokoliv okna nebo i třeba při psaní textu) se mi počítač sám zrestartuje (bez jakéhokoliv upozornění se prostě vypne - jako by vypli proud) a znovu se spustí. Poté mi naskočí hláška "Došlo k závažné chybě.. bla bla bla".. Nevíte náhodou, čím to může být?
Na reklamacích mi už dali nový HDD, novej MB, zkontrolovali RAM..
Díky moc
Kamil
L449@seznam.cz
Na reklamacích mi už dali nový HDD, novej MB, zkontrolovali RAM..
Díky moc
Kamil
L449@seznam.cz
- zombux
- Odborník PCT

- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Kamil
- Nováček

-
Zdroj jsem nemenil..
Virama to nebude, protoze jsem treba i zformatoval disk, nahral nove XP a delalo to stejne..
Jo taky se mi stalo, ze pri pokusu zapnout PC se mi objevilo, ze systemovy soubor (tusim, ze config.sys) je poskozen, takze nelze zapnout system - musel jsem to pomoci instalacky opravovat..
boze - co s tim?
Virama to nebude, protoze jsem treba i zformatoval disk, nahral nove XP a delalo to stejne..
Jo taky se mi stalo, ze pri pokusu zapnout PC se mi objevilo, ze systemovy soubor (tusim, ze config.sys) je poskozen, takze nelze zapnout system - musel jsem to pomoci instalacky opravovat..
boze - co s tim?
- Kamil
- Nováček

-
- zombux
- Odborník PCT

memtest najdeš třeba na stránkách PCTuning magazínu v sekci Ovladače. to co popisuješ může dělat buď vadná paměť (nebo nekompatiblní s tvojí deskou), a nebo nějakej problém s diskama. na PCT je myslím i návod jak testovat memtestem, jestli ne, zkus tady na fóru funkci Hledat 
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Kamil píše:Sam jsem tu pamet netestoval... Kde sezenu ten memtest?zombux píše:špatnej zdroj? zkoušels osobně projet paměť memtestem?
Sekce paměti
www.memtest86.com
- Kamil
- Nováček

-
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Píšeš že ti v prodejně zkontrolovali RAM, to jako jak? Byl si u toho?
Zkus ještě Prime jestli není nestabilní CPU,
http://www.mersenne.org/freesoft.htm
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Poslal jsem ti SZ s mým telefonním číslem, kdyby jsi ho už měl smazané. Kdyby jsi chtěl s něčím poradit, stačí mi zavolat
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- Kamil
- Nováček

-
Vzali tu pamet a nekam ji dali.. Trvalo to asi 5 minut.Dzin píše:Píšeš že ti v prodejně zkontrolovali RAM, to jako jak? Byl si u toho?
diky
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak to jí testovali dlouho.Kamil píše:Vzali tu pamet a nekam ji dali.. Trvalo to asi 5 minut.Dzin píše:Píšeš že ti v prodejně zkontrolovali RAM, to jako jak? Byl si u toho?
diky
Memtestem jetřeba testovat mnohem déle. Tak 2h aspoň.
- Kamil
- Nováček

-
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Návod máš tady:Kamil píše:Aha - tak to si ji asi otestuju sam.. Az nekde najdu navod..Dzin píše: Tak to jí testovali dlouho.![]()
Memtestem jetřeba testovat mnohem déle. Tak 2h aspoň.
Ale diky moc za info..
Kamil
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... rtId=16844
A memtest iso na disketu tady:
http://www.memtest.org/download/1.27/me ... 27.iso.zip
- Kamil
- Nováček

-
Ahoj - tak jsem to pouzil (nekolikrat) a pokazdy nasel jeden error. Vetsinou v testu 8. .. Je jeden error "v norme" nebo tam nesmi byt ani jeden? Ja jen kvuli tomu, abych mel argumenty na reklamaci..Dzin píše:Návod máš tady:Kamil píše: Aha - tak to si ji asi otestuju sam.. Az nekde najdu navod..
Ale diky moc za info..
Kamil
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... rtId=16844
A memtest iso na disketu tady:
http://www.memtest.org/download/1.27/me ... 27.iso.zip
Diky moc
Kamil
- johny128
- Začátečník

0 az 0 chyb je v normeKamil píše:Ahoj - tak jsem to pouzil (nekolikrat) a pokazdy nasel jeden error. Vetsinou v testu 8. .. Je jeden error "v norme" nebo tam nesmi byt ani jeden? Ja jen kvuli tomu, abych mel argumenty na reklamaci..
Diky moc
Kamil
- Slezman
- Středně pokročilý

- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý

Ptal jsem se proto, že jsem včera řešil problém s deskou MSI 865PE Neo2 P (Platinum Edition) v kombinaci s modulem TRANSCEND DDR400 ST CL2.5
roblém se projevoval náhodným pádem při hrách s modrou smrtí na téma fyzické paměti, poté následoval okamžitý restart. Memtest vyhodil celkem 18 chyb v 1. passu (test 3 nebo 4)
celkem mám 2 přátele, kterým na této desce nefunguje dobře jeden modul s CL2.5 umístěny ve slotu 1 (oba mají výše uvedený Transcend). Další známý s touto deskou bez problémů provozuje modul stejné značky, ovšem s CL3. Změna časování nepomáhala, deska moje nastavení ignorovala a programy jako AIDA, CPU-Z ukazovaly stále 2.5-3-3-8.
Problém byl vyřešen přesunem modulu do slotu č. 2, poté již byl memtest bez chybičky.
Další otázkou je, co se stane, až si kámoši koupí další modul do duál módu a nepojede jim ve slotu č.4. Pak dám vědět, jak se tato deska zachovala.
To jen jako vysvětlení proč jsem se ptal, co má kolega za desku a modul (jakou CL)
roblém se projevoval náhodným pádem při hrách s modrou smrtí na téma fyzické paměti, poté následoval okamžitý restart. Memtest vyhodil celkem 18 chyb v 1. passu (test 3 nebo 4)
celkem mám 2 přátele, kterým na této desce nefunguje dobře jeden modul s CL2.5 umístěny ve slotu 1 (oba mají výše uvedený Transcend). Další známý s touto deskou bez problémů provozuje modul stejné značky, ovšem s CL3. Změna časování nepomáhala, deska moje nastavení ignorovala a programy jako AIDA, CPU-Z ukazovaly stále 2.5-3-3-8.
Problém byl vyřešen přesunem modulu do slotu č. 2, poté již byl memtest bez chybičky.
Další otázkou je, co se stane, až si kámoši koupí další modul do duál módu a nepojede jim ve slotu č.4. Pak dám vědět, jak se tato deska zachovala.
To jen jako vysvětlení proč jsem se ptal, co má kolega za desku a modul (jakou CL)
Naposledy upravil(a) Slezman dne ned 19. pro 2004, 00:37, celkem upraveno 1 x.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- Kamil
- Nováček

-
Ahoj, takze moje sestava:Slezman(CZE) píše:můžu se zeptat co máš za deskua co paměti
může pomoci přesunutí modulu dio jiného paměťového slotu
AMD Sempron 2400+ (1,67 Ghz/333MHz)
MB: Asus A7V600-X - VIA KT600
RAM: DIMM 512 MB DDR PC400 (PC 3200) CL3.0
Kazdopadne diky moc za radu - po svatkach jim to tam hodim..
A jeste pred tim zkusim prehodit tu ramku do jinyho slotu...
Diky moc vsem
Kamil