Ahoj, prosím o rady se sestavením následujícího PC:
- Účel: Internet, filmy a občas programování v LOXONE, ETS4 apod. (inteligence budov). Hry hraju minimálně a jen starší (např. HOMAM 5), takže grafika pouze integrovaná.
- Cena: Limit 15000 Kč je pouze orientační. Jde mi o dostatečný výkon, kvalitu a spolehlivost za co nejnižší částku. Není tedy nutné šetřit za každou cenu, pokud by to bylo na úkor požadovaných vlastností
- Hlučnost: Classic, ale pokud se dá za rozumnou částku v rámci skříně SilentiumPC Brutus S30 přiblížit k LN, tak to ocením.
Moje představa je následující:
Skříň: Již mám SilentiumPC Brutus S30
CPU: Pentium G3260/G3460 nebo i3 4170. Pokud by měl smysl Skylake třeba kvůli využívání integrované grafiky, tak klidně ten.
Chladič: Mám tu box z i5 4570, takže pokud je lepší než u zmiňovaných CPU a stačil by, tak jiný nepotřebuju. Jinak si nechám poradit.
MB: H81/B85. Pokud se dává B85 jen kvůli možnosti rozšíření RAM, tak místo příplatku za MB koupím klidně hned víc RAMky. Pokud má B85 i jiný význam, tak může být.
RAM: 8/16 GB viz předchozí bod
Disky: 128/256 GB SSD + 1 TB HDD. Velikostně by mi stačilo i 128 GB SSD, ale pokud je pro životnost a chod systému lepší 256 GB, tak vezmu ten.
Zdroj: Seasonic 350GT nebo existuje lepší možnost?
Mechanika: Tady si ještě nejsem jistý, občas by se mohla hodit. Poprosím tedy o tip na vhodnou do dané skříně.
Klávesnice: Hodila by se nová klávesnice (podsvícená s možností podsvícení vypnout)
Předem díky za rady.
Internet, filmy, práce, cca 15000 Kč
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Alak1
- Nováček

-
- lofasek
- Začátečník

-
Re: Internet, filmy, práce, cca 15000 Kč
Dobrý den,
takový počítač jsem teď testoval na Win7 Profesional 32bit, je to pouze pro inspiraci, nevím, jak je náročné Vaše programování, jestli to bude stačit. Doplnit disk, vyměnit za 8GB, W10 a vyhodit nepotřebné, sestava na obrázku stála 9k a funguje velice svižně a krom mechaniky, kde za 300kč asi zázraky čekat nemůžme, je počítač hezky tichý, nastavené větráky na nejmenší možnou rychlost a LinX po hodině 65°C
Z důvodu budoucího upragradu je vždy nejlepší jít do nové platformy, ale cena je samozřejmě o malinko větší. To si každý musí rozhodnout sám, je tam hezký nárůst výkonu integrované grafické karty.

Snad to pomůže.
takový počítač jsem teď testoval na Win7 Profesional 32bit, je to pouze pro inspiraci, nevím, jak je náročné Vaše programování, jestli to bude stačit. Doplnit disk, vyměnit za 8GB, W10 a vyhodit nepotřebné, sestava na obrázku stála 9k a funguje velice svižně a krom mechaniky, kde za 300kč asi zázraky čekat nemůžme, je počítač hezky tichý, nastavené větráky na nejmenší možnou rychlost a LinX po hodině 65°C
Z důvodu budoucího upragradu je vždy nejlepší jít do nové platformy, ale cena je samozřejmě o malinko větší. To si každý musí rozhodnout sám, je tam hezký nárůst výkonu integrované grafické karty.

Snad to pomůže.