Nelze spustit Windows 7

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Machos
Nováček
Nováček

Nelze spustit Windows 7

Příspěvek od Machos »

Zdravím, přítelkyni se stala nemilá věc. Jednoho dne zapla svůj notebook (Compaq Presario CQ62) a během nabíhání systému Logo zamrzne a po chvíli se ntb vypne. Dodám, že den předtím nainstalovala Oracle VirtualBox + se stáhly aktualizace systému (jaké to nevím, možná i nějaké ovladače k Virtualboxu).

1) Zkoušel jsem systém vrátit do bodu kdy fungoval, tedy před instalací VB a aktualizací, ale bez úspěchu - vyhodí to chybu, že nebylo možné systém vrátit do původního stavu.
2)Zkusil sem tedy nouzový režim (všechny možnosti), jenže ani ten nelze nabootovat a při načítaní se zasekne a pak se ntb vypne.
3) Nabootoval jsem Hiren Boot CD a udělal Memtest.. výsledek OK. Dále jsem spustil z HBCD Mini XP a v něm chkdsk - výsledek OK. Zkusil jsem ještě MBRcheck - ten mi vyhodil, že v MBR je nějaký neznamý/špatný kód a že může jít o virus nebo je MBR poškozený. . Udělal jsem raději zálohu osobních dokumentů na USB.
4) Nabootoval jsem z orig. Windows 7 CD a zkusil systém opravit z něj - opět bez úspěchu mi to jen vyhodilo chybovou hlášku. Znovu jsem udělal chkdsk a vše ok.
5) Jako poslední možnost jsem zkusil opravit Boot sektor disku příkazy: bootrec.exe /fixmbr a bootrec.exe /fixboot - Problém to ale nevyřešilo.

Už mě nenapadá co dál, nechtěl jsem dělat reinstall ale asi nic jiného nezbyde.. Napadá někoho z Vás nějaké další řešení, nebo alespoň zjišténí příčiny tohoto stavu? Mám podezření na ten VirtualBox a Aktualizace Windows, ale nevím. Každopádně předem díky za rady.
AMD Athlon 64 X2 6400+ 3.2Ghz, Kingstone 2x2GB DDR2, Samsung Spinpoint F3 1TB, Sapphire HD5850 1GB , MSI K9N NEO-V3, Forton BlueStorm 500W, BenQ LED 22'', Windows 10 64-bit
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“