A7N8X-E a 5.1 zvuk (pouze stereo)

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Štamginator
Nováček
Nováček

A7N8X-E a 5.1 zvuk (pouze stereo)

Příspěvek od Štamginator »

Ahoj, možná se to tu již probíralo, nicméně jsem nikde nic nenašel, takže se tímto projistotu omlouvám již dopředu.

Včera jsem si přinesl domu 5.1 repráčky s klasickým zapojením přes subwoofer (snad to píšu správně), zapojim je přesně podle návodu (aspoň si to myslim) a v nVmixeru jsem pusitl průvodce zapojení repro soustavy. Všechno proběhlo tak ja kmělo:
1. test všech repro analog...hrálo všech 5, při vyšší hlasitosti i basák.
2. test digital...ticho (takže asi ok)
3. test levého předního...ok
4. test pravého předního...ok
5. test centru...ok
6. test levá zadní...ok
7. test pravá zadní...ok
8. test basového repro...ok

Výborně, všechno hraje tak jak ma. Pustil jsem tedy hudbu, nejprve mp3 a bylo to jen ve stereu, takže jsem zkusil klasické hudební cd, ale i to bylo jen ve stereu a basový reproduktor si ani neuprdnul :((
Ani na měřidlech VU (software ukazuje do kterých kanálů pouští zvukovka signál) se basak nehnul.

dalsi pokus byl na hře HL2, pote na flatout a ještě na spostě dalších, ale pořád jen stereo a to bez basaku, který snad měl hrát pořád, ne??

A to pořád člověk čte, jak je na nForsu 2 skvělá zvukovka.
Prosim, Vás, lidičky, kteří, máte, :) s timhle problémkem nějaké zkušenosti, dejte vědět, budu vděčný jako pes :-D

PS: Jedná se o reproduktory "značky" KINYO (ale většinou si je lidi chválily) a to konkrétně KINYO S-630
AMD XP 2500@3200, MB ASUS nFORCE2 400 A7N8X - E DELUXE, ATI SAPHIRE 9800Pro@XT 430/700 (R360), 2x Kingston 512 Mb cl2,5, LG DVD-RW GSA 416b DL :)) (3DMARK03 - 6511), (3DMARK05 - 2771)
Štamginator
Nováček
Nováček

Tak jukam ruzne na internet a snazim se vyresit ten problem a zjistuju, ze spousta obrazku z nForce control panelu je uplne jina, nez v control panelu, ktery mam k dispozici ja. A at stahuju odkud koliv, ony obrazky pouzite v nekterych forech a navodech a tak..., jsou proste jine.
Tomu teda nerozumim.
AMD XP 2500@3200, MB ASUS nFORCE2 400 A7N8X - E DELUXE, ATI SAPHIRE 9800Pro@XT 430/700 (R360), 2x Kingston 512 Mb cl2,5, LG DVD-RW GSA 416b DL :)) (3DMARK03 - 6511), (3DMARK05 - 2771)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tuším že od verze 4 se změnila vizáž control panelů od nvidie, nebo můžou ostatní používat jiný ovladače (realtek, c-media), tím to nebude
ignorelist: kremrole a dezoláti
Štamginator
Nováček
Nováček

CHA CHA :) :) :)
Tak jsem na to kapnul a muzu vam rict "DO ZADKU SE SHNILOU NVIDI" !!!
Uplne jsem odinstaloval vsechny ovladace ktere nvidia dodava k desce a nainstaloval jsem ovladace primo od vyrobce a muzu vam rict...takhle mi ta moje masina jeste nebehala. 8) 8)
Jsem ATInář a nvidiu nemam rad (vim proc), jediny co umi delat poradne cou cipy na desky, ale podpora je az udivne mizerna. :down: :down: :down:

Takze rada pro vsechny kteri si nevedi rady se zapojenim 5.1, neboli rozchozenim center a subwoofer...nainstalujte si original drivery od realteku a vse vam pujde jak ma!!!

Mimochodem...na posledni tri otazky do tohoto fora jsem si nasel odpovedi sam, ale nehledal jsem je jen prosebe, ale i pro ostatni.

ps: jen by me jeste zajimalo jak se pusti ten subac i k mp3 :((

pps: me ego bylo uchlacholeno... :twisted: :twisted: :twisted:
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

No nemozem s tebou suhlasit mam tu istu dosku ovladace original od nvidie 5.10 verzia a vsetko slape ako ma je tam velmi dobra zvukovka SoundStorm. Repraky mam tiez 5+1 creative a bez problemov.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“