Zdravím,
dostal jsem k vánocům dárek: synovcovo PC nemaká a potřebuje ho opravit :/ Závada mi byla popsána takto: "Hrál jsem, pak jsem šel na večeři a když jsem se vrátil, počítač byl vypnutý a nešel zapnout. Všiml jsem si, že elektrický svícen v okně nesvítí (předtím svítil, není ve stejné zásuvce)."
Nejdřív jsem zkusil vyměnit zdroj, ale to nepomohlo. Napadlo mě, jestli není jen zničený vypínač, tak jsem přehodil kablík na desce z Power na Reset a Resetem jsem zapnul počítač. Radost ale netrvala dlouho. Počítač se sice zapnul, ale monitor nedostává žádný signál a grafika neustále hučí jak v plný zátěži. Zkusil jsem tam tedy vyměnit grafiku a výsledek je stejný. Obraz žádný a větráky na VGA jedou na 100%.
Nenapadá někoho co může být za problém a jak ho případně identifikovat? Je to už starší PC takže se mi to nechce nosit někam do servisu (Core2Duo, 8800GTS, 4GB ram). Sestra bydlí v rodinným domku a prej tam nemaj moc stabilní napětí v síti, takže příčina bude asi tady.
Předem díky za tipy.
Nefunkční PC
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- dawluxe
- Nováček

-
- bk2601
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nefunkční PC
Podívej se po základní desce, jestli tam nejsou nafouklé kondenzátory. Stačilo by je jen přeletovat.
Pokud ne, zkus třeba resetovat pamět CMOS. Vytáhnout baterku a počkat tak 1/4 hodiny. Nebo stačí přehodit jumper.
Pokud nepomůže, zkusil bych CPU a RAM v jiném PC.
Hodne štestí.
Pokud ne, zkus třeba resetovat pamět CMOS. Vytáhnout baterku a počkat tak 1/4 hodiny. Nebo stačí přehodit jumper.
Pokud nepomůže, zkusil bych CPU a RAM v jiném PC.
Hodne štestí.
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
Phone: Samsung Galaxy Note9
Watch: Garmin Fenix 5
Phone: Samsung Galaxy Note9
Watch: Garmin Fenix 5