Zdravím všechny přemyšlim o novem GPU který budu mít jen na hry , abych si zahral hru na max. detaily. Tak prosím o radu co by jste mi doporučily jake GPU jestli AMD nebo nVidia pro moji sestavu . Do GPU cenova relace do těch 15 K . Diky za rady a info .
PS : Pokud mi doporučité nějake GPU tak prosím bližší info ke GPU proč zrovna tetnto model
Zdravim,
shanim nejaku grafiku na hry. Sestava:Gigabyte H81M,CPU Intel Core-i5-4570,RAM 16GB DDR3,chladič ArticCoolingFreezer 7 pro,zdroj Seasonic SS-400ET 400W, ssd Samsung 250gb, Hdd 500gb.
Zdroj neni zrovma silak, takze spotreba grafiky bude asi hlavní na co bude potreba pri vyberu hledet. Jakou zvolit grafiku ktera zvladne na vyssi detajle i nove hry?
Na znacce nejak nezalezi.
Stane se mlrs, nikdo neni dokonaly
Tak dival jsem se napr. na Gtx 960 2g Gaming , kde pisu zdroj min 400w. Nebranim se i nejake lehce jete, klidne starsi typ, ale aby neco dokazal ukazat i v novych hrach. Takze treba r9 380 u ktere pisu zdroj min 600w by nemel byt problem?
Tím co píšou rozuměnj nejhorší 400/600W zdroj na světě, ne lepší typ jako máš ty. Jinak ke komentáři od mlrs tvá deska je shit ale na grafiku to vliv mít nebude. Pokud ti CPU nethrotluje v zátěži je to OK. Jinak GTX960 je OK, ale beru jí jako takovej výstřel mezi. Já bych raději 950 a taktovat a nebo až 970, ale je to jedno. Radeony moc nedporučim kvůli driverům a obecně neefektivitě a zastaralosti.
Jara: jn, ale nekomu se stava porad..
Doporuceni u grafik na zdroje byvaji dost silene obcas...
Beru ze tvoje sestava co do zravosti je hodne podobna te moji a mas o 50W silnejsi zdroj...
Moje grafika v burnu dle nejakych testu veme az 110W (byt TDP je 90W) -> takze ty bys mel byt v naprosto v pohode s grafikou co sezere 160W.
Samozrejme zalezi na vetvich zdroje apod. ale tak pro orientaci...
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
A takova gtx 950 po pripadnem taktu se vykonem dostane nad gtx 960ku? Ta rada gtx 9.. sa mne zatim libi nejvic, nizsi rady su na tem jak, treba gtx 7..?
no pokud budes taktovat v nejakch rozumnych mezich tak to bude plichta...plus nema smysl porizovat drahou 950 se super chladicem (to uz by bal lepsi 960).
Asi fakt zalezi, kolik penez jses ochotny obetovat... jakakoliv grafika koupena ted, bude za pul roku zastarala pac nove grafiky budou po cca 4 letech na novem vyrobnim procesu...
Ja treba koupil 950 pac sem si chtel uzit Fallouta a ta grafika ma jeden z nejlepsich pomeru cena vykon...a pri nejhorsim se zas da prodat a koupit neco jineho...
Kdyz koupis napr 970 tak na cene ztratis podle meho vic (kdybys ji chtel prodat za rekneme rok)
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
No ideální je tak 5-6tkc, zas nejsu uplne fanatik ktery by honil nejvyssi fps hraju tak prilezitostne. Tak uvidim co sezenu Gtx 950 v bazarech moc neni, tak asi gtx 960ka vyhraje
Na bazary je ta 950 prilis nova...
950 stoji nejlevnejsi 4000 a 960 je za 5400 -> prijde mi, ze o tolik 960 lepsi neni. Ale zas pokud to koupis, das do kompu a 3 roky se o to nechces starat, bude lepsi volba 960...
Jednu dobu bylo gtx950 v bazosi nekolik, ale moc dluho se neohraly. Tak to potvrzuje za malo penez hodně muziky. Met lepsi zakladku se dvema pci-e x16 bych zkusil sehnat dve gtx950 do sli, ale kdyz jsem sehnal tuto sestavu za parádní peniz(za cenu procesoru) neslo odolat, proto ted resim co zvolit jako solo gpu. Zatim vyhrava ta gtx960. Ma cenu resit jestli verzi strix, gaming,...? Verze 4gb predpokladam nema cenu.
Tak s SLI zkusenost nemam, tak jsem uvazoval ze zkusim, ale kdyz rikate hovadina tak to ani zkusat nebudu. Jinak takova gtx 780 lightning bude uz asi moc na ten zdroj co?