chtěl bych vás poprosit o radu se sestavením PC (jen case) pro Windowsy. Můj rozpočet je něco kolem 42 tisíc. PC chci používat hlavně na práci – především renderování na CPU, popř. střih. Zároveň bych si na PC rád občas zahrál, takže mi je jasný, že herní grafická karta něco z rozpočtu užere.
Procesor: preference Intel, na výkon je stěžejní požadavek
Deska: V současnosti mi integrovaná zvukovka trochu blbne. Používám bedýnky 5.1 i sluchátka, přední jack nějak píská při pohybu myši. S tim bych si taky rád polepšil… Jinak ale nic proti fungujícím integrovaným zvukovkám nemám
RAM: 16 GB by bylo super
Disky: 2 TB magnetickej
SSD disk – jeden na systém, ze zkušenosti vím, že 128 se i při instalaci programů na jiný disk stejně při delším provozu zanese, takže 200 GB+
Zároveň přemýšlím o ještě jednom SSD disku (dvakrát tak velký SSD stojí obvykle dvakrát tolik, proto píšu vyloženě druhý) na rychlé načítání sekvencí obrázků při střihu. Ale přijde mi, že na tenhle úkon je SSD stejěn pomalej. (Tj 25 x za sekundu načíst zhruba 5 MB, to máme 125 MB / s) Co myslíte?
Blu-Ray vypalovačka
Grafárna: Preference je GeForce, mám Radeon v současnoti a přijde mi takovej divnej. Rád bych používal tři monitory současně, z toho aspoň dva HDMI (nebo Displayport, když nebude zbytí…)
Render na grafice moc často nevyužívám, tak si řikám, že bych chtě spíš herní. Na ní případně taky něco urenderuju, ne?
Case: hlavně odhlučněná, už mi hrabe z hluku větráku
Chlazení: Občas se stane, že procesor jede na 100% zatížení po dobu třeba 30-ti hodin
Zdroj
Díky moc předem za jakoukoliv radu.