DFI AD77 (VIA KT400) a problem s nastaveni DMA

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Chroust
Začátečník
Začátečník

DFI AD77 (VIA KT400) a problem s nastaveni DMA

Příspěvek od Chroust »

Mam problem s nastavenim DMA u DFI AD77. Naistaloval jsem 4in1 drivery a dal jsem si tam i IDE.A ted mi to hlasi na obou HDD "DMA multi word 2".Coz je sice pekny,ale ja bych radsi "Ultra DMA 5".Pac kopirovat 10MB/s je oprus!!Nevite jak se toho zbavit bez reinstalace winXP??Zkousel jsem vsechno puv. ovladace win,preinstalovat 4in1 i starsi verzi.Ale porad je tam DMA2!!
PLS HEEELP ... :?
Sony VAIO VPCS11X9E
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

problem moze byt napr. aj niekde inde, neskusal si vymenit datovy kabel od mechanik ......obcas sa stava ze taketo chyby vznikaju prave pren...!
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Zkus ve správci zařízení odebra Primární i Sekundární kanál IDE a potom restartni windows. Po startu si to znovu nadetekují. Není to sice vždy 100%, ale ve většině případů to pomůže ... :)
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Mě se multiword aktivoval pokaždé, když jsem si domů přinesl nový HDD. Bylo to způsobené tím, že jsem ten disk nenechal detekovat Biosem. Po deaktivaci funkce Quick boot a Quick POST (nebo Quick Power-on self test) se HDD korekntě nadetekoval a ve win už jsem mohl volně nastavit režim DMA
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Chroust
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroust »

kuceraj píše:Zkus ve správci zařízení odebra Primární i Sekundární kanál IDE a potom restartni windows. Po startu si to znovu nadetekují. Není to sice vždy 100%, ale ve většině případů to pomůže ... :)
To jsem taky zkousel a nic!!!A ze by to bylo IDE kablem se mi nezda,ale je to dobry napad a urcite to zkusim!!!Ale neverim v uspech teto mise!! :?
Sony VAIO VPCS11X9E
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

normal, todle sem mel 2 roky s DVDckem... a vyresil sem to jak? know how :-D
delam si prdel, di na www.viaarena.com a stahni si utilitku IDE Tool. je to maly, je to jako driver na radic IDE.. pisou ze na 2k/XP to nepotrebujes, ale jak je videt tak jo..
http://www.viaarena.com/downloads/drive ... _V320b.zip
tady to mas, stahni to, nainstaluj a vono to vsechno pojede pekne s (u)DMA jak ma :) ta samotna utilitka se ani nemusi poustet pri startu systemu, normalne ji to zakaz a pojede to v poho...

//edit: este takova blbost: nelekni se, ze ten program vypada jak z Win 3.11, facelift by trochu potreboval.. ale hlavne ze fachci :-D
The VIA IDE Miniport driver is now a legacy driver that was originally designed to increase IDE performance and enhance IDE support provided by Microsoft's default driver. Much of those enhancements have now been included with Windows Service Packs however and the VIA IDE Miniport driver is not required.
This driver will increase IDE performance on NT4 based Microsoft operating systems (Win9X, NT4 & ME) but users should note that once it is installed it cannot be uninstalled.
ASUS F3T
Chroust
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroust »

Ok dik. Taktez to zkusim,neni co ztratit!!Jinac este sem nasel neofic. drivery via 4in1PRO. Znate to nekdo, nebo lepe receno pouziva je nekdo??Jen bych chtel vedet,esli jsou v pohode!!
Sony VAIO VPCS11X9E
Chroust
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroust »

martin_CZ píše:normal, todle sem mel 2 roky s DVDckem... a vyresil sem to jak? know how :-D
delam si prdel, di na www.viaarena.com a stahni si utilitku IDE Tool. je to maly, je to jako driver na radic IDE.. pisou ze na 2k/XP to nepotrebujes, ale jak je videt tak jo..
http://www.viaarena.com/downloads/drive ... _V320b.zip
tady to mas, stahni to, nainstaluj a vono to vsechno pojede pekne s (u)DMA jak ma :) ta samotna utilitka se ani nemusi poustet pri startu systemu, normalne ji to zakaz a pojede to v poho...

//edit: este takova blbost: nelekni se, ze ten program vypada jak z Win 3.11, facelift by trochu potreboval.. ale hlavne ze fachci :-D
The VIA IDE Miniport driver is now a legacy driver that was originally designed to increase IDE performance and enhance IDE support provided by Microsoft's default driver. Much of those enhancements have now been included with Windows Service Packs however and the VIA IDE Miniport driver is not required.
This driver will increase IDE performance on NT4 based Microsoft operating systems (Win9X, NT4 & ME) but users should note that once it is installed it cannot be uninstalled.
Toz sem to teda zkusil aaa NIC!!!Prehodil jsem nastaveni z uDMA2 na UDMA5 a po restartu si tam porad delalo hnizdecko uDMA2!!Takze to vyresil reinstall winXP a instalace 4in1 bez IDE!!Aspon ze to AGP fachci!!!Ale dik za rady!! :wink:
Sony VAIO VPCS11X9E
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

via ide miniport driver pouzivam az v krajnom pripade

vecsinou totiz narobi akurat problemy
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“