PLS HEEELP ...
DFI AD77 (VIA KT400) a problem s nastaveni DMA
Moderátor: Eddward
- Chroust
- Začátečník

DFI AD77 (VIA KT400) a problem s nastaveni DMA
Mam problem s nastavenim DMA u DFI AD77. Naistaloval jsem 4in1 drivery a dal jsem si tam i IDE.A ted mi to hlasi na obou HDD "DMA multi word 2".Coz je sice pekny,ale ja bych radsi "Ultra DMA 5".Pac kopirovat 10MB/s je oprus!!Nevite jak se toho zbavit bez reinstalace winXP??Zkousel jsem vsechno puv. ovladace win,preinstalovat 4in1 i starsi verzi.Ale porad je tam DMA2!!
PLS HEEELP ...
PLS HEEELP ...
Sony VAIO VPCS11X9E
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- kuceraj
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkus ve správci zařízení odebra Primární i Sekundární kanál IDE a potom restartni windows. Po startu si to znovu nadetekují. Není to sice vždy 100%, ale ve většině případů to pomůže ... 
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mě se multiword aktivoval pokaždé, když jsem si domů přinesl nový HDD. Bylo to způsobené tím, že jsem ten disk nenechal detekovat Biosem. Po deaktivaci funkce Quick boot a Quick POST (nebo Quick Power-on self test) se HDD korekntě nadetekoval a ve win už jsem mohl volně nastavit režim DMA
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- Chroust
- Začátečník

To jsem taky zkousel a nic!!!A ze by to bylo IDE kablem se mi nezda,ale je to dobry napad a urcite to zkusim!!!Ale neverim v uspech teto mise!!kuceraj píše:Zkus ve správci zařízení odebra Primární i Sekundární kanál IDE a potom restartni windows. Po startu si to znovu nadetekují. Není to sice vždy 100%, ale ve většině případů to pomůže ...
Sony VAIO VPCS11X9E
- martin_CZ
- Začátečník

- Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
- Kontaktovat uživatele:
normal, todle sem mel 2 roky s DVDckem... a vyresil sem to jak? know how
delam si prdel, di na www.viaarena.com a stahni si utilitku IDE Tool. je to maly, je to jako driver na radic IDE.. pisou ze na 2k/XP to nepotrebujes, ale jak je videt tak jo..
http://www.viaarena.com/downloads/drive ... _V320b.zip
tady to mas, stahni to, nainstaluj a vono to vsechno pojede pekne s (u)DMA jak ma
ta samotna utilitka se ani nemusi poustet pri startu systemu, normalne ji to zakaz a pojede to v poho...
//edit: este takova blbost: nelekni se, ze ten program vypada jak z Win 3.11, facelift by trochu potreboval.. ale hlavne ze fachci
delam si prdel, di na www.viaarena.com a stahni si utilitku IDE Tool. je to maly, je to jako driver na radic IDE.. pisou ze na 2k/XP to nepotrebujes, ale jak je videt tak jo..
tady to mas, stahni to, nainstaluj a vono to vsechno pojede pekne s (u)DMA jak ma
//edit: este takova blbost: nelekni se, ze ten program vypada jak z Win 3.11, facelift by trochu potreboval.. ale hlavne ze fachci
The VIA IDE Miniport driver is now a legacy driver that was originally designed to increase IDE performance and enhance IDE support provided by Microsoft's default driver. Much of those enhancements have now been included with Windows Service Packs however and the VIA IDE Miniport driver is not required.
This driver will increase IDE performance on NT4 based Microsoft operating systems (Win9X, NT4 & ME) but users should note that once it is installed it cannot be uninstalled.
ASUS F3T
- Chroust
- Začátečník

- Chroust
- Začátečník

Toz sem to teda zkusil aaa NIC!!!Prehodil jsem nastaveni z uDMA2 na UDMA5 a po restartu si tam porad delalo hnizdecko uDMA2!!Takze to vyresil reinstall winXP a instalace 4in1 bez IDE!!Aspon ze to AGP fachci!!!Ale dik za rady!!martin_CZ píše:normal, todle sem mel 2 roky s DVDckem... a vyresil sem to jak? know how![]()
tady to mas, stahni to, nainstaluj a vono to vsechno pojede pekne s (u)DMA jak mata samotna utilitka se ani nemusi poustet pri startu systemu, normalne ji to zakaz a pojede to v poho...
The VIA IDE Miniport driver is now a legacy driver that was originally designed to increase IDE performance and enhance IDE support provided by Microsoft's default driver. Much of those enhancements have now been included with Windows Service Packs however and the VIA IDE Miniport driver is not required.
This driver will increase IDE performance on NT4 based Microsoft operating systems (Win9X, NT4 & ME) but users should note that once it is installed it cannot be uninstalled.
Sony VAIO VPCS11X9E
- EGRES
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: