Filtry v okruhu

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
SirThunder
Nováček
Nováček

Filtry v okruhu

Příspěvek od SirThunder »

Ahoj vodaci,
Vodnika mam uz pres 10 let s postupnymi obmenami komponentu. Jedine, co jsem dosud nikdy nepouzival byl vodni filtr.
Mate nejake zkusenosti, pripadne doporuceni jaky je idealni pouzit (viz treba http://www.alphacool.cz/produkt/Koolanc ... ml?arg1=01 ?). Bohuzel jsem asi 6 let necistil radiator (mam u Mawy ted objednavku na novou expu, odhlucnovaci box na DDC a kapaliny, takze az to dorazi, tak mam v planu radiator procistit horkou octovkou), coz vedlo k mirnemu vyskytu castic napric okruhem.
Jdete tedy spise cestou castejsiho cisteni, nebo filtru?
Diky za tipy!
3x Dell T20: CPU: Intel Xeon E3-1225v3 | RAM: 3x 32GB (4×8 GB DDR3L 1333 MHz) | HDD: 3x Samsung 850 EVO, 3×1TB | OS: VMware vSphere 6 + VMware Virtual SAN
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Filtry v okruhu

Příspěvek od MaWa »

Pokud nějaký, tak tento http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua_Co ... rsion.html

Protože všechny ostatní "filtry" co znám mají moc široká oka v tom filtru, tudíž vyfiltrují prd - jemnější je v tom případě vždy CPU blok, který to "vyfiltruje" :roll:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
SirThunder
Nováček
Nováček

Diky, a mas nejakou predstavu ohledne restriktivnosti? Urcite se mi u toho AquaComputer Filter Bay zamlouva ta moznost uzavreni/premosteni okruhu.
Jinak tve profesionalni doporuceni (kdyz se zkusis oprostit od vlastnictvi eshopu? :) ), ma to smysl to tam mit, nebo je to dalsi zalezitost, co pouze bude zpomalovat vodu v okruhu a zabirat misto? Uprimne jsem filtr v zadne sestave publikovane na webu neobjevil (a to jsem se fakt snazil hledat).
3x Dell T20: CPU: Intel Xeon E3-1225v3 | RAM: 3x 32GB (4×8 GB DDR3L 1333 MHz) | HDD: 3x Samsung 850 EVO, 3×1TB | OS: VMware vSphere 6 + VMware Virtual SAN
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Pokud s tím bordelem v okruhu máš z jakéhokoliv důvodu trvale problémy, tak je to určitě dobrá věc. Faktem ale je, že pokud se mění kapalina jednou za jeden až dva roky, tak s nečistotami v okruhu obvykle problém nebývá - proto to taky nikde moc nevidíš na fotkách, protože to obvykle není potřeba. Samozřejmě restrikce to je, ale ne zas nějak výrazná.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Drinker
Nováček
Nováček

Příspěvek od Drinker »

Není lepší co 2 - 3 roky měnit kapalinu a případně okruh vyčistit? Resp. najít příčinu nečistot, než používat filtr a nestarat se?
SirThunder
Nováček
Nováček

@Drinker: Ano, vychazel jsem z predpokladu, ze toto je jedna z moznosti a mnou preferovana. Ale dlouhou dobu jsem se snazil mit vodni chlazeni maximalne bezudrzbove (cili pouze cas od casu dolit vodu a dal to neresit). Proto jsem otevrel toto tema abych se dozvedel zkusenosti dalsich uzivatelu a zaroven zvazil, jestli by pouziti takoveho filteru vedlo treba k bezudrzbovosti v ramci az 5ti let pouze s dolevanim vody.

Zaroven mirna restriktivita by asi nebyla taky od veci, pouzivat DDC 18W pumpu v okruhu s 2 bloky a 1 radiatorem dava vode stale hodne velky prutok, takze se bez toho "houboveho" filtru v expe tvorily bublinky.
Odpovědět

Zpět na „Voda“