Cau. Koupil jsem si ted tuhle vypalovacku a potreboval bych poradit s par vecma:
1. Kdyz ji chci udelat region-free, tajk ji staci nahrat novy firmware nebo to tady nejde resp. se to dela jinak?
2. Podle recenze i podle krabice by mela umet palit 16x na DVD+R i DVD-R, ktere jsou cetrif. 8x, ale v praxi me to necha ctyrrychlostne na DVD-R 4x a dvanactkou na DVD+R 8x. Coz je divne. A jeste divnejsi je, ze plny DVD se 12x pali necelych 8 minut, coz mi sedi na osmicku. 4x to pali 15minut z disku a 17 on-the-fly, coz je v prumeru o 2 minuty pomalejsi nez pul roku stara DVDRW SONY, co mam v praci. Muze to byt jen 40-zil. ksandou? Mam ji spolecne s DVD Toshiba na jedne ksande (ASUS je SEC master,Toshiba je sec. slave).
3. Chtel bych doporucit nejaky sikovny program na copy-on-the-fly, jako byl treba cloneCD. Zkousel jsem ColneDVD a to je des. Jinak pouzivam Nero, ale vzdycky je dobry mit druhy program v zaloze.Co treba Alcohol 120%??
Mnohokrat dekuji za rady a postrehy.
Jinak muzu doporucit. Je krasne ticha a jsem velice spokojeny s kvalitou zapisu. Navic je za skvelou cenu.
DVD/RW/R9 ASUS DRW-1604P
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- b1mBo
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
DVD/RW/R9 ASUS DRW-1604P
MSI P55-GD65; Intel Core i5-750; A-Data 2x2GB DDR3 1333MHz CL7 Extreme Edition Vitesta; Gainward GTX260 Golden Sample; Kingston V+200 120GB + Seagate Barracuda 7200.12 1TB + Western Digital Green 2TB
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: ASUS DRW-1604P
Nejenom nový, ale hlavně musí být RPC-x, což jsou pouze neoficiální, tudíž ztrácíš záruku.b1mBo píše:Cau. Koupil jsem si ted tuhle vypalovacku a potreboval bych poradit s par vecma:
1. Kdyz ji chci udelat region-free, tajk ji staci nahrat novy firmware nebo to tady nejde resp. se to dela jinak?
Na 80 žilovej kabel ji dej určitě, protože umí pracovat v UDMA-4 (UATA-66), no a s těma rychlostma přijde taky na to, na jaký média pálíš. Tahle tvoje DVD vypalovačka je OEM Pioneer DVR-108 kterou jsem rozsáhle testoval a bez problémů pálil třeba na média Verbatim 8x rychlostí 12x. Jestli chceš porovnat časy pálení, tak si to pročti tady: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=20744 ale podle mě je to v pořádku. A že ti pálí 4x na 4x a 12 na 8x je taky v pořádku a změnit to lze pouze nejnovějším firmwarem (u Pioneeru lze).b1mBo píše:2. Podle recenze i podle krabice by mela umet palit 16x na DVD+R i DVD-R, ktere jsou cetrif. 8x, ale v praxi me to necha ctyrrychlostne na DVD-R 4x a dvanactkou na DVD+R 8x. Coz je divne. A jeste divnejsi je, ze plny DVD se 12x pali necelych 8 minut, coz mi sedi na osmicku. 4x to pali 15minut z disku a 17 on-the-fly, coz je v prumeru o 2 minuty pomalejsi nez pul roku stara DVDRW SONY, co mam v praci. Muze to byt jen 40-zil. ksandou? Mam ji spolecne s DVD Toshiba na jedne ksande (ASUS je SEC master,Toshiba je sec. slave).
12x za 8 minut je taky v pohodě. Musíš si uvědomit, že 12x se pálí až na samém konci média a navíc vypalovačka během zápisu stále kontroluje kvalitu média a podle potřeby snižuje rychlost.
Taky je otázka, jak si ASUS poradil s firmwarem, protože ho zaručeně upravovali.
Proč ne. Ale na kopírování DVD filmů je CloneDVD v pohodě, používám ho často a jsem max.spokojenej. Mluvím teď o verzi od Slysoftu, protože existuje ještě jedna firma co vydává CloneDVD a to je děs!b1mBo píše:3. Chtel bych doporucit nejaky sikovny program na copy-on-the-fly, jako byl treba cloneCD. Zkousel jsem ColneDVD a to je des. Jinak pouzivam Nero, ale vzdycky je dobry mit druhy program v zaloze.Co treba Alcohol 120%??
Aby ne, je to Pioneer.b1mBo píše:Mnohokrat dekuji za rady a postrehy.
Jinak muzu doporucit. Je krasne ticha a jsem velice spokojeny s kvalitou zapisu. Navic je za skvelou cenu.
Bathory
- de_ny
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: ASUS DRW-1604P
Alcohol je best. Bohovy soft. Ak chces 8Gb film prekodovat na 4GB, doporucujem DVD Shrink, je fajn a naviac aj zadara-freewareb1mBo píše:3. Chtel bych doporucit nejaky sikovny program na copy-on-the-fly, jako byl treba cloneCD. Zkousel jsem ColneDVD a to je des. Jinak pouzivam Nero, ale vzdycky je dobry mit druhy program v zaloze.Co treba Alcohol 120%??