M-Audio Delta 1010LT - PCI - Gigabyte B85M-D3H - BSOD

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Jonka
Začátečník
Začátečník

M-Audio Delta 1010LT - PCI - Gigabyte B85M-D3H - BSOD

Příspěvek od Jonka »

Ahoj,
po x-letech jsem konečně provedl UPGRADE z soc. 775 na Haswell soc. 1150.

Krása, USB3, rychlost, ale... mám postarší zvukovou kartu M-Audio Delta 1010LT zapojenou do PCI slotu, nahraju poslední ovladač pro Win7 x64 SP1 a BSOD :-(

Čtu různé diskuze, že pomůže nastavení PCI slotů - to jsem nikde v BIOSu nenašel.
Pak, že by prý pomohlo nastavit vyšší napětí na CPU - mám G3258, ale trochu se bojím.

Neporadí někdo, co bych v BIOSu mohl zkusit po-přepínat ?

Předem díky za každou pomoc,
J.
Shaquille
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: M-Audio Delta 1010LT - PCI - Gigabyte B85M-D3H - BSOD

Příspěvek od Shaquille »

Po zmene platformy jsi instaloval cisty system, nebo jsi pouzil z puvodniho PC a updatoval drivery?
Ovladace zvukovky jsi nainstaloval z CD a pak updatoval, nebo jsi instaloval rovnou aktualni z webu?

Na maudio foru pisi o reintalaci systemu a kompletni odinstalaci a nove instalaci ovladacu. Uziveteli pomohlo i stazeni ne poslednich, ale predposlednich driveru.

Vyssi napeti CPU mas pravdepodobne z Zive, ale tam je to jiny pripad, uzivatel ma pretaktovane CPU...

bsod je tato?
http://www.steinberg.de/forums/download ... p?id=13033
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Jonka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jonka »

Windows jsme dal samozřejmě čisté, na CD jsou poslední XP ovladače.

Zkoušel jsem i starší verze: Delta 6_0_2, 6_0_5 a poslední 6_0_8.

Normálně se karta nainstaluje, systém "jakože" běží dál, po chvilce, nebo když dám ovládací panely, Zvuk - kousne se to, párkrát se i roz-sypal obraz, zatuhne...

BSOD mám bez ***MAudioDelta.sys - je tam jen STOP a číslo .

Prej v BIOSu by se snad mohlo ještě přepnout, zkusím vyhrabat ještě nějaký starý ovladač.

Díky moc :-D
Shaquille
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

V biosu me napada akorat vypnuti integrovane zvokovky na desce. Ale system by nemel mit problem s vice zvukovkami v PC... Kazdopadne zkus vypnout integrovanou zvukovku, jestli pomuze.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Jonka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jonka »

To už jsem zkoušel jako první, bohužel...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Rozluč se s tim, nepůjde to. Bude to nejspíš tím že Tato platforma už neni plně kompatibilní s legacy PCI, na desce jsou PCI-E to PCI převodníky co nestačí pro většinu složitějších zvukových čipů ,mě takhle nefunguje v X99 Audiotrak prodigi 7.1 hifi nebo E-MU 1616M, na starších sestavách jedou. Na 1150 si mysli mže to prostě nerozchodíš, sorry.
Jonka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jonka »

Mezitím jsem přišel na to, že dělá bordel proměnný výkon CPU a Turbo. Zkusil jsem vypnout Turbo a téměř vše v CPU Advanced v BIOSu a drželo to o dost vteřin déle, než se zaplým Turbem.

Dá se nějak úplně odstavit proměnné časování CPU, sběrnice ideálně PCI ?

Kam zmizely z biosu všechny:
CPU to PCI Write Buffer
Delayed Transaction
PCI 2.1 Compliance
PCI IDE BusMaster
PCI IRQ Assignment
PCI Latency Timer
:?: :?: :?:

Jinak začínám dávat DOC_ZENITHovi za pravdu, budu muset prostě zvukovku upgradovat také :-D

Ale, přijde mi, že je to cesta do pekla stejně jako Win10 ? To jako jsou ty PCI sloty teď horší, než bývaly ? Smutné :|
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

PCI totiž už sú mimo diania :(
a platformy to už natívne ani nepodporujú a je to cez externý radič, rovnako ako IDE , AGP atd :)
to PCI tam je často iba preto aby tam bolo
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jonka píše:Mezitím jsem přišel na to, že dělá bordel proměnný výkon CPU a Turbo. Zkusil jsem vypnout Turbo a téměř vše v CPU Advanced v BIOSu a drželo to o dost vteřin déle, než se zaplým Turbem.

Dá se nějak úplně odstavit proměnné časování CPU, sběrnice ideálně PCI ?

Kam zmizely z biosu všechny:
CPU to PCI Write Buffer
Delayed Transaction
PCI 2.1 Compliance
PCI IDE BusMaster
PCI IRQ Assignment
PCI Latency Timer
:?: :?: :?:

Jinak začínám dávat DOC_ZENITHovi za pravdu, budu muset prostě zvukovku upgradovat také :-D

Ale, přijde mi, že je to cesta do pekla stejně jako Win10 ? To jako jsou ty PCI sloty teď horší, než bývaly ? Smutné :|
Tyhle věci z biosů zmizely protože dnešní chipsety už PCI nemaj. Jak jsem řekl je řešené přes PCI-E to PCI převodník (na desce jej najdeš naletovanej) a tomu nyní i novejch platform i chybí podpora biosů/prostředků takže tam spousta zařízení nefunguje. Co se týče toho CPU/speedstepu, vzdej to tim to neni.
dexterav píše:PCI totiž už sú mimo diania :(
a platformy to už natívne ani nepodporujú a je to cez externý radič, rovnako ako IDE , AGP atd :)
to PCI tam je často iba preto aby tam bolo
Jo, jeto tak, jediná zajímavost je, že nativně neni PCI v chipsetech už od Sandy Bridge, a tehdy ty převodníky ještě fungovaly, na sandy/ivy (i x79) je to vše ok. Mam tu i PCI-E 1x to PCI risery, jeden s PLX čipem a jeden s Asmedia (stejné co se letuje na boardy) , a na sandy/ivy mi choděl, ale Haswell a novější, tam už mi v tom zvukovky blbnou, prostě odstanili podporu úplně, i pro ty převodníky. Zvukovky potřebujou mít aktivní IRQ a DMA kanál což evidentně dnes už neprojde.
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

DOC_ZENITH píše: Jo, jeto tak, jediná zajímavost je, že nativně neni PCI v chipsetech už od Sandy Bridge, a tehdy ty převodníky ještě fungovaly, na sandy/ivy (i x79) je to vše ok.
- X79 ma ale ešte natívne PCI v chipsete nie?
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Nevim, nechce se mi to zjišťovat, vzhledem k tomu že už P67 neměla bych tipoval že ne. Je to ale celkem fuk, protože v obouch stále karty přes převodníky fungujou OK. V X99 už mi nefungujou.
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

No lebo ja som si to dosť zisťoval, keď som vyberal nový počítač, lebo mám tiež drahú PCI zvukovku, tak som práve nechcel aby s tým boli takéto problémy, čo som sa už vtedy dočítal že s tými prevodníkmi to nemusí byť OK. Ale je to tam dosť nejasné, na tom základnom diagrame PCI neni, ale niekde som vtedy našiel taký rozsiahlejší a tam išlo PCI priamo z X79, ani ked som vtedy hladal na doskach X79, tak som tam žiadne prevodníky nenašiel, ale ako úplne istý som si tým není, preto ma to zaujímalo, jak to v skutočnosti je (jo a C600 myslím PCI má, tam je to normálne uvedené ak sa nemýlim).
To že X79 by mala mať natívne PCI bol jedne z dôvodov prečo som nakoniec išiel práve do tejto platformy...ale ako píšeš, je to viac menej jedno, lebo v X79 nemám žiaden problém s PCI zvukovkou, skôr naopak, ide ešte lepšie jak s Q9550 v P35, takže či tam je prevodník alebo nie, je mi teraz už celkom jedno. :)
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

ja som mal v SB XonaraST a v pohode, takisto v X79
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Jonka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jonka »

Zajímavé a vyčerpávající, díky....

Mohu mít ještě dotaz:

Tak asi ani nemám přemýšlet o FireWire zvukovce, kterou bych zapojil FireWire PCI řadiče (Texas Instrument). Třeba M-Audio Firewire 410, pojede to nebo taky ne ?

Poradíte nějakou USB zvukovku aspoň se dvouma vstupama, MIDI a nízkou latencí ???
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Já neporadim, spíš se zeptej někde kde se tim proimárně zaobejvaj jako kytary.cz a pod. Já nahrávám přes jinou sestavu kde mi Fukgune PCI verze E-MU 1616M, resp ne, je to ještě ta původní cardbus verze, pak byla PCI a pak PCI-E, to je ale ten interface ta vnější část je stále stejná a kompatibilní ( i driverama ). Zázračně mi to jede na Z77 desce kde je PCI řešené převodníkem, v něm mam převodník PCI to cardbus, v tom ten interface a zvukovka jede OK, v budoucnu jen budu muset sehnat místo cardbus PCI-E interface. Co se Audiotraku Prodigi 7.1 hifi týče tam jsem to vzdal a přešel jsem na ESI MAYA44 XTe, což je PCI-E zvukovka na X99 jede OK.

Co je ale zajímavé je, že stejně ten VIA audio controller na ní je PCI, a je na ní převodník, ale je to ňákej spešl pro zvukovky a nedohledal jsem kde by se to dalo sehnat v podobě riseru/redukce.

Tady je ten čip vidět:

https://www.amazona.de/wp-content/uploa ... _bottm.jpg
Jonka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jonka »

Jenom doplním, že karta PCI řadič IEEE 1394 s chipem Texas Instruments zdá se být na výše uvedené desce OK. Právě jsem zkusil převézt video ze staré miniDV kamery a je to OK.

Tak držte palce, ať na tom rozchodím i zvukovku :-D
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Držím, firewire řadiče s VIA čipy taky video z kamery převedly ale zvukovky na nich blbly, uvidíš no. Texas instruments FW řadiče jsou ty nejlepší a obecně doporučované.
Jonka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jonka »

Tak myslím, že dobré...

V Systému to jede, žádné lupání atd.

V hudebních SW Asio Latence 7.800 ms, tak já myslím, že dobré.

Všem děkuji za pomoc a pozor na update železa :-D
kelley
Nováček
Nováček

Příspěvek od kelley »

DOC_ZENITH píše:Držím, firewire řadiče s VIA čipy taky video z kamery převedly ale zvukovky na nich blbly, uvidíš no. Texas instruments FW řadiče jsou ty nejlepší a obecně doporučované.
Jak který. Edirol FA-66 mi jede úplně stejně s VIA i s TI řadičem, schválně jsem zkoušel oba. Citlivé jsou na to myslím zvukovky R.M.E. nebo MOTU.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“