problem s fps, sestava na **** ??

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Svatoslaav
Nováček
Nováček

problem s fps, sestava na **** ??

Příspěvek od Svatoslaav »

Zdravim mám takový problém kterým se zabývám nejmíň 2 měsíce a už si fakt nevím rady
složil sem si herní sestavu a spiš hledam řešení mého problému než bych si v klidu něco zahral.
pokud hraju nějakou hru např. GTA V tak mam nastavené vše téměr na high, koukal sem i na nějaka videa na YT s podobnou konfiguraci pc a řidil se i podle toho. Mám stabilních 60fps ale pokud jen FPS spadnou na 58 tak se hra začne TRHAT (asi jako když mate okolo 20i fps) zkoušel sem to s Vyplým Vsync i se zaplým. Nic nepomohlo ale když fps padlo na těch 58 vypl sem Vsync a WTF! skočilo tam 70...zkoušel sem tim mistem kde ty fpska padala projet nejmin 20krat, nikdy se to nedostalo pod tech 60 ale jen s Vsync jo :( s vyplým Vsync mam screen tearing takže bez toho to nejde. tyhle problemy mam u všech her. Euro truck s. 2, Gta V, proste i kdybych zkusil nejakou sračku z roku 1..2.. tak to bude dělat. Děla to i při low detailech
Teploty 50°C procesor v zatezi(a toho mám lehce přetaktovány na 4,2Ghz)a grafika 60° nic mimořadného
moje sestava komletni http://screenshot.cz/B1EZW/
Ovladače jsou VŠECHNY AKTUÁLNÍ. Zkoušel jsem i starší ovladače ke grafice a nepomohlo.
PROSÍM pokud někdo by jen trochu věděl co stim byl bych mu moc vděčný. už sem prolezl moc stránek a nikde jsem nenašel řešení.
vecino
Začátečník
Začátečník

Re: problem s fps, sestava na **** ??

Příspěvek od vecino »

Co když zapneš V-SYNC natvrdo přes Nvidia Inspector a ve hře ho vypneš?
9800X3D - MSI MAG B850 TOMAHAWK MAX - G.SKILL 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO - NZXT KRAKEN ELITE 280 - MSI RTX 5070 Ti 16G GAMING TRIO OC - WD Blue SN580 2TB + 860 EVO 1TB - Fractal Design Meshify S2 - MAG A1000GLS PCIE5 - MSI Optix MPG321QRF-QD 32".
Svatoslaav
Nováček
Nováček

zkoušel sem, dokonce i tu jejich slavnou adaptivní synchronizaci :( i tim inspectorem ji vypnout a zamknout fps na 60 prostě nic nepomáhá
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourmikes1 »

mozna mas jen v bordel v softwaru, zkus cisty reinstal OS
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
Svatoslaav
Nováček
Nováček

jo právě teď reinstaluju zkusim pak jen nainstalovat ovladač grafiky a vyzkouším nějakou hru. Dám vědět jak sem dopadl, ale moc tomu nevěřím, že to pomůže
Svatoslaav
Nováček
Nováček

:D :D tak čisty reinstal win, nainstalovaný jen ovladač ke grafice ten nejnovější a nepomohlo.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Hmmm a proto vsync nikdy nikde nezapínám ačumím radši na tearing...

Zkus přetaktovat monitor, třeba se dostaneš na 75hz a tvůj problém to hodně zlepší, nebo třeba ne...
Svatoslaav
Nováček
Nováček

tak to musi byt herni požitek jak se patří xD za ty prachy co sem do toho dal se na žadny tearing, stuttering a podobny kokotiny divat nehodlám. Takže mi nic nezbývá než hledat příčinu problému
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Tak sis měl koupit monitor s Gsync, buď budeš mít stuttering a inputlag díky VSYNC ON, nebo budeš mít tearing díky VSYNC OFF, tak si vyber... A jestli vybírat nechceš, prostě utrať desítku za monitor, nebo si ho přetaktuj, můj QINX je v originále 60HZ a je ocnutej na 95HZ = je po problému.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“