Propojovani dvou UTP kabelu a nefunguje to!

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Propojovani dvou UTP kabelu a nefunguje to!

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Dobry den.mam problem.Na strese mame AP a na AP pripojeny hub.Od hubu vedou kabely s internetem ucastnikum. Bydlim v panelaku a vede mi ze strechy na patro jeden tento kabel, ale je kratky a musel jsem ho prodlouzit spojkou ale nefunguje to. Vedle toho kabelu ze srtrechy vede jeste jeden kabel a ten ma kamos. Na patre ma taky spojku, tyhle dve spojky jsou ve vzajemne blizkosti, akorat ten jeho kabel nevede do hubu na strese ale jeste dal do pocitace jineho kamarada u ktereho je server a od ktereho vede kabel do hubu, internet si jeste rozdeluji. Nevim jak to vyresit, mam pocit, ze se ty dve spojky navzajem ovlivnuji, nebo ze je ve stupackach nejake ruseni nebo neco, nevim co, ale prosim, poradte, jestli utlum nebo neco podobneho? Ze strechy to je jeste pripojene na takove domovni krabicky, kde se pripojuji dva konektory, ale na strese je jeden kabel ustrizeny a ja jsem pripojeny prave na tu krabicku a pak z ni kabelem do hubu. Od hubu to mam do zasuvky 20cm, pak z te zasuvky do spojky na patre 40m a ze spojky dalsich 7m do zasuvky a ze zasuvky kabel 25m. Metraze jsou zhruba, poradi mi nekdo prosim?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zkontroluj, jestli kolem toho nejdou nejake kabely 220V, jestli to mas spravne nacvakany, nejlepsi by bylo to promerit merakem na kabely... mozna ti nezbyde nez natahnout kabel v jednom kuse
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Ahoj.Merakem na kabely? to slysim poprve co to je a kde se to da sehnat? Nedala by se ta cast nejak treba odstinit? A jak daleko to musi byt, aby to fungovalo od te elektriky? A nemuze to odrovnat sitovou kartu, kdyz ten kabel na sebe treba nabali ruseni a nejake elektricke pole? diky
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Nevim co je na tom pravdy, ale v obchodě mi odmítli prodat spojku z důvodu, že jich koupili sto, dvacet prodali a ani jedna nechodila...
(tak jsem to vyřešil síťovou zásuvkou)

@ L-U-C-K-Y ... nechtěl by jsi nakreslit schéma? nějak jsem se v tom popise ztratil... :(
Francie ... sladká Francie
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

merakem na kabely se meri, jestli kabel vyhovuje pro sitovou komunikaci (usporadani paru, impedance, preslechy mezi pary, utlum... atd.)
zkus na chvili vzit tu kamosovu spojku a hodit ji misto te tvoji, jestli to bude chodit, je jasne, ze je vadna spojka, pokud ne, je to nekde v dratech
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

já se spojkama nikdy žádnej problém, ten měřák tomu hodně pomůže, jestli seš z brna, tak si ho můžeš ode mě na chvilku půjčit :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Bohuzel nejsem z Brna a spojku jsem mel jednu vadnou a dve ostatni jsou v poradku, ale nefunguje to s nimi. Na www.martinecek.kvalitne.cz jsem dal nakres a vyfotil tam zasuvky, ktere jsou u habu nahore na strese a v bytech. Na tyto zasuvky je pripojen kabel. Ono to fungovalo bez preruseni v pohode ale jakmile se kabel prerusil a dala se tam spojka, nejde to. Vysvetli mi nekdo zapojeni A a B je to jen v prekrizeni kabelu? A nebo nesmi se treba mezi tyto zasuvky (tak jak jsou zapojeny) cokoliv davat vcetne spojky? A jaky je rozdil mezi spojkou a tvrdeho napajeni dratu k sobe? Beru jakoukoliv radu jsem zoufaly :( Taky by me zajimalo, jak by se to dalo nejjednoduseji odstinit, pokud by tam rusily kabely elektriky, jsou dost blizko. Dekuji
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

no tvuj problem bude asi opravdu v utlumu, mas tam pomerne hodne pasivnich prechodu (2x zasuvky a navic spojka) zrejme na tu vzdalenost proste poklesl signal natolik, ze ta sitovna nezvladne zrekonstruovat. Pokud nemas merak, muzes zkusit misto spojky dat na chvilku nejaky hub. Tim se presvedcis, jestli mas vedeni spravne a pokud to pojede tak spojka bude muset pryc a budes muset zainvestovat do noveho kabelu. V tvem pripade soubezneho tazeni vedle elektriky bude lepsi stineny kabel (jen ho nesmis zapomenout uzemnit aby to k necemu bylo.).
Toshiba Tecra A6
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“