Ahoj, docela by mě zajímalo, jaké máte zkušenosti s PC komponenty - co je podle Vaší zkušenosti nejkazivější součást PC, ve smyslu co Vám nejčastěji/nejdříve odešlo (kvůli technické poruše, ne protože už byla součástka zastaralá a potřebovala vyměnit).
+ Jakou jste tomu dávali příčinu? Výrobní vada, ne úplně šetrné užívání nebo prostě krátkou životnost?
Díky za názory.
Nejproblémovější článek PC - Vaše zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- ---
- Nováček

- Wiruz
- Pokročilý

Re: Nejproblémovější článek PC - Vaše zkušenosti
z vlastnich zkusenosti to je bohuzel "uzivatel"
Jinak posledni dobou graficke karty, problem s utrzenym BGA / studakem pod BGA -> diky slavne RoHS norme bez olova v pajce
Jinak posledni dobou graficke karty, problem s utrzenym BGA / studakem pod BGA -> diky slavne RoHS norme bez olova v pajce
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
Jo podobný názor, hardware vcelku fachá, ale co po půl roce s novým PC dokážou zabordelovat uživatelé to je konečná.... Co se týče hardvéru tak mě nejvíc odcházej periférie, kdy ani dražší komponenty nevydrží (takže už radši kupuju ty levnější).
- hihi789
- Nováček

-
Tak tak. Periferie. Nedéle (u mě) vydrží klávesnice, nejméně slucháka.
Jinak zlobí disky, ale ne tak, že by úplně umřely, a zvukové karty. Těch mi odešlo už několik.
- laho
- Nováček

Grafická karta v PCI-E slotu - nejen RoHs (např.paměti) ale i "kvalitní" větráky+prachWiruz píše: Jinak posledni dobou graficke karty, problem s utrzenym BGA / studakem pod BGA -> diky slavne RoHS norme bez olova v pajce
udělají svoji práci ...
MPG B550 GAMING EDGE WIFI; AMD Ryzen 9 5900X; 2xHPV616GB+2xHPV816GB;