Nejproblémovější článek PC - Vaše zkušenosti

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
---
Nováček
Nováček

Nejproblémovější článek PC - Vaše zkušenosti

Příspěvek od --- »

Ahoj, docela by mě zajímalo, jaké máte zkušenosti s PC komponenty - co je podle Vaší zkušenosti nejkazivější součást PC, ve smyslu co Vám nejčastěji/nejdříve odešlo (kvůli technické poruše, ne protože už byla součástka zastaralá a potřebovala vyměnit).
+ Jakou jste tomu dávali příčinu? Výrobní vada, ne úplně šetrné užívání nebo prostě krátkou životnost?

Díky za názory.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Re: Nejproblémovější článek PC - Vaše zkušenosti

Příspěvek od Wiruz »

z vlastnich zkusenosti to je bohuzel "uzivatel" :-D

Jinak posledni dobou graficke karty, problem s utrzenym BGA / studakem pod BGA -> diky slavne RoHS norme bez olova v pajce
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Jo podobný názor, hardware vcelku fachá, ale co po půl roce s novým PC dokážou zabordelovat uživatelé to je konečná.... Co se týče hardvéru tak mě nejvíc odcházej periférie, kdy ani dražší komponenty nevydrží (takže už radši kupuju ty levnější).
hihi789
Nováček
Nováček

Příspěvek od hihi789 »

Tak tak. Periferie. Nedéle (u mě) vydrží klávesnice, nejméně slucháka. :D Jinak zlobí disky, ale ne tak, že by úplně umřely, a zvukové karty. Těch mi odešlo už několik.
laho
Nováček
Nováček

Příspěvek od laho »

Wiruz píše: Jinak posledni dobou graficke karty, problem s utrzenym BGA / studakem pod BGA -> diky slavne RoHS norme bez olova v pajce
Grafická karta v PCI-E slotu - nejen RoHs (např.paměti) ale i "kvalitní" větráky+prach
udělají svoji práci ...
MPG B550 GAMING EDGE WIFI; AMD Ryzen 9 5900X; 2xHPV616GB+2xHPV816GB;
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“