Corsair RM750i, 750W - divné bzučení

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Corsair RM750i, 750W - divné bzučení

Příspěvek od Orbithek »

Zdravím, jelikož jsem chtěl nový tižší zdroj než Enermax Naxn 850W ( hlasitějí větrák ) objednal jsem tedy Corsair RM750i , 750W, Gold který přišel v pátek. Po instalaci jsem si řekl konečně ticho :) Nicméně když sem přiblížil ucho ke zdroji uslyšel jsem takové "elektrické bzučení". Corsair link ukazoval spotřebu 200-250W a 40 stupňů čili ventilátor se ani nesepl.

zvuk bzučení zde: http://ulozto.cz/xMyMyBkX/ruseni-zdroje-m4a ( ignorujte zvuk pumpy/větráků )

Mám ho vrátit či reklamovat? Pomůžu si novým zdrojem? :) Nebo je to u těhle zdrojů normální? Díky.
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Corsair RM750i, 750W - divné bzučení

Příspěvek od Blue Storm »

Slyšíš to je tehdy, když dáš ucho ke zdroji, resp. je to až tal nevýrazné? Pokud jo a běžně to vůbec neslyšíš, tak neřešit. Pokud to slyšíš a otravuje tě to, tam určitě reklamuj.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Slyším to i na metr když je klid, v kompu se točí jen 3x120mm Noctua větráky na 600 rpm. Spíše mi jde o zkušenost, zda tohle dělají i jiné zdroje když jedou v semi passivním režimu. To "jiskření" se dá přežít, nicméně bych byl raději kdyby to když se netočí fan nevydávalo žádné zvuky při ceně skoro 4000 kč.
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Mno druhý identický zdroj tohle už nedělá - ticho :). První vydával hlasitější jiskření, když byla spuštěná hra např. Vyřešeno :P
MS61
Nováček
Nováček

Příspěvek od MS61 »

Jsem rád, že je u vás všechno v pořádku. Dvojnásob proto, že sám o podobném zdroji uvažuju. :-) (Vedlejší vlákno)

Rád bych se teda zeptal na praktické zkušenosti s "korzárem". Zvukově je asi už o. k. - zaniká ve zvukovém pozadí ventilátorů Noctua (také je používám ve skříni i na chladiči):
- Rozjede se vám někdy ventilátor zdroje? Pokud ano, je tichý?
- Protože špekuluju o RMx a RMi, jak jste spokojený s Corsair linkem? Odpovídá realita krásným obrázkům na webu? :-)

Michal

P.S. Jsem na půl rozhodnutý (RMi 650 W), ale raději počkám. A rozhodnu se s chladnou hlavou.
Evok
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evok »

Dneska jsem namontoval RM850i a je nádherně tichoučký.Ventilátor se snad ani nezapíná.
iPhone 11 Pro 256GB / SONY Playstation 4 Pro/ Xbox One X 1TB
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

MS61 píše:Jsem rád, že je u vás všechno v pořádku. Dvojnásob proto, že sám o podobném zdroji uvažuju. :-) (Vedlejší vlákno)

Rád bych se teda zeptal na praktické zkušenosti s "korzárem". Zvukově je asi už o. k. - zaniká ve zvukovém pozadí ventilátorů Noctua (také je používám ve skříni i na chladiči):
- Rozjede se vám někdy ventilátor zdroje? Pokud ano, je tichý?
- Protože špekuluju o RMx a RMi, jak jste spokojený s Corsair linkem? Odpovídá realita krásným obrázkům na webu? :-)

Michal

P.S. Jsem na půl rozhodnutý (RMi 650 W), ale raději počkám. A rozhodnu se s chladnou hlavou.
Větrák se mi ještě ani nezapl :) Větrák jsem jen testoval při vypnutém počítači pomocí tlačítka na test větráku a byl i tak tichý :) teplota zdroje po 72 hodinach zapnuti v kuse ukazuje stále max 40 stupnů v corsair linku, spotřeba nějakých 130W-250W, takže si myslím že se mi ani větrák nezapne :-D Co sem četl na corsair foru pokud zdroj bzučí tak byl nejspíše už poškozen při přepravě z USA do evropy. Zatím sem opravdu spokojen, po výměně toho "vadného" kusu.
Merlinn
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Merlinn »

Ja mam RM650i a zdroj zcela tichy mam ho cca pul roku..taky sem dlouho premyslel ktery a zrejme sem udelal dobre...nechtel sem seasonici pac to jsou zdroje ktere se vydavaji za kvalitni a levne ale problemu s nima je dost.
MS61
Nováček
Nováček

Příspěvek od MS61 »

Všem děkuju za příspěvky! Asi půjdu do RMi650/750. Zní to nadějně.

Michal

P. S. K Seasonicům bych byl milosrdnější. Od roku 2006 mi jede ve staré sestavě (a další 2 od 2007). Pořád bez problémů a tiše. S12II-440. Na tu dobu dostatečný výkon. V sestavách byl nejhlučnější přední intake 80 cm! TEN se MUSEL stáhnout. 3 x 12 cm Noctua a starý zdroj mají podobný zvukový charakter: nepříliš rušívé neutrální pozadí.

P. P. S. Na audio pracovišti byla (a je) nejhlučnější profesionální DATka Tascam, která byla v dané modifikaci vybavena už z výroby nevhodně vybraným a nastaveným malým ventilátorem. Velké stojanové mgf jsou z principu hlučnější, ale zvukový charakter je až na rychlé převíjení snesitelný.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Ke starým Seasonicům klidně, ale k novým určitě milosrdný nebudu. Kvalita jak kvalita, ta je relativně ok, ale ta hlučnost, to je něco neuvěřitelného.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
nas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nas »

Ke Corsair zdrojům - mám aktuálně RM650x, který jsem vyměnil za CS600M a mám zas jiný problém s hlukem - zdroj tak zvláštně "duní/hučí". Je to slyšet i celkem daleko od PC, větrák nejede, jde to z vnitřku zdroje. Dle recenzí by měl být tichý, takže ho asi vrátím a zkusím jiný kus. Nesetkal jste se s tím někdo? Nemůže mu dělat špatně to, že ve skříni stojí na výšku - větrákem k čelnímu panelu (case Bitfenix Prodigy M).
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Ten můj zdroj nehučel, ale elektricky bzučel. Nicméně si myslm, že by neměl vydávat žádné zvuky, když se netočí ventilátor. Pokud máš možnost výměny za nový kus tak to rozhodně udělej.
nas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nas »

Jasný. Taky si říkám, zkusím jinej kus a uvidím :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“