jestli něco na hry a aby to vydrželo tak vezmi nějakou decentní (ale ne nejlevnější ) Z170 desku a ktomu nějake Ramky 2x8 GB napříkald corsair 3200 MHz (udajně Skylake / 6600K docela pěkně škáluje s frekvencí ram) a nakonec vezmi 6600K s nějakým macatým chladičem.
Pokud si věříš tak mužeš delidnout procesor zas tak nebezpečne to není a přepastovaním pasty pod rozvaděčem tepla pak můžeš využít vykonu tvého chladiče a pustit se k hezkým OC vyšinám... 4,8 GHz a tak
taková mašinka je pak vskutku pěkný herní stroj.
jinak delid se děla takto:
https://www.youtube.com/watch?v=8SFh4LA_byE
zas tak nebezpečne to ale fakt není jak to vypadá
Jinak měl jsem AMD FX 8320E a nešlo se dostat na 5 GHZ .. měl jsem 4,8 GHz ale hlavni co mi dělalo problem byly teploty. Ani s Custume vodníkem sem to neuchladil.... kdyžtak neber E u FX CPU ale vyhni se jim nejlepe uplně

vím o čem mluvím jsou celkem naročně na vše aby se o nich dalo říct že jsou vhodné na hry
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury 96GB @6200MHz CL30-38-38-28-68-48-1T (GearDown Disabled); GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD: Kingstone KC3000 2048 GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Thermaltake Core P5; Rad: Alphacool NexXxoS Monsta 560mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + acetal top; No exp-reservoir; OS: Custom Fedora 41 (installed ground UP from cmd nonGUI).