Znovuzapínání PC

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Taurusek
Nováček
Nováček

Znovuzapínání PC

Příspěvek od Taurusek »

Zdravím zdejší odborníky...

Mám desku ASUS Z87 Pro, někdy se mi po vypnutí počítače (Win7, klasika Start >> Vypnout) počítač vypne a po chvíli znovu zapne.

Zapojení PWR a RST tlačítka jsem už kontroloval x-krát. Nepomohl ani update BIOSu.

Nemáte někdo podobnou zkušenost a co to způsobovalo?

Sestava:
Asus Z87 Pro
i7 4790 (Hasweel refresh)
Seasonic 1050W
Win7

Zbytek asi nemá vliv.

Ještě jsem svého času řešil, že pokud jsem si nastavil na PC wake on wifi, občas docházelo k samovolnému zapínání. Nevím jestli to má nějakou souvislost...

Děkuji za rady.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Znovuzapínání PC

Příspěvek od Alfajk »

zacni vypnutim wake on lan/wake on wifi, reset biosu do defaultu zkusils? ...tohle ale stejne bude nejakej bordel ve windows, jednu dobu me to taky delalo a pak to proste preslo, nevim co jsem udelal, v "planovaci uloh" nic neni?
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Případně zkontroluj pokročilé nastavení schématu napájení - Režim spánku - Povolit časovače pro probuzení - Zakázat. Mně takhle jednu dobu sviňka nejspíš nejenom kvůli aktualizacím zapínala noťas, u kterého mám zakázané vypínání (provoz na síťovém napájení), takže si krásně přes noc pekl ze srandy displej o klávesnici. Než jsem na to přišel, stalo se mi to několikrát, když jsem zapomněl vytáhnout kabel (jak jsem to provizorně "řešil").
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, XFX SWFT309 AMD Radeon RX 6700XT 12G, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM650x; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

Presne tahle polozka je i v BIOSu.
Jds1cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jds1cz »

Zdravím mám zkušenost z poškozenou zvukovou kartou v pci slotu.Po zasunutí a nainstalování karty vše běželo v pořádku zkukovka hrála displej svítil a co dál(ech to mi připomíná jednu písničku:)) a to vše až do doby než jsem počítač chtěl vypnout.Dal jsem vypnout počítač normálně vypnul ,ale během asi tří vteřin se znovu zapnul a naběhl.To vše mi způsobovala ona zvuková karta a to do doby než sem ji vyndal a zahodil.Otázka je zda nemáš v desce zasunutu nějakou rozšiřující kartu která by mohla způsobovat ono zapínání,:) a to i přes to že to je poměrně nová základovka :) s pciex.
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

v biosu by jeste mohla bejt polozka " Power On by PCIE devices ", tu teda taky vypnout
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Také se dá odpojit tlačítko power. Už se mě stalo také že se PC samo zapínalo když jsem spal, hledal jsem co to může dělat a nakonec jsem zapomněl zapojit power tlačítko ( zapínám klávesnicí ) a ejhle bylo po problému :)
Taurusek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Taurusek »

Zdravím...

Připadám si jako bohapustýž amatér, ale buď tohle nastavení Wake on lan, Wake on wifi, Power on PCI jsem taky nenašel. není v BIOS nebo ho nemůžu najít...

MOhli byste mě trochu nasměrovat? Něco jsem našel, ale nezdá se mi, že by to bylo ono.

Tlačítko power jsem nezkoušel, neb tím to zapínám a reset mi funguje také v pohodě.

Plánovač úloh prázdný.

Schéma napájení je myšleno ve Windows?

Jediná karta, která tam je, je pro 2USB porty.

Pravdou je, že se problém objevil po výměně HW a přeinstalu...

Nicméně celou sestavu už jsem několikrát rozpojil a znovuzapojil (úprava kabeláže, čištění, výměna HW)... Pořád si myslím, že to bude nějaká fíčura v Biosu Power on / wake on nějakáý událost... Jen to opravdu nemohu nalézt v BIOS. Nemá někdo podobnou desku, že mě nasměroval?

Děkuji.
Banana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Banana »

ono se to může jmenovat třeba precise timing
může to být podle mě v Advanced nebo Boot
co jsi vyměnil? máš ssd? instaloval jsi něco jako intel rapid start tech.?
Odpovědět

Zpět na „Asus“