Odpálenej zdroj ?

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Lukaso
Začátečník
Začátečník

Odpálenej zdroj ?

Příspěvek od Lukaso »

Ahoj

Včera jsem si zapnul počítač, začal jsem hrát CS:GO a z ničeho nic vypadly pojistky, ještě před tím než jsem je šel nahodit tak jsem vytáhl počítač ze zásuvky.

Poté co jsem je nahodil tak jsem šel znovu do pokoje a dal jsem počítač do zásuvky a znovu vypadli ...
(Na té straně kde byl počítač zapojen do sítě odešla zásuvka, když jsem zapojil zásuvku do sítě vypadly pojistky)

A od té doby už nejde počítač, podle mě je to zdrojem, nebo prdla ve zdroji pojistka ?

Nic nesmrdí, koukám na desce tak neni nic spáleného ...

ZDROJ:seasonic ss-550rm 550w
ZÁKLADNÍ DESKA: MSI Z87-G45
GRAFICKÁ KARTA: GTX 770
PROCESOR: i7-4770K
RAM:Crucial Ballistix DDR3 16GB

Mám možnost zkusit vyměnit zdroj s nějakým euro case 550W, ale pokavad vím tak ty zdroje od euro case stojej za starou bačkoru...

Tak se ptám odborníků co by se mělo dělat, nebo co by jste poradili ?

Budu rád za každou pomoc :)...
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Odpálenej zdroj ?

Příspěvek od AllowedCry »

Zkus ten euro case.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Eurocase určitě nezkoušej. Ne s grafikou v PC. Zkus jej třeba bez grafiky jen na integrovanou. Máš ten zdroj v záruce? (i když jestli ses už díval na desku nejen přes mřížku, tak už jsi jej asi rozebral, co?) Pojistka může být spálená, každopádně si nejsem jistý, jestli ji G-550 nemá připájenou.
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
Lukaso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukaso »

Nene prozatim jsem se nekoukal, jen jsem "čuchal" jestli neni něco spálené
Takže vyndat grafiku a zapojit zdroj, hned to zkusím ...
Lukaso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukaso »

Tak jsem zapojil zdroj euro case 550W a počítač běžel,
nemám rozebrat ten zdroj a nepodívat se na tu pojistku ?
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

A máš ho v záruce nebo ne?
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
Lukaso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukaso »

Jojo mám, je na to 5 let záruky.

Mohlo to odpalit grafickou kartu, protoze kdyz jsem to zkousel pocitac tak jsem ji tam nedaval jak jste mi radili?
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Tak pokud ti PC jede na jednom zdroji a na druhém ne, tak je prostě v háji, hlavně do něj nelez když je v záruce a prostě ho reklamuj... V alze si případně kup novej, připlat si pár stovek za možnost vrácení během dvou měsíců a až ti přijde nový, tak ten původní vrátíš no... Tim rovnou můžeš fungovat dále a otestovat GPU.
Lukaso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukaso »

Tento týden tam zajedu, a vratím v CZC.

Kdyby jsem ji odpálil tak by bylo něco cítit ne ?
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

ne, kdyz shori jen pojistka tak neni nic "cejtit"
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

On asi myslel grafiku... u grafiky nebylo myšleno, že by byla odpálená, ale aby zátěž na ten Eurocase zdroj byla, hlavně při náběhu, co možná nejnižší, protože u Eurocase hrozí, že ti opravdu něco odpálí.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Nehrozí. :roll:

E// Stačí shodit OC a není se čeho bát, celá sestava bude mít malou spotřebu.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Ano, hrozí. Bůh ví, co to je za EC a náběhová spotřeba takové konfigurace vyletí klidně na 300 W (4770K a referenční GTX 770 jsem dokonce nějakou dobu provozoval), což bych risknul jedině s těmi novými ECO85+ nebo 87+. V systému v idle je to už jedno, to bude žrát nula nula nic.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ale houby, nehrozí, maximálně se mu vypne PC, když mu shoří, dám mu svůj.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Evidentně máš velkou hromadu zkušeností se stovkami počítačů, že jsi si taky jistý :roll: Nejde o to, že by shořel samotný zdroj, ale o to, že to vezme i něco dalšího, což u těch nejlevnějších zdrojů reálně hrozí a to nejsou žádné výmysly, to se stává. Ne nijak často, ale stává a jakkoliv to riskovat není dobrý nápad.
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Myslel sem to tak, že mu dám svůj PC.

Riskantní je mít sex s nějakou čubkou z klubu, když ten PC nebude zatěžovat hraní, tak může počítat s bezproblémovým chodem pro běžnou práci, už sem pár super laciných sestav osadil použitým EC a nejhorší co se kdy stalo bylo vypínání.

Samozřejmě je v tomto případě nový zdroj nutnost.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Samo, jak píšu, v systému to už bez větší zátěže bude v pohodě. Jenže úvodní náběh do postu znamená často relativně velkou spotřebu. A snažím se předejít jakémukoliv riziku, které zde zkrátka je.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Tak mě třeba ranný EC odpálil sebe, MB a disk a rozhodně jsem tu měl vícero sestav, kde byl mrtvý zdroj a něco dalšího, jistě - mohla to být veliká náhoda, ale co je pravděpodobnější ? :)

Samozřejmě jsem viděl hromadu sestav s těmi nejhoršími low cost zdroji od EC či CWT nebo jiné číny a fungovali, jenže ono to prostě jede, jede, jede, hoří a pak už je to jen o tom co všechno.

V jeho případě, kdy řeší jen to, že si půjčí zdroj, za dva měsíce ho vrátí a zaplatí za to stokorunu, nestojí za to riskovat provoz s něčím podřadným prostě...
Behemot
Červená karta
Červená karta
Bydliště: 50°4'52.22"N, 14°23'30.45"E... VŽDYCKY prodávám i jinde...
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Behemot »

Nechápu ty řeči o pojistce. Pojistka snad přeruší napájení zdroje, tak to asi těžko v takovým případě bude vyhazovat jistič. To nemáte ani základní zkušenosti z běžnýho života?
Lukaso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukaso »

Ahoj, po dlouhé době píšu protože jsem zapomněl.

Zdroj vyměnili bez keců, a všechno maká jak má...
Těžko říct čim to bylo.

Když chcete poradit, tak jedině PCTuning !

Díky za všechny rady :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“