Mam novej comp, i5 skylake + novou desku/win7x64, smontovaný od Alzy, ted po měsíci používání se větrák cpu přestane točit když začínají nabíhat windows...comp se zapne, větrák se točí, proběhne bios check pak se objeví logo windows a přestane se točit.
V systému/biosu se nic neměnilo, a win normálně funguje, žádný pády/zamrzání. Větrák je už starší kousek, arctic freezer pro7 rev2. Teploty cpu v msi afterburner ukazuji 30 stupnu.
Možná je teplota tak nízká že se větrák ani nezapne, ale comp mám celou dobu vedle sebe na stole a má průhlednou bočnici a nikdy jsem si nevšiml že by se větrák netočil.
CPU větrák se přestane točit
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- Kokin
- Začátečník
- Alfajk
- Začátečník
-
Re: CPU větrák se přestane točit
nejspis se proste zpomali natolik, ze se prestane tocit, u desky budes mit nejspis neco na regulaci vetraku, zkus mu lehce pridat
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Kokin
- Začátečník
Zkusil jsem procesor zatížit a zhruba při 50C se větrák zapnul, tak to vypadá že je všechno ok.
- Taurusek
- Nováček
-
Dej mu nějaký zátěžový test a uvidíš hned na čem jsi.
Pokud to neuchladí, tak je něco špatně na chladiči (nebo máš topivý procák - což asi nebude případ i5 skylaku).
Některé desky mají utilitky, kdy si jsou schopny najít minimální PWM střídu, aby se ventilátor vždy točil a pak pod tuto střídu nejdou, pokud bys hledal řešení, pak nějaký takový softík. (;
Pokud to neuchladí, tak je něco špatně na chladiči (nebo máš topivý procák - což asi nebude případ i5 skylaku).
Některé desky mají utilitky, kdy si jsou schopny najít minimální PWM střídu, aby se ventilátor vždy točil a pak pod tuto střídu nejdou, pokud bys hledal řešení, pak nějaký takový softík. (;