Jak na Vmem mod u GF2MX 400?

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jak na Vmem mod u GF2MX 400?

Příspěvek od -HoNY- »

Mám ST-Lab :oops: GF2 MX 400 64MB (def 175/175@265/180), úspéšně provedl vmod jádra GPU z 1,7V na 2,18V :twisted: (vím, že je to 0,18um technologie a je to blízko průrazu :-D ) a de supr taktovat a nesčí mi už taktovací programy- Riva Tuner má max 265HMz jádro a víc tam není :(

napájení pamětí jde přes AGP slot a nevím pŕes který je to pin.
Protože paměti nejdou skoro taktovat :x tak bych rád do nich pustil tolik co do jádra :twisted:
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

jak vypada jeji PCB?je to podobny asusu?
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

K!ll3r píše:jak vypada jeji PCB?je to podobny asusu?
podívám se, ale podle mě snad starý karty braly 1,5V z AGP Slotu ze stejnýho místa :?

//edit: vypadá úplně jinak,a le taky tak levně jak ten ASUS :)
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

hele ale tam by mel bejt taky nakej regulator na napeti do pameti na 1.5V by rozhodne nejely
U me na GF256ce byl na pameti taky regulator klasicky z 5V :)
A na GTSku je taky a dela pro ne 2 ruzny napeti :roll:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

to hony- postourej se na overcloking foru v sekci graficke karty jeden manik tam delal vmod na gf4mx 440 melo by ti to pomoct... je to uzivatel grezmen
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=61271&highlight= poprosil jsem autora aby me dal link na to tema takze snad ti to pomuze
:roll:
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Toto jsem uz cetl kdyz jsem se do toho v lete poustel, ale stabilizator je tam jen jeden a taktování pamětí to neovlivní :( protoze to de jenom do jádra. Kdyz nastavím velikost napětí AGP v BIOSu tak paměti jdou taktovat líp, z toho usuzuju, ze pameti jsou napajeni z AGP, vojebali to jak to mohli, takovej je ST-LAB :)

2wolf: ten greezmenův návod je pro tento typ karet nepouzitelnej, protoze GF4MX má stabilizaci jak jádra tak pamětí.

Nevíc by mi pomohl datasheet AGP slotu, proste bych na karte prerusil vstup 1.5V a vyvedl na nej výstup ze stabilizátoru :twisted:

Ale nic moc zkouset nemám náladu, protoze ze mám čtyři 4 a z jednoho predmětu propadám :( a ješte k tomu mi odesla moje GF4Ti (nevim proc, lezela pras noc na stole a kdyz jsem ji dal ve ctyri rano do PC tak mela artefakty v obraze) :old9: a nerad bych ted odpalil nahradu- GF2MX 400 :)
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

najsi si raci datasheet pameti to ti pomuze muzes apk zmerit ktery napeti do nich de a pripadne ko nekde po ceste zmenit
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Dr Meduza píše:najsi si raci datasheet pameti to ti pomuze muzes apk zmerit ktery napeti do nich de a pripadne ko nekde po ceste zmenit
Jeden vývod vím na 100% ze je zem- posledni, zatim jsem to nehledal, jenomze by mi to moc nepomohlo protoze tam mam nalepeny chladice.
Jak si to myslel, to mam opatrne odsat napjeci vyvod kazde pameti a pripojit ho na ten stabilizátor? :?
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

wolf00 píše:http://overclockers.ru/news/newsitem.sh ... 1074469571
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=65033
neco jsem se ti pokusil vyhrabat tak to chekni...
Chtěl jsem odpajet napajeci pin u paměti ale ted je to jedno, tím že si nechá´vám růst dlouhý vlasy se na mě indukuje třením se vzduchem elektrický naboj a tak jsem kartu odpálil statickou elektřinou :( teď je to jedno ale najdu si jinou hračku :wink:

Ten návod kdyby se přeložil z azbuky do češtiny lze brát jako referenčni pro všechny dostupný karty, nikde není psaný že na ATI nemůžou být stejný obvody jako na nVidii :)
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

-HoNY- píše:a tak jsem kartu odpálil statickou elektřinou

Karta zije

nejak mi to nedalo a tak jsem zneril potenciometr a zjistil jsem ze jsem ho blbe zajistil a tak tam bylo nastavený 1,5V :oops: sem to ale lama

S modem u teto karty koncim, protoze mi kamos dal MS-8817 tzn. GF2 MX 32MB a je tam stabiliztor co má pět noźiček takže to jdu najít a mrknu se na ni http://www.msi.com.tw/program/products/ ... hp?UID=173

Stabilizátor Unisem US1150:
http://www.datasheetarchive.com/datashe ... 86963.html

Pamět Winbond W986432AH-6:
http://www.sector101.fsnet.co.uk/dvdsha ... _SDRAM.pdf
napájení - 3.3V tzn. bere z MB :(
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“