oprava Razer Blackwidow - napojení káblíků

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
fmx rider
Začátečník
Začátečník

oprava Razer Blackwidow - napojení káblíků

Příspěvek od fmx rider »

Čau, mám klávesnici Razer Blackwidow ultimate, kterou už pár let nepoužívám, protože se pořád odpojuje, kvůli špatnému kabelu (hned jak vystupuje z klávesnice, tak je poškozený). Přišlo mi rozumnější se ji pokusit spravit, než kupovat novou mechaniku.

Defakto dělám tohle https://www.youtube.com/watch?v=EHLA9Hhuni0 s tím rozdílem, že chci napojit jenom 4 káblíky, aby fungovala klávesnice, ty další nespojím. Použiju na to kabel z další Razer myši co už to má za sebou.

A tady nastává menší problém, že nevím které káblíky spojit s kterýma. Vím které kabely jsou od klávesnice, ale myš má klasickou barvu kabelů jako od USB co je taky na klávesnici. Červeně jsem dal do rámečku barvu kabelů které potřebuju "narobouvat" na ty normální barvy. Btw taky netuším k čemu je ten pátý nezaizolovaný kabel, ale asi ho nemusím řešit.

Jestli by mi někdo dokázal poradit které spojit s kterýma, tak bych byl vděčný. Díky. :)
klávesnice.jpg
usb kabel.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Shaquille
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: oprava Razer Blackwidow - napojení káblíků

Příspěvek od Shaquille »

tady mas pinouty usb
Obrázek
nebo
https://en.wikipedia.org/wiki/USB
pak uz se staci podivat na USB konektor klavesnice a zamenit dane barvy

edit
tady mas popis konektoru klavesnice
https://youtu.be/EHLA9Hhuni0?t=6m39s
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 3600X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

Na ten obrázek jsem se už taky díval, akorát neřeší můj problém. Ten kabel od myši je klasicky bílá, červená, zelená a černá barva, ale klávesnice je bílá, červená a dvě modré a já právě řeším jak to na sebe napojit. Leda bych mohl kuchnout přímo USB koncovku klávesnice a podívat se jak je to tam zapojené, ale to zatím nechci, kdybych se někdy rozhodl si zapojit všechny ty konektory a použít ten tlustý originální kabel.
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

Tak už jsem jí opravil. Říkal jsem si že to teda propojím na ten originální tlustý kabel, ale ty 4 káblíky v červeném rámečku jsou k USB na klávesnici (borec na videu to říká jinak, ale taky je fakt, že já mám uplně původní blackwidow ultimate a ty káblíky jsou trochu jinak zapojené), takže když jsem pak věděl, že klávesnice má ty klasické barvy (bílá, černá, červená a zelená) tak jsem to rovnou napojil na ten kabel od myši a funguje perfektně. :)
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“