výměna zdroje v case?
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
výměna zdroje v case?
koupil jsem si tento case:
EuroCase ML5412 bílo/černá - Middletower 300W
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25908
je to celkem v poho, nic jiného se mi ani shánět nechtělo, neměl jsem spíše čas.
Je to do pracovního PC s těmito parametry:
Cel D 2,4GHz + MB Intel 865PE + 512MB DDR400 + ATI9550 + TV karta + DVD-ROM + CD-RW + FDD + HDD 80GB SATA.
Bude mi ten zdroj, co je v case v poho stačit nebo ho mám vyměnit?
jen pro úplnost uvedu, že se určitě nebude taktovat a takové ty kecy, že potřebuju min. 400W zdroj taky nepotřebuju slyšet.
případně jde v poho vyměnit ten zdroj za jiný? Mám na mysli něco v tomto směru:
Fortron FSP350-60PN(PF) 350W - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24692
nebo by stačil ten Forton jen 300W?
díky za rady
EuroCase ML5412 bílo/černá - Middletower 300W
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25908
je to celkem v poho, nic jiného se mi ani shánět nechtělo, neměl jsem spíše čas.
Je to do pracovního PC s těmito parametry:
Cel D 2,4GHz + MB Intel 865PE + 512MB DDR400 + ATI9550 + TV karta + DVD-ROM + CD-RW + FDD + HDD 80GB SATA.
Bude mi ten zdroj, co je v case v poho stačit nebo ho mám vyměnit?
jen pro úplnost uvedu, že se určitě nebude taktovat a takové ty kecy, že potřebuju min. 400W zdroj taky nepotřebuju slyšet.
případně jde v poho vyměnit ten zdroj za jiný? Mám na mysli něco v tomto směru:
Fortron FSP350-60PN(PF) 350W - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24692
nebo by stačil ten Forton jen 300W?
díky za rady
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
na to co tam máš ti 300W co tam teď máš stačí naprosto 
Jinak lepší než kupovat fortony a pod předražený krámy
tak si tady na forů najdi thread kde se dá sehnat LCPower 550W za 1300,-
tenhle ti bude stačit úplně na všechno 
mě jde také PC 24H denně a mám tam EC300W podobnou konfiguraci co ty a není problém...akorát je trochu hlučnější než forton apod
ale to sem vyřešil výměnou větráku za AC silent 
Jinak lepší než kupovat fortony a pod předražený krámy
mě jde také PC 24H denně a mám tam EC300W podobnou konfiguraci co ty a není problém...akorát je trochu hlučnější než forton apod
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
aha, no podle mě by to mělo stačit. Snažil jsem se dneska sehnat case v vnitřním 12cm větrákem, což by mělo být možná trošku tichší, ne?XPM píše:Thermal Control (termolregulace)bigbalu píše: TC?![]()
možná blbá otázka, ale co to je![]()
Jaký zdroj byste mi teda doporučili, aby to nebylo hlučné, jde mi o to, aby bylo celé PC co možná nejméně hlučné. Ale zase pasivně chlazený zdroj za 6000,- taky nepotřebuju
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ne zdroj si vezme tolik kolik vydávábigbalu píše:to by šlo, ale není to zase až příliš, 550W na pracovní PC?Digitaldoom píše:LCPower 550W má 12větrák takže je minimálně hlučnej a pak ten výkonno a za 1300,-
to si taky reguluje spotřebu, jo?Nebode mi to žrát 550W stabilně![]()
to asi mají všechny dnešní zdroje, že?
nebo si kup nějakýho toho 350W fortona za stejný prachy
- vlada83
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ty LC power tedka nejsou, chtel sem ho taky ale k!ll3r mi psal že budou až po vánocích....nebo je dobrej sweex 650W za 1600 z www.okcomputers.cz
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Pokud to je pracovní PC a nebudeš tam mít nějaký katody a fany...a jestli je hlučnost dostačující, tak bych neměnil...samozřejmě LC je vybornej zdroj (z vlastní zkušenosti), ale je použitelnej spíš pro taktování a modding, protože má výborný hodnoty...
Pokud ty bys tam chtěl kvalitnější zdroj, tak bych volil spíš Fortrona, kvůli aktivnímu PFC a stabilnímu napětí...nijak vysokej výkon nepotřebuješ! A při např. výpadku proudu spíš oceníš kvalitu Fortorna!
Pokud ty bys tam chtěl kvalitnější zdroj, tak bych volil spíš Fortrona, kvůli aktivnímu PFC a stabilnímu napětí...nijak vysokej výkon nepotřebuješ! A při např. výpadku proudu spíš oceníš kvalitu Fortorna!
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no nad tím Fortonem jsem uvažoval taky. Zatím jsem si vybral tento:Stoobi píše:Pokud to je pracovní PC a nebudeš tam mít nějaký katody a fany...a jestli je hlučnost dostačující, tak bych neměnil...samozřejmě LC je vybornej zdroj (z vlastní zkušenosti), ale je použitelnej spíš pro taktování a modding, protože má výborný hodnoty...
Fortron FSP350-60PN(PF) 350W
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24692
je dobrý? Možná ho pak v průběhu ledna vyměním. Nebo je nějaký Forton ještě lepší? Nemylím ve výkonu, ale ve stabilitě
jak jsi to myslel s těma Fortonama u výpadku proudu
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
jj, tenhle co jsi vybral je perfetkní, pro tebe asi the best solution, drží výborně napětí. A ten výpadek jsem myslel tak, že noname zdroje můžuou při výpadku odpálit nejen sebe, ale i část nebo celé PC, ale značkové zdroje (nejlépe s aktivní PFC) by to měly udržet a jen se vypnout, pokud by to bylo něco velkého, tak max. odpálí sám sebe, ale to je jen výjmečně! A taky lépe drží při kolísání napětí!
Ale bachan na kombinaci Fortorna a disků Seagate a taky nemám moc dobrou zkušenost s tichostí těhle zdrojů, protože většinou se ty fany točí dost tychle (i když má TC), ale po úpravě super!
Ale bachan na kombinaci Fortorna a disků Seagate a taky nemám moc dobrou zkušenost s tichostí těhle zdrojů, protože většinou se ty fany točí dost tychle (i když má TC), ale po úpravě super!
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no mám dist Hitachi SATAStoobi píše: Ale bachan na kombinaci Fortorna a disků Seagate a taky nemám moc dobrou zkušenost s tichostí těhle zdrojů, protože většinou se ty fany točí dost tychle (i když má TC), ale po úpravě super!
a myslel jsem di, že právě ty Fortony jsou tiché, to jsi mě docela překvapil
No a co máš na mysli tou úpravou? To jako výměna větráku?
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
jj, buď bys to vyměnil (doporučil bych ten od Ximy) a enbo ho hodit na 5V nebo 7V, oboje by na chlazení stačilo a bylo by to tichý...
Ale měl jsem v ruce jen jeden 350W a jeden 300W, možná to byla jen vada kusů, ale co jsem slyšel, tak dost lidí říká, že nic tichýho to není...
A nebo ten fan zapojit na regulátor...
Ale měl jsem v ruce jen jeden 350W a jeden 300W, možná to byla jen vada kusů, ale co jsem slyšel, tak dost lidí říká, že nic tichýho to není...
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak to si ten Forton ještě asi rozmyslím, chci abych to měl krásně tichéStoobi píše:jj, buď bys to vyměnil (doporučil bych ten od Ximy) a enbo ho hodit na 5V nebo 7V, oboje by na chlazení stačilo a bylo by to tichý...
no a jde ten zdroj v poho rozebrat, nemám s tím zkušenosti. Ten větrák je tam připájený nebo je přes nějakou koncovku připojený do plošňáku zdroje?
Možná bych tam dal i nějaký SuperSilenc 12cm větrák, který by modře svítil, šlo by to? Máte na nějaký takový link?
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

Ja mam ted 350ku ECcko (stejnej jako Encer akorat ma menci chladice ale ten byl s 80kou vetrakem) Napsany TC ale vetrak pichlej primo na 12V
No ale vetrak to ma na klasickym 2pin konektoru
Pich sem s do toho jeden regulator a uz je to krasne tichy
Pich sem s do toho jeden regulator a uz je to krasne tichy
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
- Stoobi
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele: