Ahoj, řeším problém pískání sluchátek při hraní her. V případě, že zvuk nastavím na integrovanou zvukovou kartu, vše je v pořádku.
Problém nastává při zapnutí SB FX a připojení sluchátek do předního panelu (fractal core 2500). jakmile tak učiním, stačí zapnout hru a být v menu, slyšíte vysoký tón a ten se mění podle toho, jak hýbete s myší. Když vložíte sluchátka do zadního konektoru, tak to není tak hrozné, nicméně se mi nechce stále přehazovat sluchátka s repro.
Před reklamací jsem měl základní desku Gigabyte Z170-HD3 problém byl stejný. Dokonce mám vyreklamovanou zvukovou kartu, není už nic co bych mohl vyměnit.
Dokážete někdo poradit?
Díky.
Pískání ve sluchátkách při hraní her SB FX-ASUS Z170 Gaming
Moderátor: CageJ
- Engesman
- Nováček
-
- icebosss
- Začátečník
-
Re: Pískání ve sluchátkách při hraní her SB FX-ASUS Z170 Gam
přední audio je vždy low a do toho to teda nikdy nestrkám, vždy jen do desky. Asi tam jde nějaké rušení z ostatních komponent.
zkus ji strčit co nejdál od grafiky, dost často to dělá právě ona. Nebo ji vyndat, zkusit jet na integrovanou a zjistíš, jestli za to může ona
zkus ji strčit co nejdál od grafiky, dost často to dělá právě ona. Nebo ji vyndat, zkusit jet na integrovanou a zjistíš, jestli za to může ona
- Engesman
- Nováček
-
Pokud jedu na integrované je to v pořádku. SB mám co nejdál od grafiky. Je fakt, že mi to začalo dělat až když jsem si pořídil ASUA GTX 970 (bohužel to dělá i u gigabyte a MSI).
Když používám zadní konektor, není to tak hrozné ale přesto tam bzučení/pískání je.
Stačí změnit grafickou kartu a funguje to.
Když používám zadní konektor, není to tak hrozné ale přesto tam bzučení/pískání je.
Stačí změnit grafickou kartu a funguje to.
- Engesman
- Nováček
-
Vyřešeno: SB jsem dal do posledního slotu PCIe x16 + kabel k front panelu jsem vyvázal mimo dosah jakéhokoliv rušení a zabralo to.