Lze s AVI (Divx) udělat VOBy pro DVD + menu?

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Lze s AVI (Divx) udělat VOBy pro DVD + menu?

Příspěvek od CROSS »

Jde udělat z videa ve formátu avi, zkomprimovanýho VirtualDubModem přes Divx kodek vob soubor pro DVD? Že bych to pak přehrál na stolním DVD? Prima by bylo dodělat k tomu menu v nějakým SW, kterej je "user friendly" a vypálit a koukat a koukat.

Pokud by to šlo, jakou maximální velikost by to video muselo mít?

BTW: rozlišení 768x576 je překážkou? DVD je prý 720x576.
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Samozřejmě, že to jde, jen to bude mít docela šílenou kvalitu, asi jako když nahraješ VHS na DVD. Postupů je na netu tisíce
vss Vodnik DrC+ (kp)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Lze s AVI (Divx) udělat VOBy pro DVD + menu?

Příspěvek od Dzin »

CROSS píše:Jde udělat z videa ve formátu avi, zkomprimovanýho VirtualDubModem přes Divx kodek vob soubor pro DVD? Že bych to pak přehrál na stolním DVD? Prima by bylo dodělat k tomu menu v nějakým SW, kterej je "user friendly" a vypálit a koukat a koukat.

DivX převést na Mpeg2 a pak třeba v Pinnacle Studio vytvořit DVD, můžeš si tam vyhrát s menu a pod. TMPEGenc to zvládne taky.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Lze s AVI (Divx) udělat VOBy pro DVD + menu?

Příspěvek od CROSS »

Dzin píše:
CROSS píše:Jde udělat z videa ve formátu avi, zkomprimovanýho VirtualDubModem přes Divx kodek vob soubor pro DVD? Že bych to pak přehrál na stolním DVD? Prima by bylo dodělat k tomu menu v nějakým SW, kterej je "user friendly" a vypálit a koukat a koukat.

DivX převést na Mpeg2 a pak třeba v Pinnacle Studio vytvořit DVD, můžeš si tam vyhrát s menu a pod. TMPEGenc to zvládne taky.

Teď jsem zkoušel to AVI přímo do DVD a po nejrychlejším procesu zpracování (pokus) to vyhodilo peška [příště to budu testovat na malým souboru]:
STAT: Processing D:\DVD-Files\MPlex_Muxed_File00.mpg...
ERR: Error opening D:\DVD-Files\MPlex_Muxed_File00.mpg: No such file or directory

Takže to bude asi chtít ten MPEG-2.

Postup byl podle toho návodu z CDr.cz. S rozlišením jsem si pohrál, protože převod z 768x576 na 720x576 udělal obraz mírně roztáhnutej na výšku, tak jsem nedal 4:3 s přidáním okrajů, ale 16:9 a obraz vypadal v normální velikosti. Škoda toho peška. To ještě musím vyladit. Menu už by mělo být formalitou.
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CROSS »

K tomu souboru jsem našel ještě tohle hlášení:

INFO: [???] mplex version 2.0.0 (2.2.3 $Date: 2004/01/13 20:45:26 $)
INFO: [???] File D:\Encoded_Video_TMPGEnc_PAL.mpv looks like an MPEG Video stream.
**ERROR: [???] File unrecogniseable!
**ERROR: [???] Unrecogniseable file(s)... exiting.
Zarathustra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zarathustra »

A co takhle Nero 6.6.xx na to menu do DVD.
CPU:Intel E8400(Q747A4o6) 9*455 4095MHz-core 1,375V,Chladič:Scythe Mine cooler(po úpravě přichycení k socketu LGA775),MB:Asus P5E, RAM: 2*1024MB 800+ a 1066+ 2*1024MB DDR2 A-Data, HDD:36.7GB+320GB,VGA: Radeon Powercolor 3850 256MB+Accelero S1,DVD:Samsung SH-S183A,Pioneer DVR 212,Zdroj:LC Power Titan 560W,LCD: 22" Benq T221WA,Bedna:Eurocase Server 207S,OS:Win Vista,3D Mark 06-10494-grafika oc 745/939
kikof
Nováček
Nováček

Příspěvek od kikof »

CROSS píše:K tomu souboru jsem našel ještě tohle hlášení:

INFO: [???] mplex version 2.0.0 (2.2.3 $Date: 2004/01/13 20:45:26 $)
INFO: [???] File D:\Encoded_Video_TMPGEnc_PAL.mpv looks like an MPEG Video stream.
**ERROR: [???] File unrecogniseable!
**ERROR: [???] Unrecogniseable file(s)... exiting.
Ten samý výsledek. Pohnul jsi s tím nějak ??
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CROSS »

Stáhnul jsem TMPGEnc verzi 2.524 a v něm už mi to jde. Bohužel jde o trial, takže čím to nahradím za nějakejch 14 dnů, který mi zbejvaj, to netuším.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Řešní je několik, ty nelegální ti tu radit nikdo nebude ale zkus třeba pak starší verzi :) nebo bych věděl třeba Pinnacle studio 8 i 9 mají taky trial ale na měsíc :x Jinak úplně free sem nic neviděl .....
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

TMPGEnc + Ulead DVD Workshop 2 a co dál?

Příspěvek od CROSS »

1/2 Čau. Zkoušel jsem včera převýst avi přes TMPGEnc do formátu, kterej bude možno vypálit na DVD a potom i přehrát, ale problém je v tom, že tenhle SW soubor AVI rozdělil na dva (video a audio) a to bohužel do takových formátů, se kterými nehnu. Jedná se o *m2v (video) a *.wav (audio). Nevíte, jak se to dá převýst do něčeho podobnýho, jako jsou *.voby apod?

2/2 Zkoušel jsem zároveň v Ulead DVD Workshop 2 Trial udělat menu a musím říct, že s výsledkem jsem byl velmi spokojen. Chybělo jen ozvučení, ale zkuste si sehnat muziku ve stylu Doop Wop. Problém je ale v tom, že Ulead uloží jednoduché menu do souborů těchto typů: Název_filmu.dws a pak ještě dva soubory s podobným označením: f0034fd7-5e2d-4efe-9afc-43e672253043.upx (zkrátka X.upx). Takže problém je stejnej jako u 1/2, jestli nevíte, co s tím dál, aby to zkouslo DVD pro pozdější přehrávání v mechanice i přehrávači?
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Soubory máš dobře, zbytek udělá libovolnej authoringovej SW - třeba Ulead DVD Movie Factory, DVD Architect, DVD Maestro a stovky dalších. Nakonec by to šlo možná i v Neru, ale to jsem na rozdíl od předchozích nezkoušel
vss Vodnik DrC+ (kp)
CROSS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CROSS »

Vodnik píše:Soubory máš dobře, zbytek udělá libovolnej authoringovej SW - třeba Ulead DVD Movie Factory, DVD Architect, DVD Maestro a stovky dalších. Nakonec by to šlo možná i v Neru, ale to jsem na rozdíl od předchozích nezkoušel

Dodal jsi mi trochu jistoty. Dík.
Nemohl bys mi ještě připsat stručný manuál, jak to v Ulead Movie Factory (2.5 SE) dát všechny dokupy?
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

V Uleadu je to řekl bych zcela intuitivní, v nastavení zakážeš přepočítávání MPEGů, nataháš tam klipy (*.m2v soubory), nahradíš jim audio správnými *.wav a pak už jen designuješ menu.
vss Vodnik DrC+ (kp)
Derec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Derec »

A co takhle VSO DivxToDVD http://www.vso-software.fr/divxtodvd/divxtodvd.htm nezkoušeli jste to někdo, jaky s tím máte zkušenosti?
GigaByte Z97X-Gaming Core i5-4570 2×4GB DDR3 Corsair Asus GeForce GTX 760 (2GB) Zdroj Fortron AURUM 80+Gold 600W Transcend SSD 370 128GB, HDD Seagate 2GB + WD 1GB Windows 8.1
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“