Lze s AVI (Divx) udělat VOBy pro DVD + menu?
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Lze s AVI (Divx) udělat VOBy pro DVD + menu?
Jde udělat z videa ve formátu avi, zkomprimovanýho VirtualDubModem přes Divx kodek vob soubor pro DVD? Že bych to pak přehrál na stolním DVD? Prima by bylo dodělat k tomu menu v nějakým SW, kterej je "user friendly" a vypálit a koukat a koukat.
Pokud by to šlo, jakou maximální velikost by to video muselo mít?
BTW: rozlišení 768x576 je překážkou? DVD je prý 720x576.
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
- Vodnik
- Začátečník

-
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Lze s AVI (Divx) udělat VOBy pro DVD + menu?
DivX převést na Mpeg2 a pak třeba v Pinnacle Studio vytvořit DVD, můžeš si tam vyhrát s menu a pod. TMPEGenc to zvládne taky.CROSS píše:Jde udělat z videa ve formátu avi, zkomprimovanýho VirtualDubModem přes Divx kodek vob soubor pro DVD? Že bych to pak přehrál na stolním DVD? Prima by bylo dodělat k tomu menu v nějakým SW, kterej je "user friendly" a vypálit a koukat a koukat.
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Lze s AVI (Divx) udělat VOBy pro DVD + menu?
Dzin píše:DivX převést na Mpeg2 a pak třeba v Pinnacle Studio vytvořit DVD, můžeš si tam vyhrát s menu a pod. TMPEGenc to zvládne taky.CROSS píše:Jde udělat z videa ve formátu avi, zkomprimovanýho VirtualDubModem přes Divx kodek vob soubor pro DVD? Že bych to pak přehrál na stolním DVD? Prima by bylo dodělat k tomu menu v nějakým SW, kterej je "user friendly" a vypálit a koukat a koukat.
Teď jsem zkoušel to AVI přímo do DVD a po nejrychlejším procesu zpracování (pokus) to vyhodilo peška [příště to budu testovat na malým souboru]:
STAT: Processing D:\DVD-Files\MPlex_Muxed_File00.mpg...
ERR: Error opening D:\DVD-Files\MPlex_Muxed_File00.mpg: No such file or directory
Takže to bude asi chtít ten MPEG-2.
Postup byl podle toho návodu z CDr.cz. S rozlišením jsem si pohrál, protože převod z 768x576 na 720x576 udělal obraz mírně roztáhnutej na výšku, tak jsem nedal 4:3 s přidáním okrajů, ale 16:9 a obraz vypadal v normální velikosti. Škoda toho peška. To ještě musím vyladit. Menu už by mělo být formalitou.
Konfiguraci sem nikdy psát nebudu, protože může být každému ukradená! CROSS(cze)
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
K tomu souboru jsem našel ještě tohle hlášení:
INFO: [???] mplex version 2.0.0 (2.2.3 $Date: 2004/01/13 20:45:26 $)
INFO: [???] File D:\Encoded_Video_TMPGEnc_PAL.mpv looks like an MPEG Video stream.
**ERROR: [???] File unrecogniseable!
**ERROR: [???] Unrecogniseable file(s)... exiting.
INFO: [???] File D:\Encoded_Video_TMPGEnc_PAL.mpv looks like an MPEG Video stream.
- Zarathustra
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A co takhle Nero 6.6.xx na to menu do DVD.
CPU:Intel E8400(Q747A4o6) 9*455 4095MHz-core 1,375V,Chladič:Scythe Mine cooler(po úpravě přichycení k socketu LGA775),MB:Asus P5E, RAM: 2*1024MB 800+ a 1066+ 2*1024MB DDR2 A-Data, HDD:36.7GB+320GB,VGA: Radeon Powercolor 3850 256MB+Accelero S1,DVD:Samsung SH-S183A,Pioneer DVR 212,Zdroj:LC Power Titan 560W,LCD: 22" Benq T221WA,Bedna:Eurocase Server 207S,OS:Win Vista,3D Mark 06-10494-grafika oc 745/939
- kikof
- Nováček

-
Ten samý výsledek. Pohnul jsi s tím nějak ??CROSS píše:K tomu souboru jsem našel ještě tohle hlášení:
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
TMPGEnc + Ulead DVD Workshop 2 a co dál?
1/2 Čau. Zkoušel jsem včera převýst avi přes TMPGEnc do formátu, kterej bude možno vypálit na DVD a potom i přehrát, ale problém je v tom, že tenhle SW soubor AVI rozdělil na dva (video a audio) a to bohužel do takových formátů, se kterými nehnu. Jedná se o *m2v (video) a *.wav (audio). Nevíte, jak se to dá převýst do něčeho podobnýho, jako jsou *.voby apod?
2/2 Zkoušel jsem zároveň v Ulead DVD Workshop 2 Trial udělat menu a musím říct, že s výsledkem jsem byl velmi spokojen. Chybělo jen ozvučení, ale zkuste si sehnat muziku ve stylu Doop Wop. Problém je ale v tom, že Ulead uloží jednoduché menu do souborů těchto typů: Název_filmu.dws a pak ještě dva soubory s podobným označením: f0034fd7-5e2d-4efe-9afc-43e672253043.upx (zkrátka X.upx). Takže problém je stejnej jako u 1/2, jestli nevíte, co s tím dál, aby to zkouslo DVD pro pozdější přehrávání v mechanice i přehrávači?
2/2 Zkoušel jsem zároveň v Ulead DVD Workshop 2 Trial udělat menu a musím říct, že s výsledkem jsem byl velmi spokojen. Chybělo jen ozvučení, ale zkuste si sehnat muziku ve stylu Doop Wop. Problém je ale v tom, že Ulead uloží jednoduché menu do souborů těchto typů: Název_filmu.dws a pak ještě dva soubory s podobným označením: f0034fd7-5e2d-4efe-9afc-43e672253043.upx (zkrátka X.upx). Takže problém je stejnej jako u 1/2, jestli nevíte, co s tím dál, aby to zkouslo DVD pro pozdější přehrávání v mechanice i přehrávači?
- Vodnik
- Začátečník

-
- CROSS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vodnik píše:Soubory máš dobře, zbytek udělá libovolnej authoringovej SW - třeba Ulead DVD Movie Factory, DVD Architect, DVD Maestro a stovky dalších. Nakonec by to šlo možná i v Neru, ale to jsem na rozdíl od předchozích nezkoušel
Dodal jsi mi trochu jistoty. Dík.
Nemohl bys mi ještě připsat stručný manuál, jak to v Ulead Movie Factory (2.5 SE) dát všechny dokupy?
- Vodnik
- Začátečník

-
- Derec
- Začátečník

A co takhle VSO DivxToDVD http://www.vso-software.fr/divxtodvd/divxtodvd.htm nezkoušeli jste to někdo, jaky s tím máte zkušenosti?
GigaByte Z97X-Gaming Core i5-4570 2×4GB DDR3 Corsair Asus GeForce GTX 760 (2GB) Zdroj Fortron AURUM 80+Gold 600W Transcend SSD 370 128GB, HDD Seagate 2GB + WD 1GB Windows 8.1