Výpadek signálu při hraní

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
TOC
Začátečník
Začátečník

Výpadek signálu při hraní

Příspěvek od TOC »

Čaute, mám takový problém.

Při práci v desktopu mám takové minifreezy (řekněme na půl sekundy), zamrzá mi obraz i zvuk (bzučí). Čím větší zatížení, tím jsou tyto zamrznutí frekventovanější. Pokud hraju (a hraju výhradně League of Legends poslední dobou, na jiné hře jsem netestoval), tak to dokonce zachází tak daleko, že mi vypadává signál do obou monitorů. Zvuk funguje dál (např. když mám zapnutou hudbu, zvuk ve hře tuším nefunguje), klávesnice zamrzá (num lock nejde vypnout, atp.). A tohle se stává, tak po dvou minutách (+-) ve hře. V desktopu tento problém nemám.

Absolutně si s tím už nevím rady, freezy v desktopu jsou otravné, ale to že nemůžu hrát je vrchol.

Co jsem zkoušel:
- čistá instalace Windows 10 na naformátované nové SSD - problém přetrvává
- zkontroloval jsem teploty na CPU, GPU a napájení (GPU i MB) - vše v pořádku
- drivery jsem reinstaloval (nejnovější verze, co je dostupná, na všechno)
- všechno jsem hodil do defaultu (bez OC GPU, CPU i RAMek)
- nejnižší nastavení hry (= teoreticky nižší zatížení, padlo po 2 minutách taktéž)

Sestava:
i5 2500K, Gigabyte G1 Sniper 2, 12GB G.Skill RipjawsX, MSI GTX770 Gaming, SS Platinum Fanless 520W, Kingston HyperX SSD 120GB, Intel 520 120GB, dedikovaná ESI Juli@, chlazeno vodou

Nemáte někdo nějaký nápad? Budu rád za jakoukoli pomoc.
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Výpadek signálu při hraní

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tohle vypadá na vadné GPU, ty freezy jsou výtuhy a pak se to zase odsekne protože driver resetuje GPU. Ten pád do blackscreenu s tim že se komplet odpojí výstup na monitor se u grafik stává když selže napájení GPU, tobě se to děje při hraní aka vyššim osdběru, vše to souhlasí, obávám se že tvá grafika je mrtvá. Musíš v PC zkusit jinou grafiku, což na 90% potvrdí mou teorii že tahle je vadná.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Naštěstí tu mám ještě GTX480 s blokem, už jsem to přehodil, teď čekám, až se mi chytí.
Pak zkusím jak to jde při hraní.
Zatím žádné freezy ale.
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Zkus se mrknout do Windows Event Logu jestli tam GeForce driver nehlásí klasické "Nvidia windows kernel mode driver stopped responding and ..."
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Logy tam asi budou ale pád takového rázu že se odpojí monitory neni SW, to jsem zažil vždy když odešlo napájení a zbývající živé mosfety neudržely GPU. To taky může být zdrojem, ale odpověď na tuto otázku dává jasně ta fungující GTX480, takže tim to neni, ihmo vadná GPU.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Yep, po dni používání té 480ky je mi jasné, že to byla grafika. Za celý den ani jeden pád a freezů jsem se taky zbavil. 770ka poputuje na reklamaci.
Tím je problém snad vyřešen, děkuji za asistenci (tak nějak jsem si nechtěl připustit HW problém, ale co už...) :)
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Tak nakonec ne. :D
4 dny a GTX480 začla padat taky, ještě hůře než 770.

Dal jsem do pc zpátky GTX770 a výtuhy zmizely. Nevím jak to bude s výpadkem obrazu, zatím se nedostavil žádný.

Tím pádem to tipuju asi na zdroj. Toho je mi ale hoooodně líto. Měl jsem svůj platinový Seasonic rád. :/
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Nebo se ti udělaly studeňáky na desce, to že to po fyzické výměně HW vždy chvíli jede by naznačovaly spíš to.
coyd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od coyd »

Jo to nevypada na zdroj
CPU: AMD Ryzen 7 5700X@4,5GHz MB: ROG Strix X570-I Gaming GPU: Inno3D GeForce RTX 4070 TiS (1,0V)
RAM: 2x16gb G.Skill Trident Z RGB@3333MHz PSU: Seasonic Focus 650W Case: Metallic Gear NEO Mini V2 Silver
CPU cooler: Corsair H100x Monitor: 34" 2K UltraWide Dell Alienware AW3423DWF
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

A jak se to vyřešilo?
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“