WiFi a rychlost

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
miho
Čestný člen
Čestný člen

WiFi a rychlost

Příspěvek od miho »

Mam AP D-Link 2000AP+ a PCMCIA kartu MSI CB54G. Sila signalu je v celem byte pomerne dobra a i pres 3 panelakove nosne steny to jede akorat klesne rychlost pripojeni na polovinu a netovat se da i nekde na schodisti. To me docela prekvapilo protoze jsem byl varovan, ze s timto vybavenim muzu mit problemy "prostrelit" i pouhe 2 zdi.

Bohuzel ale ikdyz dam notebooka primo k AP tak prenasim maximalne 2400MB/s coz je cca 37% proklamovane rychlosti 54Mbps. Cetl jsem, ze WiFi ma pomerne velkou rezii ale 60% mi prijde divne. Je to normalni nebo mam hledat nekde problem? Muze to ovlivnit WEP? Pouzivam 64bit.

V oblasti wireless siti jsem totalni lama tak me prosim nekamenujte :oops:
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
.Jirka.
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .Jirka. »

Režie je u wifi brutální, cca 50%, takže víc než 3000 kB/s se géčka vytáhnout v podstatě nedá. Jinak mám kartu Edimax EW7128 proti Asusu WL-500g, vzdálenost cca 70 m (v cestě jeden strom, momentálně bez listí) a jede to tak 1400 - 1700 kB/s, maximálně jsem jednou viděl cca 2000 kB/s
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Mam doma taky wifi od místního sdružení a přes mě jde signál pro dalších cca 5 lidí. Jako klienta mam wl500g s 25dBi sítem (1300m přímo) a jako AP wl500b s 10dBi všesměrovkou. FTP po bčkové síti jde v případě jednoho připojeného kompu cca 550kB/s (50%) V tvém případě bych se nedivil, že máš dobrý signál i za zdmi. rychlost je celkem slučná. Musíš to brát tak, že wifi neni na tahání dat ale maximálně na internet a semtam něco poslat.

2.Jirka.:2MB/s jsou dost málo. To jsi na tom AP sám? Jakou máš sílu signálu?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
shadow Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shadow Walker »

Ja mam teda sitovku Gigabyte wpkg a jede me to kolem tech 4 Megabytu. A vzdalenost 300M a par stromu (momentalne taky bez listi) jo a kolik muze mit takove listi utlum. Setkal se uz nekdo s problemem namrznuti anteny a snizeni signalu? Muze se to tedka stavat nebo ne?
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

@ shadow Walker : na to listí šílenýho majzla!
-znám pár lidí, co si dělali spoje přes zimu a na jaře jim to přestalo jet...
Je to z toho důvodu, že mikrovlna vodou neprojde a to listí (mokré i suché) obsahuje vody přes 80% ... a když je tam samotný strom, tak ten na jaře opět začne čerpat mízu = voda = útlum signálu.

V mrazu by ti teoreticky nic hrozit nemělo, ale měl by sis dát pozor na námrazu na kabelu (podle toho, kde je veden) - aby se neutrhl.
Pokud používáš cínované konektory (nekrimpované) , tak si dej pozor na teploty -40 až -50°C, při kterých to cín nevydrží a praská. :wink:

@ miho : no tak ho zkus dočasně vypnout a proměřit rychlost - WEP by ti měl zpomalovat maximálně o jednotky procent ...
mmch. WEP samotný je nanic, pokud chceš ochranu, tak k tomu přidej filtrování MAC adres a měň WEP tak jednou do měsíce.
Francie ... sladká Francie
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Jak je vidět, WIFI LAN nebo něco na ten spůsob se u stromů moc nevyplácí, motorovku, a konat , konat.
A co třeba zrcadlo ? Je to moc drahé řešení ?
Normál USER1---Vysílač/příjmač--------------------Vysílač/příjmač---USER2

a co tak, bude to stát někoho, kdo vám dovolí tam dát anténu, dá se to vyřešit jinak než pouze s pc ? (Automatický oražeč signálu, to by neměl být takovej hroznej problém, ne ?)

USER1---Vys/př-----------Vys/př--vys/př-------------Vys/př---USER2
a nebo jen jedna anténa, nebude přetížená ???
shadow Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ja si myslim ze antena ti utahne dos v tom by nebyl problem ale ja se rozhoduji ze misto pocitace tam dam normalne apcko je daleko stabilnejsi jak pocitac a nebudu musit nic zpravovat. Jo a co se tyce toho listi tak ma utlum od 5% do 15% Mam to zjistena na vlastni kuzi. Nebo staci obycejne drevo dal jsem pred antenu jen asi 1 cm drevenou desku a byl utlum kolem 5%
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

shadow Walker píše:... Mam to zjistena na vlastni kuzi. Nebo staci obycejne drevo dal jsem pred antenu jen asi 1 cm drevenou desku a byl utlum kolem 5%
Samozřejmě záleží na situaci, podle možných odrazů, množství listí, typu stromu ...
Ale ta dřevěná deska je už předpokládám vyschlá, ne? Zkus vzít nějakou houbu, nejprve jí tam dát suchou a poté jí namočit jemně do vody a dát před anténu - útlum by měl být patrně silnější.
Francie ... sladká Francie
shadow Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No je to zajimave byl fakt utlum. Ale tak me napadlo jestli ta antena nejde nejak zesilit tak ze se treba pouziji zrcadla nebo neco v tom smyslu.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“