Prosím pomoc

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
kesi
Začátečník
Začátečník

Prosím pomoc

Příspěvek od kesi »

Nevím si rady se zvukem. Bedny se tváří, že fungují, zvukovka taky, ale místnosti se rozléhá jen ticho. :( Zvukovku mám jako primární, cpal se mi tam i monitor, ale ten jsem pro sichr odebral ze zařízení.
Zkoušel jsem i úplně nesmyslně prohazovat a zapojovat kabely, ale nic nepomáhá.
Snad to bude jen pitomost, já se budu červenat a zvuk pojede, snad... tak netuší někdo, proč bedny nehrají?

Zvukovku na desce jsem zatím nevyzkoušel, na to jsem moc rozčílený. A taky proč, když bezpečně vím, že Xonar funguje. Měl jsem na ni napojený jiný reproduktory a vše bylo OK.

Zvukovka a bedny viz. podpis.

// jak budu doma, tak samo zkusím integrovanou a uvidím no...
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím pomoc

Příspěvek od Don »

Rozklikni si hlasitost vsech vystupnich zarizeni a tam uvidis, kam ti bude litat zvuk. Je mozne, ze to zvukovka cpe nekam jinam. Mrkni jestli mas xonar jako primarni vystupni zarizeni a integrovanou zvukovku vypni v biosu.
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Nastavení primárního zařízení ve Win, jak píše Don.
Pokud to máš dobré, tak zkontroluj v Xonar aplikaci jestli nemáš nastaven zvuk na front panel.
Pokud máš odzkoušené repro a fungují, tak přeinstaluj ovladač ZK.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Nakonec pomohlo přeinstalování ovladače a snad i zákaz integrované zvukovky, díky a jak jsem slíbil, tak činím, červenám se.. :oops: :oops: :oops:
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

Asi jsi mel neco jen spatne nastavene. To se stava ;)
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

to poznam , sem tam je zo mna WIN10 tiez hotovy :D
ked casto prepinam , medzi slúchadlami a TV
* ale restart raz do týždňa a je OK
Obrázek

a hej, integrovanu som tiez zrusil v biose
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

U samostatné ZK je nutnost vypnout v BIOSu kodek MB. A pokud se nepoužívá zvuk přes HDMI GK, tak neinstalovat ovladače zvuku pro GK. Ideálně, jeden ovladač na jedno zařízení.
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Na desce jsem včera zakázal tuto položku:

Obrázek

Je to tak správně? Na každé desce je to trochu jiné, proto se tahle blbě ptám. Jistota je kulomet. :)
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Jo, tak to má být.
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Já jsem fakt smolař. :evil: První kus reproduktorů Microlab Solo6c byl vadný, respektive v jednom z repráků cosi chrastilo - šroub, součástka, nevím. U těch druhých mi přestal fungovat den debilní ovladač. Vyměnil jsem baterku a zase šel, teď chcu vypnout PC a zase nejde.

Bez něj jsou ty repráky nepoužitelný. :angry2:

Nějaký nápad? Podobná zkušenost?

// reklamace nepřipadá v úvahu, teď jsem čekal měsíc na grafiku. Jako určitě zavolám do toho obchodu, jestli mi ho nevymění, nebo jestli ho neseženou. V nejhorším to vyřeším ještě jinak.
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Tak bavím se u pivka s jedním technikem ze stejné fabriky, kde dělám a prý za to muže zvukovka!, resp. driver, resp. Win10.

ZKUSÍM přeinstalovat driver na zvukovku, koukal jsem, že pro Win10, už je na stránkách Asus druhej. Byl tam jen jeden.
kesi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kesi »

Tak nula bodou, přeinstaloval jsem drivery a furt nic. Opět jsem vyměnil baterku (za 45Kč) a zas ovladač funguje!! :?

Co na to vy, páni slovutní? Kde je problém?

// baterku jsem hned po zapnutí vyndal a nyni po dvou hodinách ji dal zpět do ovladače a funguje to. Kdybych ji nechal v ovladači, tak už to zas nepůjde.
S drivery zvukovky to nemá nic společného, pač ovladač reaguje (či nereaguje) i při vypnutém PC.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“