PC jako DSP- zvukovka na práci (PA)

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

PC jako DSP- zvukovka na práci (PA)

Příspěvek od crashPC »

Dospěl jsem do stadia, kdy se mi nechce kupovat externí DSP na řízení silnějších koncových stupňů v aparátu. Je to vpodstatě 5-20k za kus HW, který neumí zas tolik, a to mi přijde jako drahý špás, přestože to funguje pak nezávisle na zdroji zvuku. PC umí to samé, a mnoho navíc tak proč ho nevyužít. Kamenem úrazu je ale výstup, tedy schopná zvuková karta. Alespoň pro mě.

Potřeboval bych zvukovku s akceptovatelným (normální slušné standardy) HW a zvukem, a přímočarým UI(SW), které udělá co chci.

Topologie audia je následující a jednoduchá:
Zdroj buď PC nebo line-in(ten není nutností, alespoň zatím ne. Hodně by ale potěšil. Karta by tedy měla být "Full duplex").
Teď mám Realtec 887, a ten asi neumí zároveň Line-in, a výstup. Alespoň se mi to nijak nepovedlo navodit, rozchodit. UI to nedovoluje.

Výstup: tři nezávislé kanály, které půjdou procesovat (pro 2.1, Např pomocí equalizerAPO)
Potřeboval bych, aby zvukovka dala výstupní úroveň alespoň 1.35V RMS.
Upřednostním externí model, interní nevadí.

Přijde mi to jednoduché zadání, ale já plno drobnostem nerozumím, a neumím vybrat.
Není mi třeba jasné, co se děje s line-in signálem. Zda se opravdu zdigitalizuje, zprocesuje, a následně zas pošle na výstup (když je potřeba), nebo jestli tam nejsou nějaké voblože s přímým redirectem na výstupní operáky, pokud se zrovna přímo nenahrává. No, zkrátka nevím. Jsem v tom slabý.
Kdyby někdo věděl poradit, tak se prosím ozvěte.

//
Například toto z dálky vypadá, že by to vše umělo:
https://www.alza.cz/creative-sound-blas ... d=18848585
Ale jistý si nejsem. Cena je vpodstatě směšná. V případě, že bych pochopil důvod, byl bych ochoten zaplatit celé násobky této ceny...
Výrobci ale výstupní úroveň nepíšou, takže se to těžko odhaduje. Vpodstatě jsem tak zoufalej, že koukám na řešení výstupu karty na fotkách, a když vidím, že tam jsou klasické operační zesilovače a zpětná vazba z diskrétních součástek, tak bych si i výstupní úroveň přenastavil k obrazu svému.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: PC jako DSP- zvukovka na práci (PA)

Příspěvek od crashPC »

Trošku poučený se vracím zpět. Není to taková sranda, a lušné řešení stojí vpodstatě kolem 8k, a za ty peníze je hotový hardwarový DSP.
Tož zkusím levnou externí creativku, upravit zesílení operačních zesilovačů pro výstupy, a bude se vidět. Jen mě mrzí, že nepodporuje 96kHz/24bit pro všechny kanály naráz. To je dnes taková slušnost. ale za 1200 to asi jinak nejde.
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

Zkus mrknout na miniDSP, třeba tam najdeš, co hledáš....
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Ano, vím o něm už dlouho. Zajímavý cajk. Ne moc drahý, ale ty levnější verze toho zas toliko neumí. Přijde mi to nakonec jako nejhorší možnost ze všech dostupných. :-)
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“