GF FX 5900XT a 350W zdroj

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Petrn
Nováček
Nováček

GF FX 5900XT a 350W zdroj

Příspěvek od Petrn »

V počítači ( Athlon 1Ghz,512RAm,abit kt133a,winXP) mám graf kartu fx5900xt od leadteku a zdroj Fortron 350W.

Problém je v tom že se mi po naběhnutí WIN objeví hláška že graf. karta snižuje výkon z důvodu nedostatečnýho napájení, a to i pokud mám vše krome HDD odpojeno. Napájeci kabel ke kartě mam zapojen. Zkoušel jsem i kartu připojit na jinou větev zdroje ale furt nic. Párkrat se mi sice podařilo že se mi hláška o nedost. napájení nezobrazila a karta jela tak jak měla, ale jak jsem druhý den zapnul znovu Pc tak se mě opět napsalo že karta snížila výkon kvůli napájení.
Díky za radu!
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

podivne konektory, nic jineho me nenapada
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
OCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od OCZ »

co skusit jinej zdroj
Ross
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ross »

Je to Biosem! flashni tam novej bios......
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

a jede vůbec FX5900 XT s 4* AGP ...?
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

lmarky píše:a jede vůbec FX5900 XT s 4* AGP ...?
:? mužu tě ujistit, že tak jede i GF6800, jinou otázkou je pak použitá deska
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Petrn
Nováček
Nováček

bios

Příspěvek od Petrn »

mohl by mě nekdo napsat jak mám ten bios na grafice flashnout ? dik
Petrn
Nováček
Nováček

ješte k tomu biosu...

Příspěvek od Petrn »

četl jsem tady ve foru ten příspevek, že u některých karet je potřeba flashnout bios aby se ta zpráva o nedostatečném napájení přestala zobrazovat.
Ale jde o to že se pouze zobrazuje ta zpráva o nedost. napajení a karta funguje tak jak by měla , nebo jestli skutečně snižuje výkon ????.. doufám že mi rozumíte
Ross
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ross »

karta tim momentem nefunguje jak ma!
snizuje vykon dokud nerestartujes........
Square
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ješte k tomu biosu...

Příspěvek od Square »

Petrn píše:četl jsem tady ve foru ten příspevek, že u některých karet je potřeba flashnout bios aby se ta zpráva o nedostatečném napájení přestala zobrazovat.
Ale jde o to že se pouze zobrazuje ta zpráva o nedost. napajení a karta funguje tak jak by měla , nebo jestli skutečně snižuje výkon ????.. doufám že mi rozumíte
Ja mam takisto FX5900 XT, cez Riva tuner si zistis ci ti ide na plno cez grafy, testuj pod zatazou....:) asi si uz cital toto ak nie tak skus....
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/tu ... rtId=20165
je pravda ze karta ma svoju spotrebu ale v tvojom pripade je to bezpredmetne lebo tvoja zostava nedosahuje hranicu 350W a fortrony su v pohode...... :) s tym flashom biosu by som si to rozmyslel, predsa to nie je karta za 300.-
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/tu ... hapID=6257

Ak ti karta ide na 100% tak by som to ignoroval a nechal tak jak je....
Ross
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ross »

ale jemu karta nejede jak ma.....Leadtek sam uvadi novy bios kvuli tomuto problemu.......mel jsem ji doma a delala to taky....reklamoval jsem ji a ta dalsi mi to delala zase....jedina moznost je flash BIOSu

edit: da se to flashnout pres winfox, ktery je pribaleny u karty
Marad
Nováček
Nováček

Příspěvek od Marad »

Ja mam 300w CPU2800+@2300MHz a take nieco sa mi este nestalo
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

zkusil bych jinej zdroj a kdyz by to nepomohlo a bios jsi nikdy neflashoval tak reklamace
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“