POMOC: AMD Athlon- problém po taktování
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- PolarSlayer
- Začátečník
-
POMOC: AMD Athlon- problém po taktování
Dobrý den,
dnes jsem koukal na nějaké tutoriály na youtube na taktování mého procesoru AMD Athlon 4200+ a jediný problém byl, že všichni měli jiné desky, ale i tak jsem to zkusil přetaktovat a pc teď nespustím. Nebojím se tolik o ten procesor, ale spíše o to, jestli se paměť z posledního taktování neuloží a nebude tam přednastaveno to samé, i po výměně za procesor nový. Vážně by mi pomohla nějaká rada jak buďto pc spustit a nějak i s tímto cpu a nebo jestli se nemusím výměny procesoru bát.
Omlouvám se předem za trochu zmatek v textu, ale docela se bojím, jelikož nemám finanční prostředky na nový počítač.
Děkuji moc!
dnes jsem koukal na nějaké tutoriály na youtube na taktování mého procesoru AMD Athlon 4200+ a jediný problém byl, že všichni měli jiné desky, ale i tak jsem to zkusil přetaktovat a pc teď nespustím. Nebojím se tolik o ten procesor, ale spíše o to, jestli se paměť z posledního taktování neuloží a nebude tam přednastaveno to samé, i po výměně za procesor nový. Vážně by mi pomohla nějaká rada jak buďto pc spustit a nějak i s tímto cpu a nebo jestli se nemusím výměny procesoru bát.
Omlouvám se předem za trochu zmatek v textu, ale docela se bojím, jelikož nemám finanční prostředky na nový počítač.
Děkuji moc!
- PolarSlayer
- Začátečník
-
Re: POMOC: AMD Athlon- problém po taktování
________________________PolarSlayer píše:Dobrý den,
Děkuji moc!
Můj počítač:
CPU: AMD Athlon II X2 4200+, 2,2Ghz
GPU: ZOTAC GeForce 650Ti, 2gb, DDR5
RAM: 2x Adata 667Mhz, 1x Samsung 800Mhz(3x1gb)
HDD: Segagate 500gb, 7200 ot.
Deska: Gigabyte GA-M55S-S3 (rev. 2.0)
Bios: FJi
Zdroj: Fortron 350W
Vytáhni kabel ze zdroje, vytáhni baterku ze základní desky, propoj něčim vodivým (šroubovák) na vteřinku a baterku vrať, PC zapni...
- PolarSlayer
- Začátečník
-
Co přesně mám propojit?
- PolarSlayer
- Začátečník
-
Ani ta baterka nejde moc vytáhnout..
- r34ktor
- Začátečník
- PolarSlayer
- Začátečník
-
Gigabyte GA-M55S-S3 (rev. 2.0)
- PolarSlayer
- Začátečník
-
Mam tu baterku venku
- r34ktor
- Začátečník
Deska má CLR_CMOS jumper (kousek nad baterií). Odpoj PC od elektřiny a na 5 sekund piny zkratuj.
Knowledge is power
- PolarSlayer
- Začátečník
-
Dobrý už to běží ! Díky moc Každopádně bych se rád zeptal na přetaktování na této desce, jelikož do budoucna nebudu mít žádné finanční prostředky na nové cpu. Mohli byste mi nějak poradit co a jak a pomoct mi z toho vytáhnout třeba 2,8-2,9Ghz? Děkuji
- r34ktor
- Začátečník
Pochybuji, že se na kýženou frekvenci dostaneš. Tyhle desky mají nízký FSB wall. Tipuji, že konečná bude někde mezi 240 a 260 MHz.
Sniž děličku pamětí na nejnižší možnou, následně v OS pomocí CPU-Z zkontroluj, zda je nastavení funkční, a poté v 5 MHz krocích zvedej FSB.
BTW: Čím chladíš CPU? BOX není na taktování ideální řešení.
Sniž děličku pamětí na nejnižší možnou, následně v OS pomocí CPU-Z zkontroluj, zda je nastavení funkční, a poté v 5 MHz krocích zvedej FSB.
BTW: Čím chladíš CPU? BOX není na taktování ideální řešení.
Knowledge is power
- PolarSlayer
- Začátečník
-
Mám tam chladič původní, ale když to tak vidím, tak se na to taktování raději vykašlu, hlavně protože nerozumím moc tomu, co mi vlastně říkáte Potřeboval bych spíše nějaké instrukce v biosu...
- r34ktor
- Začátečník
Na netu je k dispozici spousta tutoriálů: https://www.google.cz/search?q=AM2+overclocking+guide
Knowledge is power