Lehký notebook do 22k
Moderátor: Don
- Octopuss
- Začátečník
Lehký notebook do 22k
Máma si zase začla vymýšlet... i když uznávám, že částečně oprávněně.
Chce nějakej notebook/ipad/tablet (to napsala ) na cesty. V praxi to znamená, že se zničehonic u babičky neobejde bez FB nebo kdovíčeho, a chce s sebou notebook vláčet na cestách.
Má Lenovo ThinkPad L530 (tohle, pamatuju si jen typový označení, ale na konkrétním hw vlastně nezáleží).
Vypáčil jsem z ní, že jde primárně o váhu, rozměry zase až tak ne (tzn. velikost toho Lenova beru jako mezní hodnoty).
Usoudil jsem, že základní požadavek bude váha pod 1,5kg, a pochopitelně cena.
Čím si vůbec nejsem jistej je úhlopříčka displeje a rozlišení, protože máma je ukázkovej příklad člověka vyššího středního věku, co pořád pyskuje, že na to nevidí, a nakonec mu musíte zvětšit ikony na dvojnásobek a velikost fontů na 150%, takže na ploše nebo v prohlížeči normální člověk uvidí velký hovno. Typický rozlišení je zdá se 1366x768 (a displeje s poměrem stran 16:10 se už tak deset let nedělají), což má i aktuální notebook, na kterým se z mýho pohledu nedá normálně pracovat (úhlopříčka 15,6" myslím).
Fakt nevím, jak se s tímhle poprat. Nabídka obchodů je samozřejmě obrovská, a ultrabooky s ohledem na cenu zjevně nepřipadají v úvahu.
Ostatní hardware je nedůležitej, nějaký Skylake i3 bude stačit, paměť se dá dokoupit, a na disku mi nezáleží, protože za litr s přehledem koupím hodně slušný SSD v dostatečný kapacitě.
Napadá někoho něco?
Klidně koupím i ojetej, ale to je taky loterie na něco narazit...
Chce nějakej notebook/ipad/tablet (to napsala ) na cesty. V praxi to znamená, že se zničehonic u babičky neobejde bez FB nebo kdovíčeho, a chce s sebou notebook vláčet na cestách.
Má Lenovo ThinkPad L530 (tohle, pamatuju si jen typový označení, ale na konkrétním hw vlastně nezáleží).
Vypáčil jsem z ní, že jde primárně o váhu, rozměry zase až tak ne (tzn. velikost toho Lenova beru jako mezní hodnoty).
Usoudil jsem, že základní požadavek bude váha pod 1,5kg, a pochopitelně cena.
Čím si vůbec nejsem jistej je úhlopříčka displeje a rozlišení, protože máma je ukázkovej příklad člověka vyššího středního věku, co pořád pyskuje, že na to nevidí, a nakonec mu musíte zvětšit ikony na dvojnásobek a velikost fontů na 150%, takže na ploše nebo v prohlížeči normální člověk uvidí velký hovno. Typický rozlišení je zdá se 1366x768 (a displeje s poměrem stran 16:10 se už tak deset let nedělají), což má i aktuální notebook, na kterým se z mýho pohledu nedá normálně pracovat (úhlopříčka 15,6" myslím).
Fakt nevím, jak se s tímhle poprat. Nabídka obchodů je samozřejmě obrovská, a ultrabooky s ohledem na cenu zjevně nepřipadají v úvahu.
Ostatní hardware je nedůležitej, nějaký Skylake i3 bude stačit, paměť se dá dokoupit, a na disku mi nezáleží, protože za litr s přehledem koupím hodně slušný SSD v dostatečný kapacitě.
Napadá někoho něco?
Klidně koupím i ojetej, ale to je taky loterie na něco narazit...
Naposledy upravil(a) Octopuss dne pon 1. srp 2016, 10:43, celkem upraveno 1 x.
- Plukovnik_PU
- Žlutá karta Bazar
-
Re: Lehký notebook do 22k
Honba za hmotností... Jo, to znám u přítelkyně a pak když její laptop viděla matka tak i ní. Vybírej na Alza, protože si můžeš vyfiltrovat zboží dle hmotnosti. Jinak s takovou váhou to asi bude muset být max. 14". Já jsem nakonec pro obě bral 14" Asus s atomem, které se už neprodávají za 9k. Ty máš asi vyšší požadavky...
Co třeba tohle
14" lehoučký sic přes 1,5kg... jen 1366x768. Za 21k je model s větším SSD a FullHD rozlišením.
https://www.alza.cz/hp-probook-440-g3-d3915657.htm 1,7kg
http://www.notebookcheck.net/HP-ProBook ... 359.0.html
Co třeba tohle
14" lehoučký sic přes 1,5kg... jen 1366x768. Za 21k je model s větším SSD a FullHD rozlišením.
https://www.alza.cz/hp-probook-440-g3-d3915657.htm 1,7kg
http://www.notebookcheck.net/HP-ProBook ... 359.0.html
- Octopuss
- Začátečník
Hm, tak koukám, že současnej notebook je ve skutečnosti 1600x900. Těch 1366 mám pocit je tak malý, že se tam bez posouvání nevejde ani průměrná stránka v prohlížeči.
A váha by rozhodně měla být pod 1,5, jinak už to bude prd rozdíl. Já snad začnu radši sledovat bazary...
A váha by rozhodně měla být pod 1,5, jinak už to bude prd rozdíl. Já snad začnu radši sledovat bazary...
- Jirka_T
- Začátečník
-
Jenom technická: někteří lidé vyššího věku si nechtějí přiznat, že potřebují brýle na čtení a na počítač (NB, tabled, mobil). Tím bych u mámy začal a možná se nebudeš trápit se změnou rozlišení a měřítka na windowsech....
PC1: CPU: Core I3-3225, MB: ASUS P8H77-M, RAM: 16GB DDR3 1600, HD:Samsung SSD 850 EVO 250GB, OS: W10 Pro x64 Cz
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
NB: HP EliteBook 2540P, CPU: Intel Core I5, 8GB RAM, HD Samsung 850 EVO 250 GB, W10 Pro x64 Cz
PC2: I5-2500K, GIGABYTE GA-B75N, RAM 8GB DDR3 1600, SSD SAMSUNG EVO 120GB, W10 - Insider aktuální
- Octopuss
- Začátečník
Máma brýle nosí, neboj.
Táta měl ten samej problém, prostě to na něj bylo všechno malý. Oni tak prostě fungujou.
Táta měl ten samej problém, prostě to na něj bylo všechno malý. Oni tak prostě fungujou.
- Pr3d1t0r
- Začátečník
-
co nějaký zenbook https://www.czc.cz/asus-ux305ca-dq029t- ... 61/produkt
Amd R7 2700x, SilentiumPC Grandis,Gigabyte AX370 Gaming K7, G.Skill Tridentz F4-3600C16D, Samsung 960 PRO 512GB,Sapphire RX Vega 64 Nitro, Samsung F3 1tb, Seasonic Focus plus 750w, Fractal Design Define R5, Logitech G502, Microsof Sidewinder x6, Razer Manticor, Bowers and Wilkins P5, V-moda m100
NTB: Asus Zenbook UX32vd, 10gb ram, OCZ Vector 256 GB
NTB: Asus Zenbook UX32vd, 10gb ram, OCZ Vector 256 GB
- Octopuss
- Začátečník
Hm, jen DDR3, a to rozlišení je naprosto šílený. Na takovým displeji bych nic neviděl ani já.
Nejspíš pár měsíců počkám, a uvidím co Kaby Lake.
Nejspíš pár měsíců počkám, a uvidím co Kaby Lake.