W7 - streamy zamrzají, náhodná ztráta připojení
Moderátor: Loki5567
- NitrouS
- Začátečník
-
W7 - streamy zamrzají, náhodná ztráta připojení
Ahoj,
Mám problém s W7. Když koukám na streamy na twitch.tv, tak se mi po pár sekundách občas minutách streamy zaseknou/zamrznout a už se nerozjedou. Žádná ikonka o načítaní prostě zamrzlý obraz a buď musím refreshnout stránku, nebo dát PLAY/PAUSE. Další problém se týká náhodné ztráty připojení. Kliknu třeba na odkaž na stránce a ta hned ukáže, že nemám připojení, kouknu dolu na lištu a ikonka sítě hodí červený křížek a hned zase se připojí. To se děje asi 3-4x do hodiny. To se mi děje JEN na W7. Měl jsem W10 a tam ani jednou se neztala příhoda výše popsaná. Pak jsem se vrátil zpět na W7 a opět tyto problémy, tak zase zpět k W10. A teď, co vyšel Anniversary Update na W10 a totálně všechno domrskal se opět zkouším vrátit k W7 a problémy tu pořád jsou.
Internet kabel UPC 100/10, I2C E8400, 4GB, GTX 560. Ovladače k síťovce jsem zkoušel připožené k MB a teď mám nejaktuálnější. Žádný rozdíl.
Připojením by to být němělo, když na W10 tyhle problémy nebyly, a když pustím stream na Samsung smart TV a i na PC, tak na TV může jet hodiny bez zaseknutí a na PC do pár minut kaput. Měl jsem čistý W7, ovladač na grafiku a síťovku + Google Chrome a dělalo to pořád, takže to není nic, co bych instaloval. Tipuju to na nějaký Windows Update nebo nevím. Nějaké nápady? Díky.
Mám problém s W7. Když koukám na streamy na twitch.tv, tak se mi po pár sekundách občas minutách streamy zaseknou/zamrznout a už se nerozjedou. Žádná ikonka o načítaní prostě zamrzlý obraz a buď musím refreshnout stránku, nebo dát PLAY/PAUSE. Další problém se týká náhodné ztráty připojení. Kliknu třeba na odkaž na stránce a ta hned ukáže, že nemám připojení, kouknu dolu na lištu a ikonka sítě hodí červený křížek a hned zase se připojí. To se děje asi 3-4x do hodiny. To se mi děje JEN na W7. Měl jsem W10 a tam ani jednou se neztala příhoda výše popsaná. Pak jsem se vrátil zpět na W7 a opět tyto problémy, tak zase zpět k W10. A teď, co vyšel Anniversary Update na W10 a totálně všechno domrskal se opět zkouším vrátit k W7 a problémy tu pořád jsou.
Internet kabel UPC 100/10, I2C E8400, 4GB, GTX 560. Ovladače k síťovce jsem zkoušel připožené k MB a teď mám nejaktuálnější. Žádný rozdíl.
Připojením by to být němělo, když na W10 tyhle problémy nebyly, a když pustím stream na Samsung smart TV a i na PC, tak na TV může jet hodiny bez zaseknutí a na PC do pár minut kaput. Měl jsem čistý W7, ovladač na grafiku a síťovku + Google Chrome a dělalo to pořád, takže to není nic, co bych instaloval. Tipuju to na nějaký Windows Update nebo nevím. Nějaké nápady? Díky.
- kotas
- Středně pokročilý
Re: W7 - streamy zamrzají, náhodná ztráta připojení
Ty jo, někteří budou asi proti mě, ale udělal bych čistou instalaci OS Win7 včetně stažení posledních ovladačů, co jsou k dispozici, tedy od VGA, MB..DirectX, C++....všechny update a aktualizace a samozřejmě aktuální verze prohlížečů k internetu
Protože chyba bude někde přímo v OS, těžko říct, jestli to dělá nějaký ovladač, ale aktualizace dle mě NE
Protože chyba bude někde přímo v OS, těžko říct, jestli to dělá nějaký ovladač, ale aktualizace dle mě NE
- Nagant
- Mírně pokročilý
-
Ten MB máš stále MSI G41M-P33 Combo, tedy s RTL8105E?
Zkoušel jsi (i) ovladače odsud:
http://www.realtek.com.tw/Downloads/dow ... wnTypeID=3
?
?
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- Alfajk
- Začátečník
-
mozna bych zkusil externi sitovku...
me se tohle stavalo s pustenym torrentem, proste vypadlo spojeni a kdyz jsem si hodil ping do prikazovyho radku, vyskakovalo jen "nerozpoznatelna chyba" nebo tak nejak
me se tohle stavalo s pustenym torrentem, proste vypadlo spojeni a kdyz jsem si hodil ping do prikazovyho radku, vyskakovalo jen "nerozpoznatelna chyba" nebo tak nejak
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Nagant
- Mírně pokročilý
-
Ano, také bych to tak viděl, pokud nezaberou novější ovladače.
Třeba ve Windows XP jsem se setkal s problémovým adaptérem RTL 8111D na desce Intel G41 Trinity, často docházelo k odpojování. Karta do PCI slotu problém vyřešila.
Ale ve Windows 7 ta integrovaná síťovka s RTL 8111D jede normálně, alespoň nemám hlášený problém.
S jinou integrovanou kartou může být problém, co se týče OS, "posunutý".
Třeba ve Windows XP jsem se setkal s problémovým adaptérem RTL 8111D na desce Intel G41 Trinity, často docházelo k odpojování. Karta do PCI slotu problém vyřešila.
Ale ve Windows 7 ta integrovaná síťovka s RTL 8111D jede normálně, alespoň nemám hlášený problém.
S jinou integrovanou kartou může být problém, co se týče OS, "posunutý".
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- NitrouS
- Začátečník
-
Až na DX jsem vše popsané dělal. I několikrát. Bez výsledkukotas píše:Ty jo, někteří budou asi proti mě, ale udělal bych čistou instalaci OS Win7 včetně stažení posledních ovladačů, co jsou k dispozici, tedy od VGA, MB..DirectX, C++....všechny update a aktualizace a samozřejmě aktuální verze prohlížečů k internetu
- NitrouS
- Začátečník
-
Přesně ten mám + jsem zkoušel starší z dodaného CD.Nagant píše:Ten MB máš stále MSI G41M-P33 Combo, tedy s RTL8105E?
?
- NitrouS
- Začátečník
-
Kdyby se mi naskytla možnost, tak bych zkusil. Bohužel žádnou navíc nedisponuji.Alfajk píše:mozna bych zkusil externi sitovku...
- kotas
- Středně pokročilý
Zkus reinstalaci, jak jsem psal, můžeš zkoušet a testovat několik dní či hodin, tohle je 100% jistota a navíc, když ti to v desítkách jelo OK, jak jsi psal. Můžeš pořád zkoušet instalovat a reinstalovat SW donekonečna, čistá instalace ti to potvrdí. Můžou to být právě že zprasené ovladače a několikáté zásahy v OS no..
- NitrouS
- Začátečník
-
To jsem zkoušel. Několikrát i před návratem k W10.kotas píše:Zkus reinstalaci, jak jsem psal, můžeš zkoušet a testovat několik dní či hodin, tohle je 100% jistota a navíc, když ti to v desítkách jelo OK, jak jsi psal. Můžeš pořád zkoušet instalovat a reinstalovat SW donekonečna, čistá instalace ti to potvrdí. Můžou to být právě že zprasené ovladače a několikáté zásahy v OS no..
- kotas
- Středně pokročilý
Tak si pořiď novou síť.kartu a integrovanou zakaž, uvidíš, jestli to bude i nadále dělat. Chyba je v tý kartě no..když už jsi zkoušel čistý instalaci Win7 a naformátování HDD včetně ovladačů, tam už fakt jiné řešení není
- NitrouS
- Začátečník
-
To je přece nesmysl, aby to bylo síťovkou, když mi to na W10 nedělá, nebo ne?kotas píše:Tak si pořiď novou síť.kartu a integrovanou zakaž, uvidíš, jestli to bude i nadále dělat. Chyba je v tý kartě no..když už jsi zkoušel čistý instalaci Win7 a naformátování HDD včetně ovladačů, tam už fakt jiné řešení není
- kotas
- Středně pokročilý
..nova sit.LAN karta stoji kolem 100,- ..
http://it.p-comp.cz/cz/produkt/tp-link- ... rta-10-100
- Nebo si ji pujc, zakaz v BIOSu integrovanou z desky a uvidis
Staci 100Mbit, pokud clovek nema gigovou sit apod., taky tady mame i profi karty za nekolik stovek, ale to asi nebude tvuj pripad
http://it.p-comp.cz/cz/produkt/tp-link- ... rta-10-100
- Nebo si ji pujc, zakaz v BIOSu integrovanou z desky a uvidis
Staci 100Mbit, pokud clovek nema gigovou sit apod., taky tady mame i profi karty za nekolik stovek, ale to asi nebude tvuj pripad