Výběr kvalitních gaming sluchátek

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
ondatra123
Začátečník
Začátečník

Výběr kvalitních gaming sluchátek

Příspěvek od ondatra123 »

Zdravím,
vzhledem k tomu, že se mi "rozsypaly" už asi 3. sluchátka chtěl bych vybrat něco kvalitnějšího
Moje první byly nějaké genius za 500, není tedy divu, že byly rychle KO.
Jako další jsem chtěl vybrat něco lepšího a sáhnul jsem po Steelseries 5Hv2 (https://www.czc.cz/steelseries-5h-v2_2/41446/produkt) nicméně cca po 2 letech přestal fungovat snad mikrák, kabel nebo něco podobného, rovněž USB zvukovka se nejevila jako nejlepší řešení (cena 1800)
Do teď (cca 2 a pul roku) jsem používal https://www.alfa.cz/product.php?eid=1051600000000002GZY před pul rokem odešel mikrák a teď začal vynechávat kontakt u kabelu.
Proto bych chtěl tentokrát sáhnout po něčem, co by mělo vydržet delší dobu zároveň i s lepšími zvukovými vlastnostmi.
Hodně dobré ohlasy jsem získal na značku Sennheiser. Údajně S. G4me One jsou podle některých recenzí považovány za aktuálně nejlepší herní headset. Jaké jsou Vaše názory?
Preferuji G4me One před G4me Zero z důvodu otevřených sluchátek a látkovými náušníky, jelikož u doposud používaných Creativů jsem měl problém s pocením při čem se začaly trhat kožené náušníky.
Byl bych schopen dát za gaming sluchátka takovou částku, pak-li-že vydrží i dobu delší 5 let jak píšou někteří uživatelé. Kvalitní zvuk se u takových sluchátek očekává akorát nevím jestli mi bude stačit integrovaná zvukovka u základní desky (https://www.asus.com/cz/Motherboards/MAXIMUS_VII_HERO/)

Uvažuju i o možnosti koupě přes britský amazon https://www.amazon.co.uk/Sennheiser-GAM ... r+g4me+one kde vyjdou levněji až o 1000 i s dopravou? Nemá někdo zkušenosti?
Pokud máte jakékoli doporučení týkající se obchodů, jiné sluchátek, případně jiných značek sem s nimi :)
PKBO
Moderátor
Moderátor

Re: Výběr kvalitních gaming sluchátek

Příspěvek od PKBO »

Ahoj, to už jsou docela drsný ceny, za tyhle peníze bych se uplně vykašlal na headset a pořídil si suprový poslechový sluchátka s mikrofonem na stůl... Hravě by jsi dosáhl na vyšší řady BayerDynamic..

Já mám DT990 a v CS bych mohl pomalu střílet poslepu a ještě si u toho poslechnu nezkreslenou hudbu.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Kombinace HiFi a stojankoveho mikrofonu je fajn. Hlavně co se životnosti týče. O kvalitě zvuku nemluvě. Měl jsem kdysi HiFi sluchátka Panasonic a slyšel jsem každý prd na mapě. A to staly o dost méně než nějaké herní. Teď mám logitech g430. Také si nemohu stěžovat. Uvidíme co životnost.
Fidor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fidor »

Já jsem taky furt přemejšlel o nějakym hernim headsetu, dokonce jsem chvilku uvažoval i o Audio-Technica ATH-ADG1x.
Nakonec jsem si ale nechal svoje cca 10 let staré Sennheiser HD555 a pořídil k nim Antlion Modmic 4.0
Je z toho super headset, a když si koupím náhodou lepší sluchátka, tak na ně jen přendám mikrofon a hotovo :)
Obrázek

Takže kupovat herní headset není potřeba, dá se lehce vytvořit i z pořádných sluchátek!
AMD Ryzen 5 5600x; NH-D15S; Gainward GTX 1080 Phoenix GLH 8Gb; 32Gb DDR4 (3600Mhz CL16); ASUS TUF Gaming B550-Plus, Kingston A2000 M.2 - 1TB, Fractal Design Tesla R2 500W; Fractal Design Define S; Samsung C27FG73 (144hz); Leopold FC750R PD (Cherry Mx RED); Logitech G pro X superlight (800 DPI); iFi ZEN DAC V2; Edifier R1280DB; Sennheiser HD560S + Antlion ModMic 4.0. - PS4 slim 2TB -.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Hlavně u těch headsetů dost odchází právě mikrofon. U některých se dá třeba vyměnit, u jiných nikoliv.
ondatra123
Začátečník
Začátečník

PKBO píše:Ahoj, to už jsou docela drsný ceny, za tyhle peníze bych se uplně vykašlal na headset a pořídil si suprový poslechový sluchátka s mikrofonem na stůl... Hravě by jsi dosáhl na vyšší řady BayerDynamic..

Já mám DT990 a v CS bych mohl pomalu střílet poslepu a ještě si u toho poslechnu nezkreslenou hudbu.
tak to abych zas převelel na studiové sluchátka a nakonec si koupím něco co ani nepotřebuju :-D
Předpokládám, že máš k tomu i externí zvukovku? zase asi nemá cenu kupovat nějaké BayerDynamic když k tomu nemám pořádný výstup, ne? Jinak to zní samozřejmě lákavě.
Jak to je s kvalitou provedení a materiálu? aby se mi nestalo, že zase začne blbnout nějaký kabel apod..
ondatra123
Začátečník
Začátečník

Michal86 píše:Hlavně u těch headsetů dost odchází právě mikrofon. U některých se dá třeba vyměnit, u jiných nikoliv.
Momentálně už používám stojánkový mikrofon takže se bez něho u sluchátek obejdu.
Možná i lepší oželet mikrofon u sluchátek a připlatit spíše za kvalitní zvuk.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Rozhodně je to lepší než cpát prachy do něčeho pseudo herního hehe :)

Já mám zvukovku Creative Recon 3D Fatal1ty Champion, zvuk není tak bezva (hudba) jako u Xonar Phoebus co jsem měl předtím, ale vyhovuje mě zde frontpanel s přepínáním výstupu a jejich SW pro gaming...

Akorát uplně nestačí zrovna na ty moje sluchátka co jsou 600Ohm, takže za sebe bych doporučil trošku slabší..

Kvalita provedení je super, vyráběj je snad 20 let ve stejný podobě, náušníky příjemnej semiš co se dá i vyměnit a jsou lehký, oproti ATH500 jsou mnohem pohodlnější...
ondatra123
Začátečník
Začátečník

PKBO píše:Rozhodně je to lepší než cpát prachy do něčeho pseudo herního hehe :)

Já mám zvukovku Creative Recon 3D Fatal1ty Champion, zvuk není tak bezva (hudba) jako u Xonar Phoebus co jsem měl předtím, ale vyhovuje mě zde frontpanel s přepínáním výstupu a jejich SW pro gaming...

Akorát uplně nestačí zrovna na ty moje sluchátka co jsou 600Ohm, takže za sebe bych doporučil trošku slabší..

Kvalita provedení je super, vyráběj je snad 20 let ve stejný podobě, náušníky příjemnej semiš co se dá i vyměnit a jsou lehký, oproti ATH500 jsou mnohem pohodlnější...
Tak sluchátka jsem objednal, co mě ale trápí je výběr zesilovače, pravděpodobně asi budu muset vytvořít jiné téma, akorát se tě zeptám.. máš k tomu teda i nějaký zesilovač? 600ohm je přece jenom velký odpor..
Fidor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fidor »

nechci vám do toho kecat, ale proč si neobjednal 32ohm verzi, pokud nemáš zesík, tak bych vzal 32ohm, zas o tolik horší nebudou podle mě to ani nepoznáš a rozjedeš je pak i z mobilu ;-)
AMD Ryzen 5 5600x; NH-D15S; Gainward GTX 1080 Phoenix GLH 8Gb; 32Gb DDR4 (3600Mhz CL16); ASUS TUF Gaming B550-Plus, Kingston A2000 M.2 - 1TB, Fractal Design Tesla R2 500W; Fractal Design Define S; Samsung C27FG73 (144hz); Leopold FC750R PD (Cherry Mx RED); Logitech G pro X superlight (800 DPI); iFi ZEN DAC V2; Edifier R1280DB; Sennheiser HD560S + Antlion ModMic 4.0. - PS4 slim 2TB -.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

To mu do toho klidně kecej, však já jsem psal že bych doporučil slabší :)

Zesilovač právě nemám a ta creative 600ohm nezvládá, né když kouká přítelkyně na TV..
Takže být tebou objednávku zruším a vezmu ty slabší :) Nebo si nechej ty 600, sežeň zesík a pak mě můžeš zase poradit ty, já ještě neměl čas na research.
ondatra123
Začátečník
Začátečník

Pardon, zapomněl jsem uvést, že jsem objednal 250ohm verzi, hodim k tomu tento zesilovač http://www.sluchatka.net/fiio-e10/ a myslím, že s tím problém nebude.
ondatra123
Začátečník
Začátečník

PKBO píše:To mu do toho klidně kecej, však já jsem psal že bych doporučil slabší :)

Zesilovač právě nemám a ta creative 600ohm nezvládá, né když kouká přítelkyně na TV..
Takže být tebou objednávku zruším a vezmu ty slabší :) Nebo si nechej ty 600, sežeň zesík a pak mě můžeš zase poradit ty, já ještě neměl čas na research.
No a nehrajou Ti sluchátka příliš potichu? :-D
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Jasně že hrajou, proto taky pátrám po řešení, tzn zesík ideálně s DACem no :d ale vůbec nevim.. Nechce se mě zase za to vytáhnout hroznou raketu, jenže se mě nějak líběj ty zesíky s lampou, má to styl :)
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Pokud by jsi chtěl poradit ohledně zesíku s DACem, tak zkus hifiobchod tečka cézet. Pan Mareda se mnou řešil výběr 5.1 sestavy pro domácí kino více než měsíc, trpělivý pán co v tom umí chodit. Možná ti i doporučí nějaký starší bazar.
ondatra123
Začátečník
Začátečník

PKBO píše:Jasně že hrajou, proto taky pátrám po řešení, tzn zesík ideálně s DACem no :d ale vůbec nevim.. Nechce se mě zase za to vytáhnout hroznou raketu, jenže se mě nějak líběj ty zesíky s lampou, má to styl :)
Zesilovač jsem konzultoval přímo s prodejcem sluchatka.net a http://www.sluchatka.net/fiio-e10/ ,který jsem ke sluchátkům pořídíl údajně bohatě stačí (jimi vyzkoušeno, ostatně píšou to i v odkazu). Stejných názorů jsem se dočetl i na youtube recenzích a jiných fórech.
Dnes večer vše vyzkouším, tak jsem zvědav a nemůžu se dočkat :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“