Battlefield 1 - Technicka stranka hry
Moderátor: Baneshee
- Riku
- Začátečník

Battlefield 1 - Technicka stranka hry
Já už hraju, běží to teda pěkně na to že to je beta, snad líp než bf4
co mi přijde debilita je ale to resolution scale, kdy 42% = nativní rozlišení.. já to hned dal na 100% a najednou bác 30fps, tak jsem zjistil že při 42% je to nativní 
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Hexik21
- Mírně pokročilý

Re: Battlefield 1
No moc se mi to teda nelíbí, ta hra je taková "zvláštní". Mám náhrano skoro 600 hodin v BF4 .Jinak souhlasím běhá to určitě líp než BF4 to byla katastrofa v Betě. Já se svojí i5 2500K a R9 290 mám cca 70 fps vše na ultra.
- pilarius
- Začátečník

Aha, 42 % znamená nativní? Kdes na to přišel? Proto mi to R9 280X na 100 % nechce moc rozdejchávat! 
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Jj, 42% je default monitoru bez dalšího samplingu.
- Zofrenko
- Žlutá karta

-
gtx 1070 , všetko ultra , TXAA , resolutin scale 60 percent ... priemer mam 80-85 fps..
čakal som aspon 100
, možno to ešte optimalizuju vo fullke
frajerka s totožnymi nastaveniami ale resolution scale 50 percent, na gtx 1060 , priemerne fps okolo 73-80
čakal som aspon 100
frajerka s totožnymi nastaveniami ale resolution scale 50 percent, na gtx 1060 , priemerne fps okolo 73-80
- Krteq
- Středně pokročilý

-
TXAA? Proč používat post-process filtr, který akorát maže detaily?
- TrollZor
- Začátečník

Battlefield 1 Technicka stranka hry
já mám s GTX 670 střední rozlišení cca 75-80 fps..
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D CPUcooler: Arctic Liquid Freezer II 240 MB: ASROCK B850 Pro RS | GPU: GAINWARD GeForce RTX 4070 Ghost 12GB | RAM: Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36| HDD: SATA 6Gb/s WD Caviar Green 2TB | SSD: HyperX 3K 120Gb@Read:555Mb/s, Write:510Mb/s /\ Intel 330 180Gb@Read:500Mb/s, Write:450Mb/s | CASE: CM Haf 932 | PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W | DVD-RW: LG GH24NS | LCD: Iiyama ProLite G2773HS 27" /\ 27" AOC Q27G2S" | OS: W11 x64
Logitech G502
Kingstom HyperX
HyperX Alloy FPS
Logitech G502
Kingstom HyperX
HyperX Alloy FPS
- Zofrenko
- Žlutá karta

-
msaa je lepšie ? ako neviem teda, ak môžeš napiš k tomu aj niečo viac _:)Krteq píše:TXAA? Proč používat post-process filtr, který akorát maže detaily?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
TXAA využívá Temporal AA s dvěma vzorky na pixel a k tomu přidává FXAA (Fast Approximate Anti-Aliasing), který už ze své podstaty obraz maže. Navíc aby byl TXAA skutečně efektivní, musí se scéna neustále měnit.
MSAA je klasická metoda AA s několika vzorky na pixel (2x, 4x, 8x, ...), kde se dopočítává barva pixelu v závislosti na pokrytí vzorku mezi pixeli. Je sice náročnější na výkon, ale moderní GPU už jsou schopny MSAA zpracovávat mnohem efektivněji než kdysi.
MSAA je klasická metoda AA s několika vzorky na pixel (2x, 4x, 8x, ...), kde se dopočítává barva pixelu v závislosti na pokrytí vzorku mezi pixeli. Je sice náročnější na výkon, ale moderní GPU už jsou schopny MSAA zpracovávat mnohem efektivněji než kdysi.
Naposledy upravil(a) Krteq dne úte 30. srp 2016, 23:08, celkem upraveno 2 x.
- Zofrenko
- Žlutá karta

-
čiže čo si v tom bf mam nastavit ,pre čo najlepši vysledok ? myslel som ,že TXAA je the best, kedže je ako posledna možnost, čiže "najvyššia,,
Fxaa alebo TAA
Fxaa alebo TAA
Naposledy upravil(a) Zofrenko dne úte 30. srp 2016, 23:07, celkem upraveno 1 x.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Na kvalitu rozhodně ne, ale jako kompromis proč ne 
Nějaký ten test - Battlefield 1 Beta | Nvidia GTX 1060 vs AMD RX 480
Nějaký ten test - Battlefield 1 Beta | Nvidia GTX 1060 vs AMD RX 480
- Zofrenko
- Žlutá karta

-
je to Fxaa vs TAA nie TXAA to bude asi to iste však ? čiže FXAA je najlepšia kvalita obrazu ? 
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Aha, TAA ne TXAA, přehlídl jsem se, sorry.
FXAA je nejhorší kvalitativně ale nejrychlejší, TAA (Temporal AA) je na tom kvalitativně dobře, ale zase potřebuje aby se scéna porád měnila, což by u hry s takhle svižným gameplayem asi neměl být problém.
V tom případě ignoruj moje předchozí posty ohledně TXAA a nech nastaveno TAA
FXAA je nejhorší kvalitativně ale nejrychlejší, TAA (Temporal AA) je na tom kvalitativně dobře, ale zase potřebuje aby se scéna porád měnila, což by u hry s takhle svižným gameplayem asi neměl být problém.
V tom případě ignoruj moje předchozí posty ohledně TXAA a nech nastaveno TAA
- Ache
- Pokročilý

To si vzal kde? TAA je super na pohyb, to jako jo - dost slušně redukuje shimmering hran. Chová se téměř jak plnohodnotný AA v tomhle ohledu. Má ale i nevýhody - hodně maže obraz (takže hry používající TAA nabízejí i položku na zpětný doostření obrazu - jako DOOM nebo DeusEx:MD), a způsobuje ghosting pohyblivých objektů (vadí hlavně při nižších framerate).Krteq píše:FXAA je nejhorší kvalitativně ale nejrychlejší, TAA (Temporal AA) je na tom kvalitativně dobře, ale zase potřebuje aby se scéna porád měnila, což by u hry s takhle svižným gameplayem asi neměl být problém.
Zatím podle mě nejmenší kompromis nabízelo (už se moc nevyskytuje) SMAA T2x, taky ghostilo, ale výrazně méně mazalo obraz... akorát bylo náročnější (i když se stále bavíme jen o jednotkách % výkonu)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Krteq
- Středně pokročilý

-
TAA potřebuje aby se scéna měnila aby mohl z předchozích snímků dopočítat "pohyb" pixelů hran a vyhladit je. Není to snad základní princip TAA?Ache píše:To si vzal kde?Krteq píše:...ale zase potřebuje aby se scéna porád měnila, což by u hry s takhle svižným gameplayem asi neměl být problém.
- Riku
- Začátečník

btw. podle komentu pod tím testem prý i když nastavíte zpět res. scale na 42% tak to už není opravdu 1:1 nativní, jediná možnost je dát defaultní nastavení.. zkotrolovat se to dá přes příkaz render.drawscreeninfo 1
a proč je to pod dx12 pomalejší než pod dx11?
a proč je to pod dx12 pomalejší než pod dx11?
PS5 Pro | LG OLED CX55
- zumpar1234
-
Lebo DX12(low level API) sa bude este 2-3 roky ladit a velebit ako buducnost hrania nasledne sa to po mnohych nezdaroch na PC zareže ako neprakticka a nepouzitelna technologia koli roznym HW konfiguraciam a z toho vyplivajucej enormnej casovej a finančnej narocnosti na optimalizaciu ktora sa skratka na PC absolutne neoplati.(PC je tretia platforma vzadu za oboma velkymi konzolami na ktoru sa robia len porty co mozno najrychlejsie a najlacnejsie) A potom sa vratime k "zlym" high level API.Riku píše:a proč je to pod dx12 pomalejší než pod dx11?
K vyhladzovaniu: za mna jednozacne MSAA to je velmi kvalitne vyhladzovanie ale v pripade Battlefieldu je najlepsie "vyhladzovanie" posuvnuk resolution scale co je vlastne downsampling.
- Ache
- Pokročilý

Tak si schválně zapni TAA "za chodu" na statické scéně. Bude stejně vyhlazena jako když už TAA bude aktivováno a ty se pohybem zastavíš na té samé scéně - v obou případech můžeš pozorovat, jak se po zastavení kamery hrany ještě v rychlosti dovyhladí (je to nejlépe vidět při nižších fps). Jediný rušivý element budou právě pohyblivé transparentní objekty které budou ghostovat (což je třeba hlavně v tom DX:MD hodně vidět třeba hned na začátku. Nejspíše tedy TAA na každý snímek mírně posune barevný vzorky.Krteq píše:TAA potřebuje aby se scéna měnila aby mohl z předchozích snímků dopočítat "pohyb" pixelů hran a vyhladit je. Není to snad základní princip TAA?
TAA je pěkný vyhlazování - redukuje shimmering na minimum, vyhlazuje všechno, je nenáročný (viz rozbor DOOMa na PCT) ale hodně maže obraz a ghostuje transparentní objekty.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- pilarius
- Začátečník

Re: Battlefield 1 - Technicka stranka hry
Proč není pro kvalitu nakonec nejlepší vypnout jakýkoliv AA a využít ten supersampling nastavením více procent na tom posuvníku? Vždyť to je vlastně SSAA, ne?
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
- icebosss
- Začátečník

-
Re: Battlefield 1 - Technicka stranka hry
Na fury mi to jde na dx 12 dost spatne. Stejne se clovek musi mirnit. Na qhd jsem rad za 65 a vice fps a to nemam vyhlazovani a detaily na high krome textur.