W7 a 270x Hawk

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

jerry00
Začátečník
Začátečník

W7 a 270x Hawk

Příspěvek od jerry00 »

Za boha nelze nainstalovat do W7 AMD Catalysty. Vždy je to jen HDMI Audio a Správce instalace. Deskou to nebude, CPU, DDR, zdroj OK. Zkoušel jsem to na více Pc , různý HW. Ve W10 OK, takže karta je taky dobrá. Čistá instalace , výměna za FTX vše jedno, vždy to dopadne stejně.
Musí to být widlema. S GT, ani GTX kartami žádný problém.
Jediný postup co jsem objevil je instalace W7 non SP1, hned nainstalovat driver od AMD. To lze a pak jsou celé Catalysty OK. Následuje martyrium s aktualizacemi W7. Potíž je ale vtom, že pak již nelze Catalysty aktualizovat novější verzí a ani Crymsonem. Po odinstalaci již nejde naistalovat ani to co tam již bylo. Zase jen HDMI a Správce ins...
Do widlí jsem zkoušel nacpat aktualitace C++, .net. Zkoušel jsem vyčistit systém i regisry vše marné. Vypadá to, že po aktualizacích ve Widlích něco chybí, co AMD potřebuje, ale nikde neřekne co to je... :angry2:
iMac 27" i7
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: W7 a 270x Hawk

Příspěvek od ToxicTears »

1. Framework 4.5 nebo 4.6
2. Stáhni Crimsony, nikoliv Catalysty
jerry00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerry00 »

Nefunguje, vždyť to píšu.
iMac 27" i7
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ah pardon, přeskakoval jsem. Ta SP1 je zaktualizována na všechny KB, co MS vydalo? Co vím tak většinou stačilo nainstalovat FW 4 a hned to jelo. Jedině to ještě udělat klasicky a stáhnout na základní desku čipset, zvukovku, řadiče a hlavně to udělat ve správné postupu. nejdřív doinstalovat čipset, pak řadiče a zvukovku. Pokaždé udělat restart, pokud je nový bios tak udělat update. Není náhodou na toho hawka trochu jiná instalačka přímo na stránkách MSI? Popřípadě nějaká podpora k té instalačce?
jerry00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerry00 »

Chová se to na všech deskách stejně. Tedy a Z77X-UD5H i na Z77MX-D3H jinam se mi karta nevejde. Biosy na bordech samozřejmě nejnovější. Na msi maj naposledy 14.4 vyzkouším.
Jště zkratky KB, FW4 musíš polopatě.
iMac 27" i7
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

FW= framwork
KB= aktualizační balíček od Microsoftu

Docela zvláštní tenhle stav. na WIN7 to musí běžet úplně bez problémů přece. Taky jsem měl 270X na WIN7 a úplně bez problémů. Jak catalysty tak crimson. Nezkoušel jsi jinou instalačku těch sedmiček? Tím myšleno jestli by se někde nesehnala třeba rovnou verze s posledníma aktualizacemi. Nebo to děláš s originálního MSDN ISO souboru?
jerry00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerry00 »

Zkoušel jsem DVD SP1 bez SP1, i s "SP2" , samotný Wx64 cz, multi DVD se všema verzema, zkoušel jsem i obnovu ze záloh pro různé desky s Acronisem( Z77) .Mám těch instalaček mraky. Jak origo iso image od Mrkvochcostu, ta upravovaný.Ale proč to jde s W7 bez SP1 , když je to z roku 2009. SP1 je 2011, ale tahle karta se vyrábí od 2012/2013???
Zkoušel jsem i postupnou instalaci jako za stara( W7- auto aktualizace až do konce) pak W7- samostatný SP1 a auto aktualizace až do konce..
iMac 27" i7
jerry00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerry00 »

Tak jsem zkusil do čisté instalace W7 aktualizované až do konce, instnout drivery přímo od MSi a je to stejné.

Další pokus, instalace W7 SP1, hned po instalaci bez internetu, jsem tam instnul Catalysty 15.7.1 a to šlo, pouze se neinstnul Game Evolved.
Instalátor si instnul nejdříve C++, pak framework 4.5 a pak to ostatní. Takže instnu síťovku a zkusím to nechat aktualizovat WinUpdatem až do konce, pokud bude funkční. Pokud ne, tak tam manuálně instnu SP2, a uvidím, zda pak půjdou Catalysty updatovat,,,,
iMac 27" i7
jerry00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerry00 »

Takže takhle to nejde. Nakonec jsem musei instnout manuálně opravnou dubnovou KB a pak KB SP2 a pak opravnou KB červencovou. Srpnovou jsem nemusel. WinUpdate zatím funguje a hlavně šel aktualizovat Catalyst 5.1.7 na Crimson 16.8.2, jen Evolved Stále nic, ale nevím, zda to v Crimsonech ještě je, protože tam něco podobného už je součástí.
PS: nemáš někde na tu MSi R9 270X Hawk oba biosy? Nejsem první vlastník a zdá se že, v LN2 je stejný bios , jako v biosi 1. U mojí GRX 380 je v CPU-Z jasně rozlišeno jednak číselně a jednak označením LN2. Tady u Atiny je stejné číslo u obou biosů.
iMac 27" i7
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

To je zvláštní ten tvůj systém. Nemáš ještě něco divně v biosu? Nějakou kravinku, zkus ho vyresetovat. Jinak všechny biosy jsou tady na tomhle webu: https://www.techpowerup.com/vgabios/146 ... 048-131007
jerry00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerry00 »

V biosu asi nic, je to stejné i na jiné desce. Biosy jsem i měnil, ale vliv to na grafárnu nemá žádný.
Ten bios už jsem vyřešil, ono to je OK, jen u téhle katy to CPU-z neukazuje, ale After... jo. Podle mě je to buďto C++ nebo net framework. Někde během aktualizace se něco ztratí a nelze to doinstalovat. Asi to chce starší verze těchto srágor, ale jak říkám, během aktualizací se to někde dosere.
Nicméně ten popsaný poslední postup uspěl a zatím to jde, takže Acronis to jistí zezadu :D
iMac 27" i7
alfik98
Nováček
Nováček

Příspěvek od alfik98 »

Mám úplně stejný problém s amd asus r9 270, po odinstalaci driverů se tam nabízí pouze HDMI Audio a Správce instalace. autodetekční utilitka od AMD vypíše, že nenašla žádny ovladač. Ná forech sem sice objevil, že dotyční mají podobné prolémy, ale řešení žádné.. Podařilo se mi obnovit systém do doby než jsem odinstaloval drivery a pokud spustim novější verzi crimsonů hlasí to že mám nejnovější...takže stejně nefunguje instalátor korektně, a i ccc setnigs se nespusti....autoutilitka opět nic nenašla. Asi mě nemine přeinstal systému, ale docela rád bych věděl, co to způsobuje...
jerry00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerry00 »

Podle mě to způsobují aktualizace C+ a net .framework. Pokud nainstaluju čisté W7 no SP1, a dám instalaci balíčku ovladačů od AMD, tak si to stahuje staré C+(tuším 2012) a netframework 3.5. Nainstalovat lze ovladače i do čisté instalace W7 SP1. Pak ale postupem času si winupdate aktualizuje obě předmětné utility a to hned několik desítek krát, zejména .net! A pokud ke svému běhu AMD instalátor potřebuje nějakou starší verzi, tak má smůlu! přeinstalovat to nelze, protože instalátor zahlásí, že v PC již stejná nebo novější verze je a ukončí se.????
Přitom v W10 to funguje OK!
iMac 27" i7
alfik98
Nováček
Nováček

Příspěvek od alfik98 »

Předpokládám, že u novějších grafik AMD 470... je to asi bez problémů, nebo je to taky tlačení MS do W10....?? hmmm nechce se mi zatím do W10...
jerry00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerry00 »

To nevím, ale bylo to úplně bez problémů třeba u R7970. Jiný AMD jsem neměl.
iMac 27" i7
alfik98
Nováček
Nováček

Příspěvek od alfik98 »

Já jsem s ovladači k AMD nikdy neměl problém až teď.. Ale teď je to docela pikoška... Docela hlavu v péru co stím, na AMD foru jsem nic nenašel.
jerry00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerry00 »

U R9 270X je to dost často popisovaný problém. Někdo kartu reklamoval ,dostal novou a ta to nedělala, ale jak říkám, pod W10 fachá na 100%, takže musí být dobrá!
iMac 27" i7
alfik98
Nováček
Nováček

Příspěvek od alfik98 »

Jelikož po včerejší aktualizaci Win 7 a následujícím jeho restartu, předchozí jakžtakž fungující display driver byl odebran a systém se tvářil, že tam žádny R9 270 neni, zkusil jsem odebrat drivery pres amd utilitu, DDU utilitu, číštění registru... a zkoušel catalysty, crimsony, ovšem bez úspěšně. Dopadnul jsem úplně stejně.
Instalace driveru se daří na čistou instalaci win7 bez SP1 i s SP1, aktualizování winů do současné verze jsem dal netestoval bo na to nemám nervy ani čas, ale předpokládmám, že by došlo ke stejnému problému s nefungujícíma Catalystama, crimsonama. U čisté instalace s aktualizacema ze srpna 2016 už AMD ovladač reaguji chybově nejdou nainstalovat.
Nakonec jsem tam hodil win 10 a tady to chodi bez problému, zkoušel jsem nanistalovat starší cerze crimsonu až po ty nejnovější a chodi to tak jako před pár měsící ve WIN 7. Takže stejný závěr chyba musí být ve Windousech. Otázka je jestli ji někdo opraví..a co stím.. takhle mě to v podstatě nutí přejít na W10 nebo tam dát GTX (gtx 750 nemá problém).
jerry00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jerry00 »

No když tam šoupneš W7 a nainstaluješ poslední Catalisty nebo Crimsony v poslední verzi, tak pak není nutné grafiku dále aktualizovat. Novější verze ovladačů nic pro tyhle staré karty nepřináší .Takže lze dojet kartu na tom, co už je v systému instnuto a běží.
iMac 27" i7
alfik98
Nováček
Nováček

Příspěvek od alfik98 »

jo takhle, že bych to prostě rozchodil anechal tak. Hhmm taky možnost. Akorát, když by se tam něco pokazilo coby souviselo s drivery od AMD tak ti nezbýva, než celý přeinstal systému, tož takové naprd :) Každopádně jsem poslal dotaz do asusu tak jsem zvedavej :D a zatim tam chvili necham 10 a uvime.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“