Zpomalující se internet.

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Arm0r!
Začátečník
Začátečník

Zpomalující se internet.

Příspěvek od Arm0r! »

Zdravím. Už jsem tady dříve psal o svém internetu VDSL od T-Mobile. Mám rychlost 20/2 (real 24/2 v praxi), 1:50 apregace a modem Zyxel P870HN-53b.

Posledních 14 dní se začal internet dost zpomalovat. Respektive načítání stránek jako takových. Viry v PC nemám ani spyware, PC mám připojeno přes kabel. Zkoušeno i na druhém PC, který je taktéž kabelem připojený. Zkoušeno i na Wifi (mobilu i noťasu). Všude stejný.

Dokonoce i domácí streamování na TV (přes DLNA, z jednoho PC -> do modemu -> přes WIFI do TV) se občas stane, že se obraz kompletně zasekne a je potřeba spustit video znovu.

Mám tušení, že O2 od doby kdy má začít zrychlování internetu (a běžet promo akce CETINu na 80/8) od 15.8. se internet dost zpomalil v načítání. (osobně mě přišla i od T-mobilu informace -> email s tím, že se mi má taky zrychlit internet).

Pingy OK, do 25ms na seznam.cz. Online hry taky ok. Down cca 2,7MB/s, a up cca 250KB/s. Nejsou žádný výpadky (ztráta spojení, stránku nelze zobrazit apod.). Pouze se dlouze načítají stránky. Někdy to je cca 5 vteřin (bílá obrazovka a načítání) někdy je to skoro hned, ale některé stránky trvají i déle. Když už to načítá tak to vypadá jak kdyby to stahovalo tak rychlostí 128Kbit/s. Prostě je to jak dial-up rychlé...

Výkonem PC to taky není. Mám PC viz podpis. ( Wifi síť je zabezpečena a nikdo nezná heslo, i bez vyplé Wifi je to stejné ). Heslo do modemu je taktéž změněno, pouze uživatelské jméno zůstalo stejné a to admin, heslo je samozřejmě jiné.

Podezřívám buďto, že CETIN, potažmo O2 něco dělá s netem? (DSLAMem, nebo kdo ví čím.) a proto mě to jede tak jak jede anebo mi odchází router. Dá se nějak diagnostikovat jestli je router v pořádku nebo ne ?

Níže přikládám screenshoty z xDSL statistics.

Link na obrázek zachycující aktivitu, xDSL stastics apod. z routeru. -> http://i.imgur.com/x6p1w4e.jpg

Nějaký tipy?
CPU : AMD Ryzen 9 9950X3D @ 5.3GHz all-core, CPU Cooler : MSI MAG Core Liquid A15 360, RAM : 2x16GB 6000MHz, CL32, GPU : Gigabyte Gaming OC RTX 5070, MB : Asus ROG STRIX X870-F GAMING WIFI , PSU : Corsair RM850x, SSD : 1x Samsung 2TB 9100 Pro,1x512GB Crucial., Case : Fractal Design Mesihify 2
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“