LCD 19" MONITOR L1955 HP ?? vaše názory?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
anachronox
Nováček
Nováček

LCD 19" MONITOR L1955 HP ?? vaše názory?

Příspěvek od anachronox »

tak jsem kousek pred objednanim HP L1955

LCD monitor, VGA kabel 2m, DVI kabel 2m, DVI-I - VGA kabel 2m, napájecí kabel 1.8m, instalační příručka, manuál

Displej - LCD TFT 19"; Pracovní plocha - 48.25 cm (38.0 x 30.5 cm); Rozteč bodů - 0.294 mm; Jas - 250 cd/m2; Kontrast - 1000:1; Doba odezvy - 16 ms; Vstupy - 15 Pin D-Sub, DVI-I; Horizontální frekvence - 30 - 82 kHz; Vertikální frekvence - 56 - 75 Hz; Maximální rozlišení - 1280 x 1024; Úhly pohledu - vertikální 176° / horizontální 176°; Norma - TCO'99; USB 2.0 hub - 1x uplink, 4x downlink; Montáž na stěnu - VESA Mounting 100 mm; Kensington Lock; Napájení - interní napájecí adaptér; Příkon - 60 W, 2 W v sleep modu; Rozměry - 427 x 404 x 211 mm; Hmotnost - 7.5 kg

? koupil bych dobře? ještě ho nemám doma? parametry jse zdaji byt ok cena 16k doufám že 16ms na filmy už stačí dik za nejake info a nazory neni lehke ho nekde sehnat :razz:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Papírově toto LCD "vypadá" dost dobře.
Pokud uvažuješ o 19" LCD tak tenhle bude určitě jeden z nej.
Ten poměr jas/kontrast je také super a odezva :)
Časem taky přejdu na 19" LCD, ale ještě chvíli zkusím počkat na 19" LCD s 1600x1200 a nejlépe s odezvou 12ms....

Pokud bych se teď rozhodoval koupit LCD, asi bych už taky šel do 19" a těch 1280x1024 bych zkousnul. Jelikož se konečně začaly dělat 19" Panely s rozumnou odezvou.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
derry
Nováček
Nováček

Příspěvek od derry »

anachronox
Nováček
Nováček

a je to doma :))

HP L1955 jiz ho mam a muzu doporucit ja jsem spokojenej previt ted
Faramir
Nováček
Nováček

HP 1955 problem????

Příspěvek od Faramir »

Ja mam toto LCD asi 2dny. Normalne ve Windows jsem s nim moc spokojen, ale kdyz na nem pustim nejake video(Divx) a je tam nejaka rychlejsi scena, tak na tmavsich mistech obrazu problikava takove jakoby "moaré" nebo obrysy nebo ja nevim co, slozene z cervene a zelene barvy prevazne.. Ale jakmile zvysim jas, tak uz to videt neni, jenze to funguje az kdyz je ten jas zvednuty vic nez na "normalni" uroven. A neco podobneho se deje i napr ve hre Quake3, kdyz si vyhlidnu nejake tmave misto v okoli a pak hybu mysi a obraz se tak musi rychle menit, tak opet na tom tmavem miste se ten obraz rozpadne na okamzik na ty barvy. A kdyz jsem zkusil hru RedFaction, tak staci jen jit a uz je to videt na cernych plochach a zde bohuzel nepomuze ani ten jas:( Nemate nekdo podobny problem? Muze to byt nejakym spatnym nastavenim? Vliv predchoziho monitoru? Ale ty barevne profily, jak jsou ve Windows, tak ty jsem tam nahral(ty soubory *.icm *.icf nebo jak je to). Jo a zkousel jsem to uz na 2 PC a je to stejne(podobne). A ani neni rozdil mezi zapojenim analogove a pres DVI.
Je tohle u LCD normalni? Mama ma notebooka s 15" LCD a tam ji to tyhle veci nedela, tak nevim.
anachronox
Nováček
Nováček

cus

tak je to tak take jsem to uz parkrat videl ale nemenil bych ho je to jen obcas a ve hrach jsem to nevidel jeste nikdy ,, fakt je ze red faction jsem nehral.
Faramir
Nováček
Nováček

Příspěvek od Faramir »

Tak jsem volal na HP podporu a hned druhy den prijel technik z Autocontu a privezl novy ten samy LCD. Samozrejme to LCD vykazovalo uplne stejne chyby. Takze rekl ze se uvidi. No a vcera(tj.po tydnu) zavolal a rekl ze HP s tim nic delat nebude, ze to je pry nas problem, ze jsme si to meli zjisit pred nakupem...nebo neco v tom smyslu (mluvil s nim muj otec a ne ja). Jenze my se takhle osrat nenechame. Takze jim napisem a uvidime co bude. Ale tento monitor uz nechcem. Urcite pak dam vedet jak to dopadlo.
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

no já už se na něj taky chystám, tak uvidím, zatím mě zádný jiný 19" LCD v ceně kolem 16.000,- nepřesvědčil, abych si koupil jiný.

no snad mi to na práci bude stačit
jirka766
Nováček
Nováček

HP L 1955 piska ?

Příspěvek od jirka766 »

Tak mám nový LCD 19 HP L1955. Když ho mám vypnutý zepředu tlačítkem, tak občas slabě píská zprava na boku. Obvykle až po delší době - 5 až 10 hodin. Je to slyšet obvykle z 10 cm, někdy ale i 40 cm, což už trochu vadí. Když ho vypnu ze zadu vypínačem nebo přímo ze zásuvky tak pískat přestane. Čím to může být ? Zatím ho stále můžu asi do 10 dnů vrátit, ale mně se jinak líbí, má 0 vadných pixelů atd. Je to pískání normální? O nějakých LCD jsem četl, že pískají. Dalo by se to v budoucnu vyreklamovat ? Kdo máte toto LCD - dělá vám to taky ?
Díky za všechny odpovědi.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“