Ahoj,
chtel jsem se zeptat, mam notebook
i5 2,3ghz
ram 8gb ddr3
ale integrovanou grafiku 64 mb
mel jsem alienware ale ten uz odesel do kremikoveho nebe,
nechce se mi uplne kupovat 2hy notebook kdyz tady ten je obstojny az na grafiku...
a novou velkou herni krabici se mi taky nechce uplne kupovat kdyz to nebude nutne.
sledoval jsem navody ohledne eternich grafik ale v cestine jsem nasel jenom do express card slotu ktery muj notebook nema,
nasel jsem i nejake navody do USB ale nez zainvestuju do neceho co nemusi fungovat, chtel jsem ses zeptat jestli ma nekdo skusenosti s externi grafikou do usb
A nasel jsi nejaky adapter USB3.0->PCIe do ktereho jde dat desktopova grafika nebo myslis nejaky USB dock, ktery vlastne neni zadnou grafikou, ale jen prenese obraz z te integrovane pres USB 3.0, takze vyokn bude bud stejny nebo nizsi?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Dříve existovala i PCMCIA slot redukce, ale výkon byl žalostný.
Prakticky mám vyzkoušené všechny krom té přes Thunderbold, kompatibilní s NTB Dell, HP, Lenovo. Počet PCI-E linek je většinou limitován na 2-4, u některých strojů to lze nastavit v BIOSu, u některých je potřeba upravit BIOS. Je možné odemknout 8-16 linek. Na druhou stranu s GPU NVidia 980 GTX v modů PCIE 3.0 @ 2x jede vše na Full HD plynule (např. GTA5). Odemykání linek je aktuální až pro 4K rozlišení. Výkon přes eGPU se blíží výkonu přes normální GPU. Bacha na počítaní bitcoinů a pod. - zde je propad eGPU vs GPU znát více.