výběr základní desky
- jula1967
- Nováček
-
výběr základní desky
zdravím
poradte,která deska je lepší
1.ASUS ROG MAXIMUS VIII EXTREME
2.Asus Rampage V Extreme
3.ASUS RAMPAGE V EDITION 10-dočetl jsem se že procesor jde taktovat maximální frekvence 4,3 GHz- Broadwell-E,takže asi o ničem,jen má na oko barevná podsvícení.
poradte,která deska je lepší
1.ASUS ROG MAXIMUS VIII EXTREME
2.Asus Rampage V Extreme
3.ASUS RAMPAGE V EDITION 10-dočetl jsem se že procesor jde taktovat maximální frekvence 4,3 GHz- Broadwell-E,takže asi o ničem,jen má na oko barevná podsvícení.
- Jarme007
- Začátečník
-
Re: výběr základní desky
Maximuska je brutální deska pro Skylake a určitě bych ji pro Skylake doporučil.
Rampage V Extreme je příjemná klasika pro socket 2011-3
Osobně bych vzal výroční TOP Rampage Edition 10.
CPU v ní jde v pohodě taktovat jakkoliv, jen RAM u Broadwellu E nechtějí jít nad 3Ghz.![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Rampage V Extreme je příjemná klasika pro socket 2011-3
Osobně bych vzal výroční TOP Rampage Edition 10.
CPU v ní jde v pohodě taktovat jakkoliv, jen RAM u Broadwellu E nechtějí jít nad 3Ghz.
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
- PKBO
- Moderátor
EDIT:+ promaz: Zdržte se OT a urážek
Jula, než položíš dotaz, tak nejprve rozmysli jakou platformu to vlastně chceš pořídit, protože ptát se nás jakou zvolit desku a nabídnout možnosti s 1151 a 2011v3, které jsou diametrálně odlišné je nesmysl.
Jula, než položíš dotaz, tak nejprve rozmysli jakou platformu to vlastně chceš pořídit, protože ptát se nás jakou zvolit desku a nabídnout možnosti s 1151 a 2011v3, které jsou diametrálně odlišné je nesmysl.
- jula1967
- Nováček
-
no konečně jsi něco poradil,tak mi porad jaky socet je lepši,dík,jinak se omlouvamPKBO píše:EDIT: Zdržte se OT a urážek
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Lepší na co? Obecně je lepší 2011ctka a dát do toho I7-5820K a OC. Bez Oc ale moc dobrá neni, a ve spoustě her bude lepší 1151+ Skylake, 2011ctka je hlavně o produktivitě a multitaskingu. Vůbec sji nenapsal jakej bude účel a užití sestavy.
- jula1967
- Nováček
-
chci postavit herní pc a na par let do předu.DOC_ZENITH píše:Lepší na co? Obecně je lepší 2011ctka a dát do toho I7-5820K a OC. Bez Oc ale moc dobrá neni, a ve spoustě her bude lepší 1151+ Skylake, 2011ctka je hlavně o produktivitě a multitaskingu. Vůbec sji nenapsal jakej bude účel a užití sestavy.
- PKBO
- Moderátor
Tak v tom případě vezmi Skylake 6700K, nějakou FERU3 na chlazení, rychlé DDR4 paměti alespoň 3200 Mhz a třeba HERO desku pod 6K, brát extreme desku za 11 litrů pod skylake je zbytečné pouštění peněz žilou, já jsem nějakej extrémista a takovou desku bych prostě nekoupil, pokud plánuješ běžné OC tak by jsi si vystačil i s klasickou Z170-A, která nemá nic navíc a ani jí nic nechybí.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
OK fajn, kdyby to bylo na teď doporučim ti I7-6700K + Asus Z170-A, ala standard klasiku (případně se mi ještě líbí ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K4).
Pokud hodně do budoucna tak asi spíš to 6 jádro, takže tam ti doporučim Asus X99-A, a CPU si vezmi I7-5820K, Broadwella ne, jde mizerně taktovat. K tomuhlke ale budeš potřebovat pro taktování pořádné chlazení, tak s tim počítej, nezapomeň že se netaktuje jen CPU, ale i paměti a CPU uncore (L3 cache). PRo max výkon je to třeba.
Nedoporučim ti předražené pouťové ROG desky.
Edit: Pkbo mě předběhnul, ono obecně, stavět PC "do boudcna" neni rozumné, ta 6700K s fast pamětma je v hrách nejlepší teď, a toho bych se držel.
Pokud hodně do budoucna tak asi spíš to 6 jádro, takže tam ti doporučim Asus X99-A, a CPU si vezmi I7-5820K, Broadwella ne, jde mizerně taktovat. K tomuhlke ale budeš potřebovat pro taktování pořádné chlazení, tak s tim počítej, nezapomeň že se netaktuje jen CPU, ale i paměti a CPU uncore (L3 cache). PRo max výkon je to třeba.
Edit: Pkbo mě předběhnul, ono obecně, stavět PC "do boudcna" neni rozumné, ta 6700K s fast pamětma je v hrách nejlepší teď, a toho bych se držel.
- jula1967
- Nováček
-
ahoj děkuji,rozhodl jsem se pro desku https://www.alza.cz/asus-rog-maximus-vi ... d=18842832DOC_ZENITH píše:OK fajn, kdyby to bylo na teď doporučim ti I7-6700K + Asus Z170-A, ala standard klasiku (případně se mi ještě líbí ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K4).
a ted jaky procesor+paměti??
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
CPU neni na výběr, tam je jen I7-6700K. A paměti třeba:
https://www.czc.cz/corsair-vengeance-lp ... 58/produkt
Vybral jsem schválně 2x16GB, protože jak to má bejt do budoucna tak ať to má hodně paměti, utrácet ti (dle výběrů tvé desky) evidentně nevadí takže tak.
Vybral jsem schválně 2x16GB, protože jak to má bejt do budoucna tak ať to má hodně paměti, utrácet ti (dle výběrů tvé desky) evidentně nevadí takže tak.
- jula1967
- Nováček
-
děkuji,na te desce se da pak později koupit vice jadra než 4?? a co grafika+zdrojDOC_ZENITH píše:CPU neni na výběr, tam je jen I7-6700K. A paměti třeba:
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ne, nedá, to je právě ten problém, 6 a více jader je právě socket 2011, 6 jádra do 115x přijdou až v roce 2018 a do Z170 desek na 99% nepůjdou. Půjdou možná do Z270 desek které přijdou za cca 4 měsíce. Problém CPU do 2011 je ale ten že maj trochu starší arch a trochu menší výkon na thread, a hry většinou nevyužijou více jak 4 jádra (zatim) tzn v praxi je tam 6700K rychlejší.
- jula1967
- Nováček
-
tak to je škoda,tak že nic,tak ktery socet na více jadro??2011 jsou dva a co tahleDOC_ZENITH píše:Ne, nedá, to je právě ten problém, 6 a více jader je právě socket 2011, 6 jádra do 115x přijdou až v roce 2018 a do Z170 desek na 99% nepůjdou. Půjdou možná do Z270 desek které přijdou za cca 4 měsíce. Problém CPU do 2011 je ale ten že maj trochu starší arch a trochu menší výkon na thread, a hry většinou nevyužijou více jak 4 jádra (zatim) tzn v praxi je tam 6700K rychlejší.
https://www.czc.cz/asus-rampage-v-extre ... 18/produkt
- racecar
- Středně pokročilý
2011-3
fakt kasli na tie dosky. Zbytocne preplatis nieco co nevyuzijes a nie ze nie. Radsej kup 8+ jadro, ako 6 + rampage.
fakt kasli na tie dosky. Zbytocne preplatis nieco co nevyuzijes a nie ze nie. Radsej kup 8+ jadro, ako 6 + rampage.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
2011 v3. Ala ta co používá DDR4. Stará 2011 se už ani neprodává. Já bejt tebou začnu na I7-5820K, je super levná, jde krásně taktovat a až ti nebude stačit 6 jader tak když tak upgraduješ.
A vezmi ten Asus X99-A (mam jí a mam s ní skvělé zkušenosti) nebo vyšší, jiné značky nemaj u tohodle socketu tak dobré OC cache CPU.
A vezmi ten Asus X99-A (mam jí a mam s ní skvělé zkušenosti) nebo vyšší, jiné značky nemaj u tohodle socketu tak dobré OC cache CPU.
- jula1967
- Nováček
-
CO TAHLE DESKADOC_ZENITH píše:2011 v3. Ala ta co používá DDR4. Stará 2011 se už ani neprodává. Já bejt tebou začnu na I7-5820K, je super levná, jde krásně taktovat a až ti nebude stačit 6 jader tak když tak upgraduješ.
https://www.alza.cz/asus-strix-x99-gami ... d=18842832
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Třeba, nevidim důvod proč ji brát místo X99-A ale bude dobrá.
- Mrazák
- Začátečník
-
Co rikate na Asus X99-E? Je hodne podobna X99-A II, hlavni rozdil je v absenci OC socketu. Myslite ze to bude velky problem, co se tyce OC? (5820k, 3GHz RAM, hi-end vzduch)
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ne. Resp jenom kdyby si netaktoval. OC socket je zásadní pro OC cache/uncore u Haswellu-E, což zvedá hlavně herní výkon. U mé 1660v3 to bylo cache 3,4 vs 4,2Ghz, fakt zásadní. Ečko bych bral jen kdybych netaktoval, jinak se příplatek za A rozhodně vyplatí.
- Mrazák
- Začátečník
-
Nakonec mi bylo lito OC socketu a sehnal jsem si ojetou X99-A/3.1 ![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact