Po zvýšení frekvencí pokles výkonu u 6800GT???
Moderátor: Don
- Rider Diver
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Po zvýšení frekvencí pokles výkonu u 6800GT???
68GT default 350/1000 mi dá v 3DM01 11000bodů. Po zvýšení frekvence 400/1100 vše vesele běží(bez artefaktů, ale s horší plynulostí) a výsledek je o 1000 bodů horší. Tuší někdo, co dělám špatně???
- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
nic neděláš špatně, jen ti to asi nestačí chladit a grafika prostě ztrácí svůj výkon na úkor toho, aby to stačila uchladit.
Spíše bych zkoušel zvyšovat frekvence postupně než to zvednout hnedka o 50/100MHz. Mám pocit, že ti to brzdí hlavně zvýšení taktu na pamětech té grafiky. Zvyšuj to tak po 10MHz a pak dej vědět, kde to je stabilní s nejvyšším výkonem
a nebo lépe odvětrej case
Spíše bych zkoušel zvyšovat frekvence postupně než to zvednout hnedka o 50/100MHz. Mám pocit, že ti to brzdí hlavně zvýšení taktu na pamětech té grafiky. Zvyšuj to tak po 10MHz a pak dej vědět, kde to je stabilní s nejvyšším výkonem
a nebo lépe odvětrej case
- robocop
- Nikdy nic nevím

-
- Kontaktovat uživatele:
- Rider Diver
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Díky za tip, ale domnívám se, že v chlazení by neměl být problém... Mám tuhle kartu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29975 Na druhou stranu je dost zvláštní, že monitoring karty ukazuje teplotu jádra během hraní přes 90st. bez taktování. Bral jsem to jako chybný údaj. Při takové teplotě by mi to snad muselo shořet, ne:o))
- K!ll3r
- Středně pokročilý

- bigbalu
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
přesně takK!ll3r píše:zalezi opravdu na tepotach ale i zdroji , pokud se ti GK prehriva tak se vkladaji prazdne cykly a tim pada vykon
navíc těch 90°C nemusí být chybný údaj, možná máš špatně nasazený chladič nebo jsi možná nechtěně ten chladič naklonil nebo tak něco. Prostě si zkountroluj, zda je tam, kde má být
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
90°C je sice hodně, ale na grafiku to není ještě tak moc... Ale je to dost na to, aby karta snižovala výkon (jak říkají ostatní - vkládá prázdné cykly). Zlepši chlazení. Ten malej větráček nahoře je dost k ničemu. Doporučuju dát tam pořádnej větrák, ať se ta horní strana líp ochlazuje.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- RYAN
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jasneze sa mu prehrieva...to chladenie je dobre mozno len na default takty... treba otvorit bednu a dat tam nejaky 220V vetrak odskusat... urcite da viac 
Intel Core 2 Duo E6300@3220Mhz,Asus P5B Deluxe,2GB DDR2 800MHz CORSAIR TWINX XMS2@1150MhzCL4,MSI OC 8800GT,250GB 7200.10 16MB Seagate SATA2,320GB 16 MB Samsung Sata2,Audigy 4+Logitech Z5500,DSL 4 MB 1:1
DENIUS
BOOk:MSI M655X-Turion 2GHz,1GB RAM,100GB,x1600@550/1400DDR3
DENIUS
BOOk:MSI M655X-Turion 2GHz,1GB RAM,100GB,x1600@550/1400DDR3
- kuavik
- Mírně pokročilý

je pravda ze tato karta topi vic nez ostatni GT-cka, ale 90C je uz pomerne dost, myslim ze pri zatezi by tahle karta mela jet tak max kolem 80C,
90C a to bez pretaktu je dost, zkontroluj jestli chladic dobre sedi a asi by fakt bylo lepsi dat tam naky lepsi vetracek
//edit: jinak na ty fotce v CC se mi zda ten chladic nak krive nasazenej, to je normal? nebo nakej kiks
90C a to bez pretaktu je dost, zkontroluj jestli chladic dobre sedi a asi by fakt bylo lepsi dat tam naky lepsi vetracek
//edit: jinak na ty fotce v CC se mi zda ten chladic nak krive nasazenej, to je normal? nebo nakej kiks
- K!ll3r
- Středně pokročilý

- Rider Diver
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Chladič v je v reálu rovně a sedí jak přibitej. Co mě překvapilo je, že mezi pasivem a pamětma je nějaká pěna.. Myslel jsem, že "kov na kov" vede teplo lépe...
Nic méně jsem otevřel case, nastartoval 30cm větrák a ho*no:o(( Teplota šla dolů v průměru o více než 10°C, ale nic to neřešilo. Zvýšená frekvence = nižší výkon:o(( Naprosto nepochopitelně se peru i se zvýšením frekvencí. RivaTuner 15.2 ani 15.3 se nechytá, Power strip i NVhardpage také ne. Jedinou cestou byli Coolbits 2.0 a tweakovací utilita přímo od GigaByte(jakýsi Vtuner2).
Zatím je výsledek takový, že obraz při zvýšené frekvenci není plynulý, ale v intervalu cca 3sec. cuká. Všiml jsem si, že tento "efekt" je ještě výraznější v případě běžícího Vtuneru "pod" 3DMarkem. Bez něj ovšem zatím nemám šanci frekvence zvýšit.
Tuší někdo vo co go?:o)) Mám něco přenastavit v RivaTuneru? Chybí zkušenosti:o((
Nic méně jsem otevřel case, nastartoval 30cm větrák a ho*no:o(( Teplota šla dolů v průměru o více než 10°C, ale nic to neřešilo. Zvýšená frekvence = nižší výkon:o(( Naprosto nepochopitelně se peru i se zvýšením frekvencí. RivaTuner 15.2 ani 15.3 se nechytá, Power strip i NVhardpage také ne. Jedinou cestou byli Coolbits 2.0 a tweakovací utilita přímo od GigaByte(jakýsi Vtuner2).
Zatím je výsledek takový, že obraz při zvýšené frekvenci není plynulý, ale v intervalu cca 3sec. cuká. Všiml jsem si, že tento "efekt" je ještě výraznější v případě běžícího Vtuneru "pod" 3DMarkem. Bez něj ovšem zatím nemám šanci frekvence zvýšit.
Tuší někdo vo co go?:o)) Mám něco přenastavit v RivaTuneru? Chybí zkušenosti:o((
AMD64 3+@35+, Abit AV8Pro, 2x512 A-data 566 2-2-2-5, ATI X800XTpe 580/1200, 2xHDD Samsung 80GB RAID 0, Audigy 2ZS