Názor na HIGH-END sestavu + poradit case

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Tielk
Nováček
Nováček

Názor na HIGH-END sestavu + poradit case

Příspěvek od Tielk »

Zdarec uvažuju o menším upgrade pc. Co říkáte na komponenty? Nemám ještě vybranou case jestli vás napadá nějaká asi big tower (typu Zalman H1) aby se tam všechno vešlo, byla praktická tichá prostě kvalita, a když bude pěkná zlobit se taky nebudu (světla, panel, průhledný bok atd.). Stačí zdroj co je většinou u case nebo koupit něco jiného ? Popřípadě nějaké rady co změnit a proč? Díky moc za každou radu ! :wink:

https://www.czc.cz/176320,176244,181189 ... 12471/kody
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Re: Názor na HIGH-END sestavu + poradit case

Příspěvek od -Vladimir- »

Zdravím,
monitor bych nebral 4K (jediná karta která ho v náročných hrách dá je Titan XP a pak je otázka co zas za 2-3 roky) ale jeho QHD verzi (PG279Q). GTX 1070 bych jako nebral od Asusu (ten by ji měl o 500-1000 Kč zlevnit), ale od Zotacu a to AMP! Extreme (prostě pořádná karta jak má být).

to SSD proč ne když jdete jen po ceně a moc s daty makat nebudete - ovšem pokud budete více pracovst s daty, rozhodně vemte ověřenější SSD 850 EVO 500GB...

Skříň - tady to rozdělím:
Midi - v případě že nepotřebujete externí kontrolér větráků (ani integrovaný) - Fractal Design Define S (verze i s oknem)
- v případě že chcete využít 5,25" pozici (pro kontrolér) - Fractal Design Define R5 (také i s oknem)

BigTower - Fractal Design Define XL R2

Zdroj dodávaný k case nedávejte ;) vzal bych jeden z těchto: RM550x/550 G2/RM750x/750 G2
ignorelist: Stratos (již trvale)
kocourmikes1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourmikes1 »

chladic bych vzal scythe ninja nebo scythe mugen max, vzhledem k procesoru mi takovy chladic prijde adekvatnejsi

skrin doporucuju firmy In-Win nebo Phanteks, delaji hodne kvalitni a stylove veci, zaroven promyslene a funkcni, material ocel, sklo, hlinik, zadny laciny plast...vyse navrhovany fractal design je taky fajn, ale takovou skrin ma kde kdo
CPU: Intel core i7-4790@3.6GHz│ CPU Cooler: GELID Solution Tranquillo rev. 3│ MB: Gigabyte B85m-D3H rev 1.1│ RAM: Crucial Ballistix Sport 2x8GB DDR3│ GPU: ASUS STRIX GTX980Ti 6GB DDR5| HDD: WD Blue - 1TB│ SSD: Samsung 860 EVO - 250GB│ PSU: Enermax Platimax 600W│ Case: In-Win 303│ OS: Win 10 64-bit│ Keybord: CORSAIR STRAFE RGB LED Cherry MX SILENT│ Mouse: CORSAIR Gaming Sabre RGB Optical
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Upravil by som hlavne ten zavadzajuci nadpis. To ze si tam hodis najlepsi mainstream procesor a monitor s defektnym panelom z toho HE nerobi.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Tielk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tielk »

VladimirS: Ohledně monitoru jsem si to myslel že to 4k bude asi zatím zbytečné. Jde o to že ty monitory uvažuji mít 2x možná 3x ta grafika by to měla zvládnout asi ?

Ten SSD máš asi pravdu ale začínám uvažovat o tom M2 slotu. Podle testů by měl být rychlejší. Jakej byste doporučovali adekvátní k desce?

Case na ty Fractali jsem koukal, chápu že jsou dobrý ale ten design je fakt strašnej (krabice). Představoval bych si něco na styl Phanteks case ale líp odhlučněný a filtrace prachu. Teď je otázka jestli tyhle věci dají vůbec sloučit design-tichost-filtrace ?

kocourmikes1: Chladič změněn ty case vypadaj dobře In-win design. Phanteks asi líbí víc akorát bych se obával co se týče hluku a filtrace to podle mě má taky určitě nějaký svuj smysl.

Takže seznam upraven všem děkuji za rady. Popřípadě co změnit a proč? Díky moc za každou radu ! :wink:

https://www.czc.cz/176320,176244,197359 ... 27238/kody
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -Vladimir- »

tak Phanteks jsou též decentní skříně, jen bez těch předních dvířek...
ignorelist: Stratos (již trvale)
racecar
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od racecar »

Naco ti taku velku bedu a preco gigabyte kartu?
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Chladič bych vzal Ninja 4, za danou cenu lepší volba.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
normy101
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od normy101 »

Mě spíše zarazil ten HDD :( disk do serverů či NAS? Pokud to má být herní což tak skoro vypadá tak bych už raději bral BLACK nebo BLUE.
Pokud v inzerátu neuvádím jinak, zboží nabízím současně i na dalších platformách.
normy101
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od normy101 »

Pokud v inzerátu neuvádím jinak, zboží nabízím současně i na dalších platformách.
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Mr Lucas píše:
Chladič bych vzal Ninja 4, za danou cenu lepší volba.
Huh, no.. Ninja je velkej, velkej a jistě chladí dobře.

Přesto je to chladič, který bych asi uplně na skylake nedával, ono upřímně, stupně dolů bez Delidu stejnak výrazně nepůjdou, ale ta šílená manipulace s chladičem se kterým má i zkušený člověk co dělat je hrozná... Druhý důvod je ten, že zde chybí přítlakové pružinky (aspoň myslím) Což u skylake zvyšuje riziko přílišného utažení a nechtěného listování :D
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Riziko je zanedbatelné, leda že by se s PC házelo o zem nebo podobně. Je to lepší chladič za stejnou cenu, takže za mě rozhodně ten.
normy101 píše:Mě spíše zarazil ten HDD :( disk do serverů či NAS? Pokud to má být herní což tak skoro vypadá tak bych už raději bral BLACK nebo BLUE.
Nijak to nevadí, má delší záruku než Blue, je i mírně rychlejší, takže to jako problém nevidím. Než drahý Black, bych spíše k SSD volil nějakou Toshibu.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
normy101
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od normy101 »

Mr Lucas píše:Riziko je zanedbatelné, leda že by se s PC házelo o zem nebo podobně. Je to lepší chladič za stejnou cenu, takže za mě rozhodně ten.
normy101 píše:Mě spíše zarazil ten HDD :( disk do serverů či NAS? Pokud to má být herní což tak skoro vypadá tak bych už raději bral BLACK nebo BLUE.
Nijak to nevadí, má delší záruku než Blue, je i mírně rychlejší, takže to jako problém nevidím. Než drahý Black, bych spíše k SSD volil nějakou Toshibu.
Jako máš pravdu, ale měl jsem pár RED a dělali pěkný hunbuk :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“