Jak rychle zjistit jestli není VGA karta vadná ?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Nvidia fanda
Začátečník
Začátečník

Jak rychle zjistit jestli není VGA karta vadná ?

Příspěvek od Nvidia fanda »

Tím chci říci,jak zjistit jestly není grafická karta vadná,nebo i jiný hw,když se může závada nebo nefukčnost oné komponenty projevit až po delší době používání?Např. po 2týdnech,po 1měsíci nebo třeba po 3měsících.Jak pokuď možno nerychleji ověřit zda vydrží a zda je tedy úplně v pořádku?Já se ptám proto že bych nerad aby mě chcípla nová MSI FX5950VTD 256Mb na kterou jsem pyšnej-ano pyšnej.Za prvé jsem ji vždy chtěl a s výkoným cpu a dostatkem ramek a dobrou deskou se super chipsetem je to pro mne velmi výkonné a i plně dostačující řešení.Navíc kartu jsem získal fungl novou od firmy-z krámu a za skvělou cenu.A to za nišší než lidé normálně nabízejí zde nebo i jinde v bazarech staré FX5900 nebo FX5900Ultry.
A jelikož bych si to rád ověřil jak dlouho mě pojede a doufám že dlouho,tak bych byl rád za radu.Nechci aby mě pak nečekaně odešla,protože z ceníku FX5950Ultry zmizely a i můj prodejce by ji asi za nějaký měsíc ,řekněme tedy že za např.: ty 2měsíce už nejspíš nesehnal.Nepotřebuji kupovat drahé 6800GT a podobně,pro mě je tadle karta super.

V budoucnu samozřejmě-řekněme za 1rok možná i dýl ,když ještě budu hrát na pc abude mě to alespoň trochu bavit,tak investuji do v té době levné GeForce 6800 serie.Dyžtak díky za názory a rady.
PS:nevíte někdo jak je to s funkcí D.O.T -neboly dynamic overckloking technology?Sama taktuje karta paměti i GPU o 2-10%.Ale karta á několik ražimů tohoot taktování,nemáte s tím někdo případně zkušenosti?Výhoda je že je to garantováno od MSI-takže je to i PRO MĚ jistota.zatím díky...

V budoucnu samozřejmě-řekněme za 1rok možná i dýl ,když ještě budu hrát na pc abude mě to alespoň trochu bavit,tak investuji do v té době levné GeForce 6800 serie.Dyžtak díky za názory a rady.
PS:nevíte někdo jak je to s funkcí D.O.T -neboly dynamic overckloking technology?Sama taktuje karta paměti i GPU o 2-10%.Ale karta á několik ražimů tohoot taktování,nemáte s tím někdo případně zkušenosti?Výhoda je že je to garantováno od MSI-takže je to i PRO MĚ jistota.zatím díky... :roll:
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? seria FX suxxx. FX5950 drahe a oproti GF6600GT nix
nechapem ako myslis ze ci zistis funkcnost komponentu :?
ked ide tak ide
ked si za mesiac povie ze nepojde tak nepojde, s tym nic nespravis
ze je to MSI nie je ziadna zaruka ze ti to zajtra neodide
Nvidia fanda
Začátečník
Začátečník

Mě 5950Ultra stačí.A 5950U od MSI je fakt skvělá.

Jo to taky chápu že když jde tak funguje.Jenže třeba u Leadteka 5900XT nový co jsem stavěl někomu se mě stalo že jsem mu postavil pc a kartu jsem šel asi po 4dnech reklamovat.To mě zajímá,když jde jak zjistit nebo jak odhadnout jestly karta v nejblišší době asi chcípne,nebo jak si ověřit že třeba pojede min.2roky.Je to sice blbost,ale zajímalo by mě jestly vůbec existuje něco jak tzo alespoň zhruba ověřit-zjistit jestly jsem nenarazil na nepovedený kus hw.Zatím díky za názor

PS:od dost lidí jsem slyšel nějaké pořekadlo u vga takové že pokuď dáváš grafice zabrat a vydrží ti přes měsíc běžet a nechcípne ti a smozřejmě je dobře chlazená a nepřehřívá se nebo se nenafukujou kondíky tak nejspíš ona grafika vydrží nějakou tu delší dobu běžet bez závady.To se říkávalo-pár lidí to prosazovalo že to tak údajně funguje.
Nevím ale něco na tom asi je,ne? :?
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:roll: podla mna to je uplna blbost ked chces zistit kolko ta karta vydrzi
ci taktujes ci nie, ci chladis ci nie
ja mam od Manli GF2 a fachci uz dobre dva roky
to ze karta odide po 4dnoch moze byt tym ze zdroj tomu da trosku stavy naviac,len tak,,zo srandy, ATX zdroje to robia, strasny vtipkari su to :roll:
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

NO,tak třeba můžeš vzít lupu a prohlížet jí,jestli někde neni vadnej spoj :-D ...Ne,promiň,ale tohle se mi zdá bejt dotaz o ničem-to samozřejmě nepoznáš,kolik a jak dlouho Ti vydrží...Jediný,na co můžeš brát ohled je výrobce...např víš, že Manli SUXXX=>Manli nekupovat,protože máš větší šanci na vadnej kus...jinak nevíš,kolik Ti danej kousek vydrží...záleží,jak mu naložíš při OC atd,ale jinak :?
Nvidia fanda
Začátečník
Začátečník

Re:Rajče
Prosím tě a to je trochu ono,ne?Vždyť čím víc taktuju snižuju životnost,ale tak nedá se pak karta přetaktit-neodešla by velmi rychle kdyby byla vadná?Zatímco na original by se ta vyr-vada to že odejde a nebude fungovat mohla projevit až po delší době,co?

Já ji asi taktovat normal nebudu,bude mě běhat na default ale zapnu od MSI povolenou funkci D.O.T. a ona se ntaktuje podle možností.
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? :? no ja nefim, cim vic taktuju tym vic snizuju zivotnost
kazdy to tvrdi,ale nikto to nemoze dokazat :)
a to ez ta karta ti po 8rokoch odide kvoli tomu ze sla na vyssich frekvenciach ako mala,,,nj,,,to ti bude jedno ako ti je dn es jedno ci spalis naku PCI grafarnu za padika
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Taktovani vseobecne znizuje zivotnost protoze to bezi na taktech vyssich, nez jsou udavany vyrobcem a je to vlastne mnohem vic zatezovany. Vetsi zatez ti proste pripadnou chybu odhali driv.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
RYAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RYAN »

no netaktuj a za rok si povies ja kokot preco som ju nettaktoval teraz aj ked ju nataktujem aj tak je vykon nap.... :-D Ja pekne kupim new kartu a hned druhy den na max OC.A ked nahodou odide tak reklamacka to isti...Takze pekne Rivatuner a snaz sa :)
Intel Core 2 Duo E6300@3220Mhz,Asus P5B Deluxe,2GB DDR2 800MHz CORSAIR TWINX XMS2@1150MhzCL4,MSI OC 8800GT,250GB 7200.10 16MB Seagate SATA2,320GB 16 MB Samsung Sata2,Audigy 4+Logitech Z5500,DSL 4 MB 1:1
DENIUS
BOOk:MSI M655X-Turion 2GHz,1GB RAM,100GB,x1600@550/1400DDR3
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

RYAN píše:no netaktuj a za rok si povies ja kokot preco som ju nettaktoval teraz aj ked ju nataktujem aj tak je vykon nap.... :-D Ja pekne kupim new kartu a hned druhy den na max OC.A ked nahodou odide tak reklamacka to isti...Takze pekne Rivatuner a snaz sa :)
ja treba netaktuju protoze sem rad ze to ta 300ka utahne (zdroj), tak ji nechci este vic prudit.. na novej nemam :) a i tak mi to staci :) (nooo, mozna az poridim HL2 zmenim nazor) :D
:offtopic:
ASUS F3T
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“