Jak předělat interní mechaniku na externí?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
jan.matyas
Nováček
Nováček

Jak předělat interní mechaniku na externí?

Příspěvek od jan.matyas »

Potřeboval bych vědět, zdali a jak lze přestavět interní mechaniku CD-RW na externí pro připojení přes USB 2.0. Jedná se asi o obecný postup, takže, jen pro doplnění jde o HP 9150 a má být použita k notebooku Compaq Presario 1205EA (USB 2.0 je přes redukci PCMCIA slot). P.S: Jde to i u DVD-+RW?
de_ny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de_ny »

O tom so ešte nikdy v živote nepočul, ale ak si elektrotechnický maník a vieš IDE a napájací kábel spojiť do jedného USB kábla, tak klobúk dolu :)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

zkusil bych koupit externí rámeček na disk - tam je IDE rozhraní -> USB2.0 a má svoje napájení. Disky v něm fungují OK je otázkou, jeslti umí i mechaniky - třeba zjistit a pak máš skoro vystaráno :wink:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Snakeeyes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak předělat interní mechaniku na externí?

Příspěvek od Snakeeyes »

jan.matyas píše:Potřeboval bych vědět, zdali a jak lze přestavět interní mechaniku CD-RW na externí pro připojení přes USB 2.0. Jedná se asi o obecný postup, takže, jen pro doplnění jde o HP 9150 a má být použita k notebooku Compaq Presario 1205EA (USB 2.0 je přes redukci PCMCIA slot). P.S: Jde to i u DVD-+RW?
POZOR RAMIK NEKUPUJ!!!!!!!
Existuje kábel IDE-----USB2.0 + adapter elektrický k tomu.
Určite sa to nedá bežne kúpiť, ale v lepších obchodoch by to mali zohnať. Malo by to stať okolo 1500Sk. Viem to preto, že som videl už Pioneera 107behať pripojeného k notebooku práve cez tento kábel.

Takže kúpe zdar:-))
IBM T61 - T7200, 4096 MB, ATI X1400, 320GB, 15,4" 1680x1050
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tohle bych vůbec neřesil, když se to dá vyřešit tímto:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28594

Mám to doma a funguje to super.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
NetDaemon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak předělat interní mechaniku na externí?

Příspěvek od NetDaemon »

Snakeeyes píše: POZOR RAMIK NEKUPUJ!!!!!!!
Existuje kábel IDE-----USB2.0 + adapter elektrický k tomu.
Určite sa to nedá bežne kúpiť, ale v lepších obchodoch by to mali zohnať. Malo by to stať okolo 1500Sk. Viem to preto, že som videl už Pioneera 107behať pripojeného k notebooku práve cez tento kábel.

Takže kúpe zdar:-))
Mají to v TS Bohemia : interlink.tsbohemia.cz , jmenuje se to Easy IDE adapter USB2.0 a je to moc užitečné, jen za 757 Kč. Napájí se to adaptérem. Oproti boxu na externí disk/mechaniku máte možnost na to připojit device jakékoli velikosti (je u toho i redukce na 2,5"disky). Já si to předevčírem koupil a nemůžu si to vynachválit. Není to sice úhledný stříbrný box, ale u tohohle nejde o vzhled ale o univerzálnost. Jediná chybka : nejel mi na tom disk WD Caviar 1289 MB, ale to je stejně stařeček do muzea.
AMD Sempron 2300+ @ 1805MHz (190*9,5), Titan TC D5TB, ECS Syntax SV400 - VIA KT400, 256MB DDR333 Seitec, GeForce3 Ti200 64MB DDR Overclocked, 40GB Maxtor, CD-ROM Toshiba 48x,CD-RW Teac 32x/4x/4x - alles in Miditower 350W ATX
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

Butch píše:Tohle bych vůbec neřesil, když se to dá vyřešit tímto:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28594

Mám to doma a funguje to super.
já ho mám doma též, na CDRW v pohodě ale Pioneer 108 v něm běhal s problémy, některé programy nechtěly pálit ani přes USB a ani Firewire, tak jsem ho vyměnil za Vipower VPM-62289 a fachčí bezproblémů, pálím v tom DVD i DVDR+DL bezproblémů, kupoval jsem ho u TNTRADE
http://www.eastnet.cz/www.tntrade.cz/ce ... _62289.jpg

zajimavé, že oba používají stejný čipset (Profilic PL3507) a přesto jsem měl s tím Welandem+Pioneer 108 problémy (například u DVD Decrypteru blblo vypalování), teď mám ve Welandu pevná disk
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“