Poskozene soubory pri zapisu nebo kopirovani mezi disky
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Superbobo75
- Nováček

-
Poskozene soubory pri zapisu nebo kopirovani mezi disky
Mam desku ABIT NF7-S V2.0 - 3 ata disky a 2 sata diky (120 GB samsung a 120 GB seagate). Zcela nahodou jsem zjistil ze mam v pocitaci mnoho souboru poskozenych - zatim jsem vsechny nasel jenom na sata discich, takze zatim predpokladam ze to bude JENOM u SATA. Nastesti pro me je na vetsine techto disku soubory ktere pro me nejsou takovou ztratou - hry a filmy. U filmu se to projevuje tak ze se mi najednou seknou v nekterych castech filmu atd. Bohuzel mi to take poskodilo i fotografie u kterych se to projevuje tak, ze fotka je napriklad z casti znicena nebo, je v ni bily pruh, atd. schvalne jsem si proto (pro rychle otestovani) vzal jednu slozku foto (300 MB) a zacal jsem si je kopirovat mezi temito disky, a hle zjistil jsem ze zcela nahodne jsou dalsi fotografie poskozovany. Nekdy ale napriklad zadna, nekdy klidne i nekolik desitek. Potreboval bych presne otestovat ten zapis na disky, ale nevim jakym programem bych toto mohl otestovat. Nejlepe radsi vsechny disky. U tech ata jsem si skoro na 99% jisty ze jsou v pohode.
Cili, je nejaky soft ktery toto muze otestovat, abych mohl postupne experimentovat a zjistit kde je problem??
Cili, je nejaky soft ktery toto muze otestovat, abych mohl postupne experimentovat a zjistit kde je problem??
- Shit
- Odborník PCT

- Superbobo75
- Nováček

-
Seatools
tohle je dosovsky program, funguje i pro jine nez seagate disky?? Neni nejaky, ktery toto muze testovat primo pod WinXP?? Uricte jsem o nejakem vedel, ale to uz je strasne dlouho, nekolik let - a to si opravdu nevzpomenu.
- Chap
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Superbobo75
- Nováček

-
- Superbobo75
- Nováček

-
Mam vysledky testovani
tak jsem konecne "nasel" testovaci soft pro zapis :-)) Total commander a jeho funkce synchronizovat adresase v rezimu - porovnat - s vybranou polozkou - podle obsahu. Funguje to naprosto super. Cili vezmu neco a prekopiruju nekak a pak to touto funkci kontroluju.
Udelal jsem si testovaci adresasar s 69 soubory o celkove velikosti 331 MB (jedna se o fotografie - ktere jdou pote i opticky zkontrolovat), a zde jsou vysledky:
ATA1-ATA1 - OK (tam i zpet)
ATA1-ATA2 - OK (-""-)
ATA1-SATA1 ci 2 - OK (-""-)
ATA2-SATA1 ci 2 - OK (-""-)
SATA1-SATA1 - OK
SATA2-SATA2 - OK
SATA1-SATA2 - error (vetsinou se jedna o 1 a vetsinou na zacatku prenosu vsech souboru) - nekdy kdyz se povede tak i vice a nekde jinde (-""-)
dale jenom zkraceny test i s CDROM (134 souboru o velikosti 194 MB):
CDROM-SATA - OK
CDROM-SATA1 ci SATA2 (pri zapisu neceho na SATA2-SATA1) - error
Co vy na to???
Udelal jsem si testovaci adresasar s 69 soubory o celkove velikosti 331 MB (jedna se o fotografie - ktere jdou pote i opticky zkontrolovat), a zde jsou vysledky:
ATA1-ATA1 - OK (tam i zpet)
ATA1-ATA2 - OK (-""-)
ATA1-SATA1 ci 2 - OK (-""-)
ATA2-SATA1 ci 2 - OK (-""-)
SATA1-SATA1 - OK
SATA2-SATA2 - OK
SATA1-SATA2 - error (vetsinou se jedna o 1 a vetsinou na zacatku prenosu vsech souboru) - nekdy kdyz se povede tak i vice a nekde jinde (-""-)
dale jenom zkraceny test i s CDROM (134 souboru o velikosti 194 MB):
CDROM-SATA - OK
CDROM-SATA1 ci SATA2 (pri zapisu neceho na SATA2-SATA1) - error
Co vy na to???
- Dony
- Středně pokročilý

- Superbobo75
- Nováček

-
nic z toho nepomohlo - reseni reklamace.Dony píše:zkus jinou verzi ovladačů a BIOS (pokud je)
Uz jsem si donesl novou desku ASUS A7N8X-E Deluxe, tak vecer uvidim.
Diky vsem za pomoc.
Mainboard Abit nForce2 NF7-SV2.0, Athlon XP 2500+ Barton, 512 MB DDR Kingston 400, MSI FX 5900XT, HDD SEAGATE 120 GB, IBM 30GB, WD 60 GB, HITACHI 120 GB SATA a SAMSUNG 120 GB SATA (tomu rikam vse v jednom), 19´Peacock a 17´LCD AOC, DVD NEC 2500.