Problem se spoolem

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Návštěvník

Problem se spoolem

Příspěvek od Návštěvník »

Prosím vás, potřeboval bych poradit co mám delat, když se mi při pokusu o tisk dostal do pocitace proces spoolsv.exe a spomaluje mito celý komp tedy zabirá to procesor na 100%. Potřeboval bych se toho nejakym zpusobem zbavit. Formatovat se mi to moc nechce. Předem Diky moc
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Kolik máš míta na disku?
Návštěvník

Mam 80 Gb HDD z toho mam volnych 15 Gb. Myslíš že to je tím?
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Zkus scandisk.
Návštěvník

To už jsem zkoušel, nepomáhá to...
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Ten spool je potřeba pro tisk a to i v síti. Je možný, že ti zatěžuje systém tím, že v ní něco vyhledává. Taky se na spool myslím váže nějakej vir a ten se přes něj může pokoušet vyhledávat okolní počítače a tak ten systém zatěžovat. Zkus zkontrolovat systém nějakým antivirem a všechno co má něco společnýho se sítí.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

koukni se v tiskárnách, jestli ti nevisí nějaká tisková úloha, zkus restartovat službu tiskových služeb (v příkazovém řádku "net stop spooler" "net start spooler")
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Návštěvník

A tím net start spooler to znovu zapnu?
Návštěvník

Hej fakt moc diky. Už to šlape jako hodinky. ted když jsem dal ten prikaz musim dat ten prikaz net start spooler nebo neco? Jinak diky za vsechno
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

net stop spooler - vypne službu pro tisk (jde to i přes služby v ovládacích panelech), když je vypnutá, nejsou vidět tiskárny, nejde tisk
net start spooler - znovu službu zapne

někdy (ale hodně vyjímečně) se stane, že se služba dostane do stavu, který popisuješ a restart služby většinou pomůže.

Ještě zkus na netu zkontrolovat, jestli nejsou novější ovladače ke tvojí tiskárně, chyba v ovladači může tohle taky způsobit.
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“