Problem se spoolem
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Návštěvník
-
Problem se spoolem
Prosím vás, potřeboval bych poradit co mám delat, když se mi při pokusu o tisk dostal do pocitace proces spoolsv.exe a spomaluje mito celý komp tedy zabirá to procesor na 100%. Potřeboval bych se toho nejakym zpusobem zbavit. Formatovat se mi to moc nechce. Předem Diky moc
- Intelman
- Začátečník
Ten spool je potřeba pro tisk a to i v síti. Je možný, že ti zatěžuje systém tím, že v ní něco vyhledává. Taky se na spool myslím váže nějakej vir a ten se přes něj může pokoušet vyhledávat okolní počítače a tak ten systém zatěžovat. Zkus zkontrolovat systém nějakým antivirem a všechno co má něco společnýho se sítí.
- Dony
- Středně pokročilý
- Návštěvník
-
- Dony
- Středně pokročilý
net stop spooler - vypne službu pro tisk (jde to i přes služby v ovládacích panelech), když je vypnutá, nejsou vidět tiskárny, nejde tisk
net start spooler - znovu službu zapne
někdy (ale hodně vyjímečně) se stane, že se služba dostane do stavu, který popisuješ a restart služby většinou pomůže.
Ještě zkus na netu zkontrolovat, jestli nejsou novější ovladače ke tvojí tiskárně, chyba v ovladači může tohle taky způsobit.
net start spooler - znovu službu zapne
někdy (ale hodně vyjímečně) se stane, že se služba dostane do stavu, který popisuješ a restart služby většinou pomůže.
Ještě zkus na netu zkontrolovat, jestli nejsou novější ovladače ke tvojí tiskárně, chyba v ovladači může tohle taky způsobit.
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... Windows Vista je tady, řekněte "WTF"