Proc mam na tv-vystup pouze cernobily obraz?
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- BuBu
- Začátečník

-
Proc mam na tv-vystup pouze cernobily obraz?
Mam Sapphire Radeon 7500 s tv-outem (docasne), nainstaloval jsem ovladace z originalniho CD (s veskerym moznym software) a pripojil televizi pres s-video kabel. Bohuzel mam pouze cernobily obraz. Nastavil jsem normu PAL-B, ale porad nic. S podobnym problemem jsem se setkal, kdyz jsem mel geforce MX 440, tam jsem v ovladacich misto s-video vystupu nastavil kompozitni video a vse bylo ok, jenze ati ovladace takovou volbu nemaji (nebo jsem ji nenasel). Nevite nekdo co s tim?
- BuBu
- Začátečník

-
- happy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To je jednoduchy, musis si koupit kabel-redukci, ktera ti udela ze slozkoveho signalu kompozit. Je to o tom, ze z karty leze pres S-Video signal rozdeleny zvlast na jasovou a barevnou slozku, takze musis tyhle slozky zkombinovat abys dostal kompozit. signal. Jak se to dela se podivej na strankach TVToolu, budes k tomu potrebovat pouze jeden kondenzator (BTW lze to i bez kondenzatoru, obraz ale neni tak dobrej.)BuBu píše:Jo krom toho mi po instalaci techto novych ovladacu pri prehravani divx totalne vytuhne komp, snad je to jen nepovedena verze ovladacu, zkusim dneska nainstalovat nejnovejsi.
- BuBu
- Začátečník

-
Diky za radu, ale nez neco bastlit tak to si radsi koupim poradnou grafarnu trochu driv nez jsem mel puvodne v planu, chci koupit nejakeho radeona 9600 - nejspis od hercules - doufam ze tyto problemy uz nebudou. Predpokladam ze kdyz na karte bude s-video vystup do ktereho zapojim s-video kabel ktery zapojim do televize pres scart redukci tak bych od toho ocekaval ze budu mit barevny obraz - nebo se muzu mylit?happy píše:To je jednoduchy, musis si koupit kabel-redukci, ktera ti udela ze slozkoveho signalu kompozit. Je to o tom, ze z karty leze pres S-Video signal rozdeleny zvlast na jasovou a barevnou slozku, takze musis tyhle slozky zkombinovat abys dostal kompozit. signal. Jak se to dela se podivej na strankach TVToolu, budes k tomu potrebovat pouze jeden kondenzator (BTW lze to i bez kondenzatoru, obraz ale neni tak dobrej.)BuBu píše:Jo krom toho mi po instalaci techto novych ovladacu pri prehravani divx totalne vytuhne komp, snad je to jen nepovedena verze ovladacu, zkusim dneska nainstalovat nejnovejsi.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- BuBu
- Začátečník

-
A jak zjistim v jakem rezimu mi bezi televize? Jde to pripadne prepnout?pavel.minarik píše:S timto postupem by jsi mel barevneho obrazu docilit, ja mam ATI a pouzivam Svideo a Scart a neni problem, jeste bych pro jistotu zkontroloval, jestli nebezi televize v rezimu SECAM, to se PAL mam dojem zobrazuje cernobile.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vetsinou to lze najit hluboko v menu televizoru, ale ber to fakt s rezervou, tohle neni moc pravdepodobne.BuBu píše:A jak zjistim v jakem rezimu mi bezi televize? Jde to pripadne prepnout?pavel.minarik píše:S timto postupem by jsi mel barevneho obrazu docilit, ja mam ATI a pouzivam Svideo a Scart a neni problem, jeste bych pro jistotu zkontroloval, jestli nebezi televize v rezimu SECAM, to se PAL mam dojem zobrazuje cernobile.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele: