Proc mam na tv-vystup pouze cernobily obraz?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
BuBu
Začátečník
Začátečník

Proc mam na tv-vystup pouze cernobily obraz?

Příspěvek od BuBu »

Mam Sapphire Radeon 7500 s tv-outem (docasne), nainstaloval jsem ovladace z originalniho CD (s veskerym moznym software) a pripojil televizi pres s-video kabel. Bohuzel mam pouze cernobily obraz. Nastavil jsem normu PAL-B, ale porad nic. S podobnym problemem jsem se setkal, kdyz jsem mel geforce MX 440, tam jsem v ovladacich misto s-video vystupu nastavil kompozitni video a vse bylo ok, jenze ati ovladace takovou volbu nemaji (nebo jsem ji nenasel). Nevite nekdo co s tim?
BuBu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BuBu »

Jo krom toho mi po instalaci techto novych ovladacu pri prehravani divx totalne vytuhne komp, snad je to jen nepovedena verze ovladacu, zkusim dneska nainstalovat nejnovejsi.
happy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od happy »

BuBu píše:Jo krom toho mi po instalaci techto novych ovladacu pri prehravani divx totalne vytuhne komp, snad je to jen nepovedena verze ovladacu, zkusim dneska nainstalovat nejnovejsi.
To je jednoduchy, musis si koupit kabel-redukci, ktera ti udela ze slozkoveho signalu kompozit. Je to o tom, ze z karty leze pres S-Video signal rozdeleny zvlast na jasovou a barevnou slozku, takze musis tyhle slozky zkombinovat abys dostal kompozit. signal. Jak se to dela se podivej na strankach TVToolu, budes k tomu potrebovat pouze jeden kondenzator (BTW lze to i bez kondenzatoru, obraz ale neni tak dobrej.)
BuBu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BuBu »

happy píše:
BuBu píše:Jo krom toho mi po instalaci techto novych ovladacu pri prehravani divx totalne vytuhne komp, snad je to jen nepovedena verze ovladacu, zkusim dneska nainstalovat nejnovejsi.
To je jednoduchy, musis si koupit kabel-redukci, ktera ti udela ze slozkoveho signalu kompozit. Je to o tom, ze z karty leze pres S-Video signal rozdeleny zvlast na jasovou a barevnou slozku, takze musis tyhle slozky zkombinovat abys dostal kompozit. signal. Jak se to dela se podivej na strankach TVToolu, budes k tomu potrebovat pouze jeden kondenzator (BTW lze to i bez kondenzatoru, obraz ale neni tak dobrej.)
Diky za radu, ale nez neco bastlit tak to si radsi koupim poradnou grafarnu trochu driv nez jsem mel puvodne v planu, chci koupit nejakeho radeona 9600 - nejspis od hercules - doufam ze tyto problemy uz nebudou. Predpokladam ze kdyz na karte bude s-video vystup do ktereho zapojim s-video kabel ktery zapojim do televize pres scart redukci tak bych od toho ocekaval ze budu mit barevny obraz - nebo se muzu mylit?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

S timto postupem by jsi mel barevneho obrazu docilit, ja mam ATI a pouzivam Svideo a Scart a neni problem, jeste bych pro jistotu zkontroloval, jestli nebezi televize v rezimu SECAM, to se PAL mam dojem zobrazuje cernobile.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
BuBu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BuBu »

pavel.minarik píše:S timto postupem by jsi mel barevneho obrazu docilit, ja mam ATI a pouzivam Svideo a Scart a neni problem, jeste bych pro jistotu zkontroloval, jestli nebezi televize v rezimu SECAM, to se PAL mam dojem zobrazuje cernobile.
A jak zjistim v jakem rezimu mi bezi televize? Jde to pripadne prepnout?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

BuBu píše:
pavel.minarik píše:S timto postupem by jsi mel barevneho obrazu docilit, ja mam ATI a pouzivam Svideo a Scart a neni problem, jeste bych pro jistotu zkontroloval, jestli nebezi televize v rezimu SECAM, to se PAL mam dojem zobrazuje cernobile.
A jak zjistim v jakem rezimu mi bezi televize? Jde to pripadne prepnout?
Vetsinou to lze najit hluboko v menu televizoru, ale ber to fakt s rezervou, tohle neni moc pravdepodobne.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

tak nastav PAL-D :)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“