Ahoj, rozhodl jsem se upgradovat sestavu:
CPU: i3-3220
MB: ASUS P8B75-M
GPU: MSI GTX 1050 Ti OC
Zdroj: OEM SS-500ET T3
RAM: Kingston HyperX blu 1600MHz CL10 DDR3
HDD: WD Caviar Blue 1TB
Case: Midi Cooler Master Elite 311
Monitor: Full HD
Tuto sestavu mám asi čtyři roky a kromě grafiky, kterou jsem kupoval před pár měsíci jsem nic neměnil. Sestava už pokulhává a jelikož bych chtěl od systému trochu svižnější odezvu, tak jsem se rozhodl zainvestovat do upgradu.
PC bude sloužit ke hraní her jako je DOTA2, CS:GO, Zaklínač 3, Dishonored 1 a 2, Tomb Raider, popř. novější tituly, které by mě zaujaly. Kromě hraní půjde jen o poslech hudby, koukání na filmy/seriály nebo brouzdání po netu.
Po upgradu bych chtěl mít od PC zase pár let klid, aniž bych do něj musel cpát peníze. Moc času na hraní si už stejně neudělám a neočekávám, že by se to v blízké budoucnosti mělo měnit. Proto hledám upgrade, který by pro mne měl smysl. Dotu a csko chci jakožto nenáročné hry hrát na plné detaily se zaplým TSkem a puštěným prohlížečem. Zaklínače, Dishonored bych si rád zahrál na vysoké detaily, ale na max to být nemusí.
Co se týče financí, nejdříve jsem zvažoval koupi nového CPU i7 a GTX 1070, jenže je to na moje účely moc výkonné. Momentálně si myslím, že by bylo nejlepší koupit i5, slušnou základovku, RAM, SSD a předpokládám, že i zdroj. Peněžní limit moc neřeším (čím méně, tím lépe samozřejmě), jde mi čistě o koupi takového výkonu, který využiji a budu díky němu mít na pár let klid (3-4 roky). Výkonu zase moc nepotřebuju, když zvážíte, že jsem doteď jel na i3 a GPU 7770.
Jelikož si tedy nejsem jistý, jak k upgradu přistoupit, obracím se na Vás s prosbou o radu. Tuhle sestavu jsem stavěl dle Vašich rad a GPU jsem taky upgradoval po konzultaci s Vámi.
Předem děkuji za odpovědi.
Upgrade sestavy
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- Hobbitek
- Nováček

-
- -Vladimir-
- Začátečník

Re: Upgrade sestavy
Zdravím,
odpověď asi bude ode mne takováto:
1), 2), 3) jasný, tomu naprosto rozumím... ale teď k bodu 4:
4) buď bych vzal i5-2400 za 1930 Kč nebo Xeon E3-1245 (Core i7-2600 bez iGPU) za 3800 Kč (Bazoš v obou případech). A neřešil další investici, Ivy/Sandy Bridge je velmi blízko současnému Skylaku (takt na takt, jádro na jádro, vyjma enkódingu a dalších programů vyžadujících AVX2) a utrácet teď za desku, RAM je ve Vaší situaci kravina. SSD bych dokoupil každopádně (240-256 GB, Samsung SSD 850 EVO za 2,9K), zdroj zase ani tak ne, pouze pokud by způsoboval nestabilitu což se neděje a ani by se nemělo dít...
5) viz bod 4
odpověď asi bude ode mne takováto:
1), 2), 3) jasný, tomu naprosto rozumím... ale teď k bodu 4:
4) buď bych vzal i5-2400 za 1930 Kč nebo Xeon E3-1245 (Core i7-2600 bez iGPU) za 3800 Kč (Bazoš v obou případech). A neřešil další investici, Ivy/Sandy Bridge je velmi blízko současnému Skylaku (takt na takt, jádro na jádro, vyjma enkódingu a dalších programů vyžadujících AVX2) a utrácet teď za desku, RAM je ve Vaší situaci kravina. SSD bych dokoupil každopádně (240-256 GB, Samsung SSD 850 EVO za 2,9K), zdroj zase ani tak ne, pouze pokud by způsoboval nestabilitu což se neděje a ani by se nemělo dít...
5) viz bod 4
ignorelist: Stratos (již trvale)
- Hobbitek
- Nováček

-
Re: Upgrade sestavy
Dal jsem na Vaši radu a pořídil jsem bazarovou i5-2400. Mohl bych ještě poprosit o doporučení teplovodivé pasty? Díval jsem se na ARCTIC MX-2 Thermal Compound, byla by tato pasta vhodná? Budu používat BOX chladič, co byl k té i3.
Děkuji Vám za rady a přeji příjemný víkend.
Děkuji Vám za rady a přeji příjemný víkend.
- -Vladimir-
- Začátečník