LCD a funkcnost

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
NeCrY
Nováček
Nováček

LCD a funkcnost

Příspěvek od NeCrY »

tak jsem si sestrojil LCD podle navodu, ale po zapojeni se pouze rozsviti a jinak neni nic videt, korekce jasu je OK,al ekontrast se vuebc neprojevuje a s zadnym programem se mi ho nepovedlo rozchodit, mam winXP a iopodrt drv jsem nainstaloval,jedine co me napadlo jestli mam spravny displej (MDLS20464B-HT-HV-G-LED04), kolega postupoval trosku jinak,ale ma uplne stejny problem, mohl by nekdo poradit nebo se ozvat? pripadne icq:56644327, diky
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: LCD a funkcnost

Příspěvek od SleepY.664 »

NeCrY píše:jedine co me napadlo jestli mam spravny displej (MDLS20464B-HT-HV-G-LED04), kolega postupoval trosku jinak,ale ma uplne stejny problem
Da se o nem sehnat vic informaci? kde si ho kupoval? O takovym typu sem neslysel, nevite o nem nekdo neco? :?
NeCrY
Nováček
Nováček

Příspěvek od NeCrY »

je z prahy prez znameho, uz nevim odkud, ale staci dat tohle jmeno prez google a vyjede i schema, tak jsem vcera vsecko znovu prepajel a po zapojeni ani nenaskoci test ani neproblike nic..jen ciste sviti podklad a tim to konci
pista6104
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pista6104 »

ja mam taky lcd zostrojeni podle navodu je to model ktery je kompatibilni je to ten v204d z gme,s modrim pods.

mam win XP a sp2 ale jede jen podsviceni nic se nezobrazuje nemate nejaky navod jak to rozchodit nebo co delam spatne,??

//Stoobi - přesunuto do vhodnější sekce.
:devil: :devil: : :devil:
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

kopi tu minule niekde postol pekny obrazok ako schemu pre neelektrikarov.

skusal si to prepipat multimetrom?
obcas byva problem s displejmi, ktore nemaju prekovene dierky tam kde cinujes. skontroluj, ze je kontakt z jednej strany spojeny s kontaktom na dreuhej strane.
ja som sa tiez zlakol ked som prvy krat zapojil, ale bolo sa treba iba pohrat s kontrastom.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Lubitel píše:ja som sa tiez zlakol ked som prvy krat zapojil, ale bolo sa treba iba pohrat s kontrastom.
JJ, ten kontrast, to je zmrd. Já když jsem to zapojil, tak to samý. Odpojil jsem to, přepípal asi 10x a furt nic. A pak mě to napadlo. Musí se hejbat s regulací kontrastu - je to poloha myslim skoro až u konce a je to hodně citlivý.
A ten displej pokud je zapojenej správně, musí zobrazovat něco (bílý obdélníky) už když zapneš komp při bootu.

http://kopi-tuning.wz.cz/OTHERS/PICT/LC ... ISPLEJ.GIF
pista6104
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pista6104 »

no kontrast som vyladil,ale secko mam zapojene dobre na 100% teraz mi ukazuje len 1. a 2. riadok a ukazuju tie plne stvorceky,ja mam nejaky problem so softom alebo nejako ten program s lcd nekomunikuje newim :x
:devil: :devil: : :devil:
LEDdiodak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Taky problém

Příspěvek od LEDdiodak »

Taky jsem včera zkusil připojení displeje. Zkoušel jsem to poprví a tak mám jen 2x16 znaků bez podsvícení. A mám problém se softwarem stáhnul jsem si nějaký software (LCDcenter, jalcds302, port95nt, lcd smartier) Ale ani jeden z nich nefunguje. Někde jsem četl že k chodu potřebují ještěš lptdrivers a nevim co je na tom pravdy. Možná je problém ve windows. (Windows XP profesional bez servi packu)
Nicméně jsem hledal lptdrivers aco jsem našel linky kde by to mělo jít stáhnout tak mi to nejde. Můžete mi někdo poradit co se softwarem?
S kterým máte dobré zkušenosti případně mi nějaký odskoušený odeslat na mail? Moje deska FIC AN17.
CPU: AMD Athlon64 3000+ 754 Venice MB: MSI K8T NEO V2.0 RAM: Seitec 256Mb/333Mhz, Samsung 256Mb/400Mhz GK: Saphire Ati Radeon X1650Pro 256Mb HDD: Samsung 80Gb DVD-ROM: Samsung a palirna Teac 24x (za kilo od kamoše a pali jak ďas) Wifina: Air Live WL-8000PCI. FireWire, TV-karta
http://www.pretaktovani.cz/text/CmmCervenecSrpen5.asp
(Tenhle case už nějakou dobu nemam)
http://s141.photobucket.com/albums/r64/ ... ?start=all
Ale tenhle jo. :-D
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“