GA-Z270N-WIFI
Moderátor: Eddward
- Michal86
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
GA-Z270N-WIFI
Oficiální stránky základní desky:
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=6115#kf
Jelikož jsem ještě topic o téhle základní desce nenašel, dovolil jsem si ho založit. Budu sem postupně dávat informace po dobu užívání této desky.
První dojem: sympatická malá deska s absencí chlazení VRM. Pár konektorů je umístěných nesmyslně (například USB front panel + HD Audio) - budu muset vymyslet kudy povedu kabely, aby do budoucna nevadili grafické kartě.
Obsah balení - 2x CD (1x Wifi ovladače, 1x ovladače základní desky), 2x sata kabel, Anténa, nějaké manuály, zadní kryt konektorů
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=6115#kf
Jelikož jsem ještě topic o téhle základní desce nenašel, dovolil jsem si ho založit. Budu sem postupně dávat informace po dobu užívání této desky.
První dojem: sympatická malá deska s absencí chlazení VRM. Pár konektorů je umístěných nesmyslně (například USB front panel + HD Audio) - budu muset vymyslet kudy povedu kabely, aby do budoucna nevadili grafické kartě.
Obsah balení - 2x CD (1x Wifi ovladače, 1x ovladače základní desky), 2x sata kabel, Anténa, nějaké manuály, zadní kryt konektorů
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Michal86 dne čtv 2. úno 2017, 13:30, celkem upraveno 2 x.
- Michal86
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Michal86
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: GA-Z270N-WIFI
Potřeboval bych poradit, mám tuto desku ve fratal nano S a chtěl bych koupit nějaký tichý chladič.
Na této stránce jsem objevil, že se do skříně krásně vleze jedna noctua:
http://www.tomshardware.com/reviews/fra ... 457-2.html
Chladič mě zaujal tím, že oproti klasickým věžovitým chladičům fouká vzduch na desku. Oč mi jde? Tato deska bohužel nemá chlazenou VRM část a proto mě tento chladič zaujal.
https://www.czc.cz/noctua-nh-l12/108035/produkt
Našel bych za stejné peníze lepší řešení? Ramky jsou Tridentz G.Skill 3600 mhz, mají výšku 44mm, co jsem to tak porovnával, měly by se pod pasivní část krásně vlézt.
Na této stránce jsem objevil, že se do skříně krásně vleze jedna noctua:
http://www.tomshardware.com/reviews/fra ... 457-2.html
Chladič mě zaujal tím, že oproti klasickým věžovitým chladičům fouká vzduch na desku. Oč mi jde? Tato deska bohužel nemá chlazenou VRM část a proto mě tento chladič zaujal.
https://www.czc.cz/noctua-nh-l12/108035/produkt
Našel bych za stejné peníze lepší řešení? Ramky jsou Tridentz G.Skill 3600 mhz, mají výšku 44mm, co jsem to tak porovnával, měly by se pod pasivní část krásně vlézt.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Vezmi tu noctuu, je to velká kvalita, dostáváš od nich brackety na nový sockety když přijdou, atd.
- Michal86
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ok, ještě k tomu vezmu 1x 140 fractal + potřebuji rozdvojku na další ventilátor. Teď jak vyřešit GPU
díval jsem se na accelero a ani jedno se mi tam nevejde, sakra. Potřeboval bych nějaký dlouhý pasiv, který by zabral maximálně druhý slot a byl delší než karta tak, aby na konec pasivu mohl hodit 120 fan. Zkoušel jsem Google a nic extra jsem nenašel. Dávat 5k za novou grafiku se mi moc nechce, sakra.

- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
A jakou máš grafiku? Nikde jí tu nevidim.
- Michal86
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Teď momentálne mám zapůjčenou ATI HD 5770. Upravím si popis ať je to přehlednější.
- Michal86
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Teď momentálne mám zapůjčenou ATI HD 5770. Upravím si popis ať je to přehlednější.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Tka to asi stejně budeš kupovat novou ne? 5770 je dost hrůza. Teď jsem koukal v GPU sekci chceš kupovat RX480 jseš si tim jistej? Do ITX sestavy by se dle mého názoru hodila mnohem více 1060tka. Nejen kvůli spotřebě a akustice ale i niššímu odběru v 2D během přehrávání videa a pod.
- Michal86
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě to na CS:GO stačí, respektive v 1024x768 jak se to hraje to celkem jde. Ted jsem ale hrál match making, přilítl na mě smouk, oheň, smouk, 2x flaš a byla to slušná slide show
Takže jsem se rozhodl objednat MSI RX480 4G z TSbohemia za 6290,- včetně pošty.

- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Uvidíme, doufám že budeš spokojenej s akustikou, teď jsem se koukal na ten case a airflow kolem GPU tam bude dost zlej. Kdyžtak zkus pak otočit zdroj aby měl fan nahoru a sál to trochu ven.
- Michal86
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
To jsem měl původně,a ale kdosi mi radil že ho mám dát tak jak se dává.. Tak uvidíme jak to bude vypadat. Doufám že ten cpu cooler trošku ochladí to VRM. Nechápu že na Z270 desku si dovolí nedat žádný pasiv na VRM část.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Takhle jak ho máš teď by to bylo vhodné s třeba ref 1060 s radiálnim fanem co bude sát a foukat vzduch z vedny. Ale u karty co nefouká ven musíš zařídit aby se od ní dostával, a tam moc nebude mít kam, ten zdroj by tomu dost helpnul.
Nezapomínej že taková karta fouká vzduch 50/50 nahoru a dolu. Ten co jde nahoru si může odsát nahoru CPU a fan ze skříně, ale co ten dolu? Je to tam všude kolem ztísněný a zabedněný, nebude mít možnost než jít znovu zpět do chladiče GPU, bude se tam akorát akumulovat, zato když tam bude ten zdroj tak ho aspoň může odsát ven.
Nezapomínej že taková karta fouká vzduch 50/50 nahoru a dolu. Ten co jde nahoru si může odsát nahoru CPU a fan ze skříně, ale co ten dolu? Je to tam všude kolem ztísněný a zabedněný, nebude mít možnost než jít znovu zpět do chladiče GPU, bude se tam akorát akumulovat, zato když tam bude ten zdroj tak ho aspoň může odsát ven.
- Michal86
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Určitě přidám 1x 140 fan na nasávání ze předu, takže tam budou 2 a pak 1x outtake 120 fan vedle CPU. Budu testovat teploty se zdrojem jak je a potom ho případně zkusím otočit. Problém je, že teplý vzduch jde nahoru a ne dolů. V tomhle případě by bylo lepší mít zdroj nahoře a ne dole.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ano, upřímně nechápu proč se cca 3-4 roky dozadu všude ve všech casech začal oběvovat tenhle design zdroje dole, a dnes už ani člověk nenajde case se zdrojem nahoře. Navíc bejvaj orientovaný fanem dolu kde akorát sajou prach ze země a nijak nepřispívaj airflow v case. Fan vepředu zlepší airflow celkově ale situaci mezi GPU a zdrojem moc nepomůže, protože ten vzduch z fanu vepředu půjde přímou cestou k nejsilnějšímu fanu co fouká ven z case a GPU dle mého názoru obejde shora.
- Michal86
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem tak četl diskuzi, tak když bych přidal ještě 2x outtake 140 nahoru (místo pro radiátor), tak si asi taky nepomůžu, že? :-/
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
To určitě ne, uvidíš až to přijde, jak řikam v nejhoršim otoč ten zdroj mělo by to stačit.
- Michal86
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Viděl jsem pár lidí s vodníkem, ale to v případě téhle GK postrádá význam... už tahle GK je trošku přes čáru, chtěl jsem původně 1050Ti, ale když jsem si spočítal poměr cena / výkon, tak ta 480 4g vyšla lépe... Jak píšeš, vyzkouším, maximálně otočím. Každopádně se pochlubím s teplotami a výsledným hlukem.
- Michal86
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nemáte někdo zkušenosti s nějakým home made chlazením VRM? Pořád se mi to nezdá, že by to mělo být nechlazené, nejraději bych tam prdnul nějaký pasiv. Ofukovat to bude noctua.
- Michal86
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Stáhl jsem si hw Info 64 a nestačil jsem se divit jaké lezou teploty u položky pciex16 system2, po zapnutí pc 83 stupňů, při zátěži klidně 94 stupňů. Kde může být zakopaný pes? Mám 7700k a jedu na základ, dokonce jsem zkoušel i vyndat grafickou kartu a jet na integrovanou v cpu, beze změny. Mám to zkusit prepastovat a nebo je deska zralá na reklamaci? Case fractal nano s, ramky tridentz 3600 MHz, 500 gb evo850, RM550x zdroj